Comentariile membrilor:

 =  aoleo maica
Radu Herinean
[01.Feb.05 18:30]
deci pana la urma ce ai vrut sa zici? ca eu n-am prea inteles nimic in afara de faptul ca ai ceva personal (de unde oare?) cu cei doi.
intai zici ca fetele sunt sclavi apoi zici ca mai sunt si altii la care pot sa fie sclave.
hotaraste-te? vrei gimnastica? daca da, te contrazici singur din start. daca nu, te contrazici mai tarziu.
antrenorii trebuie platiti? daca nu, trebuie sa iti scoti sistemele comuniste din sistem (daca mai poti, eu nu cred ca mai poti). daca da, ce ai tu impotriva ca fetele sa isi plateasca DE BUNA VOIE antrenorii.
si as putea continua tot asa dar stiu ca e inutil. m-am amuzat, ti-am lasat cateva motive de reflectie (care stiu ca nu-ti vor folosi la nimic) si probabil n-am sa mai urmaresc discutiile.
oricum efortul tau mi se pare inutil, fiindca n-ai spus nimic nou si nici o parere argumentata, iar efortul meu de a comenta este deja asociat cu o parere vasta de rau pentru timpul pierdut, asa ca cel putin aici poti avea o mica satisfactie :)

 =  Intrebari
Claudia Berghian
[02.Oct.05 19:06]
Vreau sa te intreb ceva, ca pe unul ce a ales sa locuiasca altundeva decat in Romania :
- stii ca Octavian Belu castiga 10 milioane pe luna pentru ceea ce face?
- stii ca Mariana Bitang nici macar nu este antrenoare a Federatiei Romane de Gimnastica, ci functioneaza la o scoala din Arad cu 4,5 milioane pe luna?
- stii ca practica de a primi procente din castigurile sportivilor se practica in intreaga lume si la fel, in Romania, in celelalte Federatii?
- stii ca Octavian Belu si Mariana Bitang au vrut ca totul sa fie legal, prin incheierea de contracte cu sportivele, dar nu au gasit intelegere la Federatie?
- stii oare ca, in cazul in care vrei o adevarata cariera, faci sacrificii din toate punctele de vedere?
Incearca sa gandesti mai putin patimas si poate vei intelege.

 =  titlul insprat, dar ...
serban georgescu
[01.Feb.05 20:11]
domnule, ambitia, de multe ori prosteasca, de a concura, de a fi primul, guverneaza lumea in care traim. Belu si Bitang nu fac poezie, ci traiesc in lumea reala.

 =  Pentru Claudia Berghian
Eugen Galateanu
[02.Oct.05 19:06]
Nu Claudia, nu nu nu. Nu ai voie să sacrifici copilăria. De Dragul nimănui. Cât câștigă dna.Bitang și dl.Belu cred că glumești- el are undeva în jur de 3000 Euro/lună ea cam jumătate. Și ? Aș vrea să-i văd țopăind pe ei la bară- și atunci cred că și-ar merita banii.De ce să le dea sportivele ceva ? De ce să nu dăm atunci ceva și profesorului- care pregătește oameni utili, medicului- care ne scapă de moarte- cui mai vrei tu ? De ce să nu devenim o mare de corupție generalizată, doar așa, de sâc că nu ne dă statul ? Există n ca ei care ar lucra pentru bani mai puțini- și fără atâta maimuțăreală.

 =  Pentru Radu
Eugen Galateanu
[02.Oct.05 19:06]
În calitate de contribuabili ar trebui să avem fiecare câte o părere documentată. Nu vreau gimnastică- nu e un sport de masă și până la urmă e doar o distracție pentru TV- dacă nu s-ar da gimnastica la TV câți susținători ar avea ? Dă bine pe sticlă să vezi "carne tânără"- așa cum, în mod curios, sunt sporturi tare netelegenice- de exemplu aruncarea cu diverse obiecte. Antrenorii au un contract- subscriu la părerea lui CTP- cât ar trebui să fie contractul- e un motiv de discuție- restul- e furt. Sigur, sunt n profesori cu sarsanalele pline- sunt n examene cumpărate, dar de ce să iei de la gura unei copile ? Și, așa cum am zis și eu și alții- mai există n ca ei.Cât despre stilul dezordonat, există 2 explicații:
1.ăsta e stilul meu;
2. m-a înfuriat emisiunea cu n cetățeni patrioți (chiar o babă idioată propunea să dăm fiecare câte 1 Euro doar, doar o rămâne marii eroi ai neamului), tâmpiți desăvîrșit, care nu pot ajunge la orgasm național decât dacă le văd pe "fetele noastre" la TV. Și dacă nu, ce ? Ar dispare distracția bizonului ? Și dacă dispare și fotbalul ? Poate punem mâna pe lopată ?

