poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2287 .



Poarta
proză [ ]
Partea I

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Elisabeth Graine ]

2005-02-12  |     | 



"Oh, I shall be there, for you, always, even when I am no more"

"Vroiam sa iti spun o poveste, de fapt, de mult doresc sa te adorm noapte de noapte cu cate o poveste. Sa crezi in ele, sunt unica realitate. Gandurile noastre ne creeaza realitatea"..
Cat ma bucur acum. Te vad, aproape dormind, intins pe patul verde, de catifea. Iau incet cafeaua aburinda, si pasesc catre tine. Deja respiratia iti e mult mai linistita, pleci de langa mine, catre o alta lume, in care nu mai am cum sa te apar, o lume in care sub fiecare pas se ascunde cate un abis.
"O sa incep astazi povestea, dragul meu, nu stiu cand o sa o termin..."
Stiu ca acum o sa ma asculti si o sa ma intelegi, mai bine decat atunci cand esti treaz..o sa accepti deplin ce iti spun, ...Ma asez pe fotoliul moale, langa tine, las cafeaua pe masa innegrita de trecerea timpului, si iti iau mana in mana mea. E atat de rece... Incep...simt cum povestirea mea isi rupe coarde din vise, sa poata canta la acest pian divin, coarda cu coarda, cuvant cu cuvant.

"Acum mult, mult timp,...cand oamenii inca mai credeau in zei si dragoni..cand inca se temeau de intoarcerea celor vechi de pe meleaguri de mult apuse, un tanar isi incepea calatoria vietii sale. Nu era bogat, ci dimpotriva. Straiele-i roase carpite si peticite fluturau in vantul parfumat al serii. Mantia ce odata fusese a tatalui sau, mai pastra inca ceva din demnitatea ce avsese odata, atarnand impunatoare de umerii slabi ai tanarului. Fata sa era un amalgam de trasaturi, caractere, frici inutile si cutezante,ambitie si umilinta. Nasul acvilin, ascutit ca al unei pasari de prada, buze subtiri, palide... Ochii
care sclipeau vii, de o culoare neobisnuita -aproape albi- taiosi sub sprancenele adesea incruntate. Parul lung si onduat si-l tinea prins intr-o coada. Al sau corp pastra, trasaturile unui adolescent slabut, desirat. Dupa cu spuneam, sa nu mai pierd in descrieri, acest tanar se numea Narcis.
Plecat de acasa, in cautarea unui adevar suprem, al unui eveniment care sa ii scoata din monotonia aceasta, din permanenta senzatie de foame, de nemultumire. Obisnuia sa doarma afara, alaturi de animale. Nu se temea de ele, iar ele ii respectau cutezanta.
Urcand, anevoie, creasta unui munte se opri o clipa pentru a privi asfintitul. Soarele era rosu, imens scaladand intr-o caldura neobisnuita intreaga-i fiinta. Isi sterse fruntea si continua drumul. Ii era dor de casa, asa saracioasa cum era, de mama sa cu fata plina de riduri, niciodata suparata. Ii era dor de soarele primitor de acolo. Incepuse sa urasca peisajele stranii ale acestui tinut, unde pasii, nestiutori il adusesera.
Era obosit, gasi un copac, cu radacinile mult iesite in afara, isi arunca mica traista la baza acestuia si privi in jur. La o aruncare de bat, aproape de varful muntelui se afla o micuta platfomra, in mijlocul careia trona o piatra imensa, de forma piramidala. Se indrepta catre acea zona. Observa ca iarba parea a fi arsa. Examina piatra, si observa in ea trei semne perfect identice si foarte adanc gravate intr-insa. Le pipai cu mana, nimic neobisnuit. Se gandi ca este vreo forma de idolatrizare a unei divintati preferate de cei ce locuiau prin imprejurimi, la poalele muntelui. Simtindu-se obosit, se duse inapoi la falnicul copac si adormi instantaneu, ascuns fiind intre radacinile sale.
Un sunet ciudat, ca un murmur il trezi in toiul noptii. Isi ridica capul sa isi dea seama ce se petrece. Uimit, vazu imensa piatra plutind in aer, iar din cele trei semne gravate in ea, lumina tasnea. Se ridica, si temator se apropie de ea. Fascinat privi zborul, lina alunecare a pietrei in aer. Era atat de concentrat incat nici nu observa cele trei siluete care se aflau la baza pietrei. Trei siluete intunecate, in robe lungi care pareau a ascunde sub faldurile lor o intunecime inca si mai mare decat cea a catifelei din care erau facute. Murmurul venea de la cei trei ce incantau si astfel, pare-se sustineau grandioasa piatra in aer. Nici ei nu parura a-l observa...continuau sa
incanteze
Lepaca Lilith Ruach
Badad Arioth
Naamah Samalo Shed
Opun Lilith Ama
Naamah Samolo Shed
Layil Naamah Rimog
Arioth Lirochi Lilith
Lepaca Lilith Ruach
Naamah Samolo Shed
Arioth Lirochi Lilith
pana cand, una dintre acele ocultate fiinte isi intoarse capul si il observa pe Narcis. Narcis insa, parea intrat in transa, aproape dormind, inficosat si ademenit in acesi timp. Isi dadu seama de privirea calugarului in roba si, ingrozit facu un pas inapoi. Acum toti cei trei isi intorsesera privirea catre el, amenintator. Pana aici mi-a fost se gandi,..facand inca un pas in spate.."
Ah, cat de somn imi e..dragul meu, voi continua povestea maine ...
Noapte buna!



.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!