poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5608 .



Fără Belu și Bitang, gimnatica face bang...
personale [ ]
Și dacă România n-ar mai lua medalii la gimnastică, ce ?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2005-02-01  |     | 



Cimitirele sunt pline cu mormintele oamenilor de neînlocuit. Cimitirele sunt pline de personalități. Cei doi caraghioși care apar de 3-5 ori pe zi la TV/ziare/radio plângîndu-se ce persecutați sunt ei nu sunt nici personalități și nici de neînlocuit.
M-am plictisit...cine nu ? de atâtea oftaturi jalnico-schelăloide apropo de vai săraca gimnastica noastră cu cine rămâne ea ? dacă pleacă neprețuiții, valoroșii, nemaipomeniții Belu și Bitang.
Unul din cele mai mari exemple de egoism ale noastre, ale românilor poate fi găsit aici. Laolaltă cu buna moștenire ceaușistă.
"Fetele noastre, medaliile noastre, mândria întregului popor". Sunt prostii menite să ascundă "lagărul fără gratii" de la Deva, acolo unde copii nevinovați sunt dresați cu biciul pentru ce ? Pentru mândria stupidă legată de niște tinichele fără valoare. Pentru mândria stupidă a celui care stă pe scaun, cu berica în mână-de a fi și el român. Cred că dacă s-ar face un referendum național și pe un talger al balanței ar sta libertatea și dreptul la copilărie al acestor fete iar pe celălalt talger- Marea Noastră Gimnastică- 90 % din români ar vota plini de indignare cu Monstruoasa Gimnastică. Echivalentul modern al piramidelor, această inutilitate monstruoasă macină în fiecare an viețile a zeci de copii. Îi vedem doar pe cei care reușesc. Câți sunt cei care eșuează ? Câți sunt cei care au viețile distruse dintr-o prostie a părinților ? Nu contează, noi trebuie să avem medalii de aur.
Belu și Bitang sunt exact niște kapo de lagăr de concentrare. Nu mi-aș da copilul pe mâinile lor nici legat. Sunt însă o groază de oameni cu situație materială proastă care sunt obligați la acest lucru. Iar ei, folosind din plin brutalitatea- "dresează" pe acești copii ca și cum ai dresa un câine. Ba le mai iau și bani. Și nu contează dacă ești suferind sau bolnav- patria trebuie să primească acele medalii.Sunt niște mașini inumane cu un singur scop- acela de a avea o fațadă poleită cu aur. Sunt hoți. Jigodia cu față umană-Belu- recunoaște fără nici un fel de rușine că a luat bani. De ce ? N-avea salariu ? Ba da. Avea contract cu gimnastele ?Nu . Dar așa se face. Acesta este mecanismul poporului român- modul în care alunecăm zilnic în groapa cu rahat. Așa e obiceiul, așa se face, așa au făcut și înaintașii...
Este gimnastica un sport de masă ?- aiurea. Este un sport util, care dezvoltă ceva calități ? Îndoi-m-aș. Și atunci ? Dorința noastră de a fi mai ceva decât X sau decât Y ne împinge către acest gen de jertfelnic modern- cu rezultate jalnice.
Jalnic popor ! Am ascultat emisiunea lui Turcescu dedicată acestui subiect. Cu excepția a doi sau trei oameni de bun simț restul făceau spume la gură, pierdem medaliile, lăsați-i să facă ce vor, pierdem medaliile, vai, vai, vai. A fost însă un antrenor din domeniu care a spus foarte clar- există mulți alții care pot să facă același lucru.
Adio Belu și Bitang.Ați scârbit o țară întreagă cu mutrele voastre, cu ipocriziile voastre, cu prostia voastră.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!