 =  Și, pentru ce ?
Eugen Galateanu
[02.Oct.05 19:06]
Una din marile întrebări cheie care s-ar putea pune este : cât trebuie dat acestui monstru nesățios care este publicul ? Până unde trebuie să se ajungă în goana disperată după un prestigiu nebulos ? Și dacă în loc să luăm n medalii de aur cu metode hitleriste am lua o medalie de bronz- cu un efort normal ? Sau dacă n-am lua de loc medalii ? Ar fi o nenorocire ? La vârsta la care intră în lotul de gimnastică copilele nu au capacitatea de a alege. Este deci o forțare. Și, pentru ce ? Ce ajunge o fostă gimnastă ? Cât își pierde ea din viață ca să poți să spui că o mai poate lua de la capăt la 20 de ani ?

 =  zbor
Dorian Stoica
[02.Feb.05 12:40]
Romancele noastre si profesorii acestora au adus gimnastica la standardul numit arta.
Pe langa multa sudoare, julituri si febra musculara, fetele acestea au invins forta gravitatiei si au transformat acest sport (doar sport?) in zbor!
Tu, eu si altii ca noi vom fi condamnati, toata viata, sa traim pe pamant.

 =  mens sana in corpore sano ?
Bogdan Groza
[02.Feb.05 13:20]
Eugene,
tu spui "Nu mi-aș da copilul pe mâinile lor nici legat." Sa stii ca nu numai la gimnastica e regimul asta spartan, in ceea ce priveste performanta ci si in alte sporturi. Extrapoland, asta inseamna ca nu-ti vei da copilul nici la rugby, ca e un sport dur si antrenori caposi, nici la tenis, ca antrenorul e obtuz si iti pune odrasla sa faca epuizante exercitii fizice, numai pentru a avea conditie fizica, nici la sah, pentru ca ar sta cu ochii in fata tablei ore intregi si vei acuza antrenorul ca iti epuizeaza copilul etc etc. Si exemplele ar putea continua. Ma opresc aici cu comentariul. Multe ar fi de spus dar n-are rost sa ma ntrenez intr-o polemica nesfarsita, despre acest subiect,ca tu tot pe a ta ai sa o tii.
Daca vei avea copii, (si poate ai) le doresc o viata lipsita de privatiuni sau mici suparari pricinuite de o nota proasta data de un profesor absurd, invechit, rigid etc.

 =  Spiritul olimpic
Dorian Stoica
[02.Feb.05 14:26]
Jocurile Olimpice, in varianta lor antica, au insumat 293 de editii si au durat 1168 ani. Cele moderne, de la 1896 incoace, au adaugat inca mai bine de o suta de ani.
Toate aceste cifre sa nu insemne nimic? Mult-invocatul spirit olimpic sa se fi pierdut in aerul parfumat de floare de maslin?

Afirmi undeva ca esti un “neobosit cautator pe internet”; iti recomand www.akropol.net, un loc unde mai poti gasi, aproape intact, parfumul florilor copacului sacru.


 =  *
Marina Nicolaev
[02.Feb.05 15:06]
1)Sportul de performanta inseamna sacrificiu. Si studiile superioare si o viata mai buna se realizeaza prin sacrificiu. Si acest lucru il ALEGI, este BENEVOL, chiar si la o varsta foarte frageda.
2)Belu si Bitang nu au inventat gimnastica si nici regulile jocului. Sunt doi antrenori de exceptie care merita PLATITI la nivelul lor, in primul rand. Si asta nu ati inteles, domnule Galateanu.Amintiti-va de Martha si Bela Karoly care sunt atat de aproape acum. Au aceleasi venituri ca Belu si Bitang?
3)Viata lor privata nu ne priveste, viata privata trebuie respectata.
4)salut cu multa simpatie, echipa renumita de avocati "Stefanica Dutu si Asociatii" care sprijina acum in aceste momente, echipa Belu-Bitang.

 =  Nefericit
Igor lazar
[02.Oct.05 19:06]
Domnule Galateanu daca sunteti scarbit luati va rog o lamaie.Din cate stiu eu lumea acesta in care traim se cuantifica in termeni de eficienta si competitie. Si dumneavoastra sunteti un competitor si din ceea ce am citit va plac cauzele pierdute si tineti foarte mult sa fiti original. Sa imi dati voie sa va zic ca nu sunteti. Mai mult fetele acelea necajite si-au schimbat viata devenind din niste anonime care poate ar fi plimbat paharele prin cate o carciuma in campioane cu imagine si de ce nu bani.
Desigur nimic nu se sfarseste cu plecarea celor doi dar cred ca oamenii sunt mai ingrijorati de faptul ca ei vor antrena o echipa cu care vom fi in competitie. E pana la urma un text ridicol care ma face sa ma intreb de ce oamenii nu au altceva mai bun de facut. Ca si mine care comentez aici un text nefericit scris.

 =  idealism si toleranta
Chereches Maria
[02.Oct.05 19:06]
Domnule Galateanu, sunt intru totul de acord cu ce spuneti. Din pacate lumea in care traim functioneaza dupa reguli dure si materialiste. Si un asemenea discurs cu tente idealiste nu va avea priza la public, asa ca nu va faceti sange rau. Multi vad, putini pricep - ceea ce pricep eu din ce se vede. La urma urmelor nu cred ca cineva detine adevarul absolut:). Asa ca domnilor, toleranta multa va doresc si mie asemenea.

 =  cosanguinizarea unui torticolis cambrat
mischie ioana
[02.Oct.05 19:06]
domnule galateanu , asa cum marina nicolaev a punctat foarte bine , eu consider ca parerea dumneavoastra in acest personal-cavou de ponegrire a culturii noastre este dizlocat si formal. trebuie sa tinem cont de cei care au ridicat Romania la rang international si care, pe buna dreptate isi cer drepturile in fata mass-mediei. pe de alta parte consider ca mass-media cauta tot felul de titluri 'sanki' si mult prea umflate pentru tiraje supraetajate si pentru firi usor influentabile.
hai sa fim seriosi! cu ce va considerati mai bun , prin acest 'articol ' sa zicem fata de un mare 'corupt' , precum belu..
nu .. e cu totul altceva, aceste persoane sunt valori ale Romaniei , aceste persoane , da , invata sportivele de la varste fragede..asa si? care-i faza cu 20 de ani?..cine vrea poate sa renunte..presupun ca nici un antrenor nu ar obliga o sportiva fara arta in sange , nu ar obliga-o sa se duca acolo..sa se duca numai sa'apara pe sticla'.. sunt lucruri mult prea jalnice inchipuite de oameni care, intr-un anumit moment al vietii se simt nefericiti si isi bat joc de carierele a doi oameni romani , romani cu adevarat; cat despre salarii sa fim seriosi .. nici un rezultat nu se face stand pe coate si consider ca sursele de venit atata timp cat se efectueaza cu buna stiinta da ambele parti sunt un lucru absolut inevitabil , sa nu ne mai prostim tragand idei gonflate de piruetele camforate ale mintii.. gimnastica nu e 'mostruoasa' este o mare arta, o mare munca , o munca ce nu are nimic de-a face cu a citi ziarele sau a te enerva si a posta texte pe agonia..doar asa de flori de mar; printre toate nirvanizarile sunt si ofelizari de tip 'franciscanism pictural' care condenseaza cu forta in a gandi ceea ce difera de'cuvinte goale'.
v-as prezenta si eu acum cateva date despre gimnastica romaneasca dar nu am la indemana acele importante sugetii..cel tarziu in zilele urmatoare o sa revin cu un comentariu argumentat fara fisticuri si contemporaneitati zemuind continentalizari desucheate

 =  ***
Claudia Berghian
[02.Oct.05 19:06]
Daca e sa condamnam pe cei care sacrifica copilaria, aceia sunt parintii care-si indruma fetitele spre gimnastica de performanta la varsta la care ele n-au putere de decizie. Antrenorii nu fac decat sa le pregateasca.
Pe de alta parte, sa recunoastem ca talentul si pasiunea le fac pe aceste gimnaste sa nu renunte atunci cand pot sa o faca si, la un moment dat, este decizia lor de a merge mai departe.
Muncesc la fel de mult ca si copiii care ajuns mari violonisti sau pianisti, ca si olimpicii care aleg munca asidua in locul mingilor sau papusilor.
Si, da, sunt de acord ca, in conditiile in care sistemul actual mentine profesorii la un nivel subuman (vorbesc in cunostinta de cauza), sa fie recompensati si ei atunci cand, datorita muncii lor, elevii pe care-i pregatesc sunt premiati. Asta ca o palma pe obrazul sistemului.

 =  Domnului Dorin Stoica, cu milă
Eugen Galateanu
[03.Feb.05 04:56]
Stimate domnule, în afară de platitudini jalnice mai știți ceva ? Vă reamintesc că Jocurile Olimpice se întâmplau cu oameni liberi, care nu apăreau la TV și nu trebuiau să slugărească în lagărul Belu-Bitang. Aici nu vorbim de oameni liberi ci de oameni (copii) condiționați de câștig. Copii din familii sărace. Copii cărora li se răpește copilăria. Și vorbim de exploatarea acestor copii de niște neica nimeni. De asta vorbim. Chestiile cu păsărele și jocuri olimpice lăsați-le pentru "România mare".

 =  Doamnei Mischie Ioana, cu îngrijorare
Eugen Galateanu
[03.Feb.05 04:56]
Stimată domnișoară, ce-i drept la o vârstă fragedă faceți confuzie între cultură și sport "cavou de ponegrire a culturii noastre " și aveți probleme cu armonizarea substantivului "părerea" cu adjectivele "dizlocat si formal". În rest, numai de bine și dacă sunteți cine cred eu că sunteți aveți grijă și de tăticu' pentru că acolo e nevoie de ciorapi groși...și-l papă Ursu sigur-cât despre fraza "dar nu am la indemana acele importante sugetii.." mi se pare absolut superbă dar indescifrabilă- și dvs. ați ieșit pe locul I la Olimpiada de ROmână- halal educație la Tg.Jiu !

 =  Doamnei Nicolaev, cu stupoare
Eugen Galateanu
[03.Feb.05 04:57]
Profit de ocazie și-l salut pe văru'Stănică care tocmai a ieșit de la Rahova...așa cum i-ați salutat și dvs. pe avocați. Mă înspăimântă platitudinile dumneavoastră, doamnă. Oara așa și gândiți în realitate sau v-ați cuplat la marea limbă de lemn a țării ? Belu și Bitang sunt niște oameni- nu sunt ei, vor fi alții. Și ce ? Bela Karoli e puțin în SUA -deci noi nu suntem SUA și nu putem oferi aceleași condiții. Cât despre luatul "darului" el este pur și simplu măgăresc. Dar suntem în România-și merge și așa.Nu ? Cât despre eforturi...haideți să lăsăm prostiile. Studiile superioare ți le faci în mod conștient- la o anumită vârstă- și ai un anumit profit din asta.

 =  Domnului Lazăr, cu plictiseală...
Eugen Galateanu
[03.Feb.05 04:57]
Mie îmi place lămâia. E un fruct extraordinar. Dar despre competiție și eficiență cu biciul la spate...haideți s-o lăsăm moartă.Și dacă nu vom câștiga acea competiție, ce ? Veți da pe spate de supărare, veți arunca televizorul afară ?

 =  Lăsați-o jos că măcăne...
Eugen Galateanu
[03.Feb.05 04:58]
Am avut o mare bucurie citind aceste comentarii...cu câteva excepții Radu, dna.Cherecheș sunt așa de tipic românești și așa de tipic înguste...încât ce să spun...dacă n-aș vrea să intrăm în UE aș spune că exact acest tip de comentarii și mai ales de gândire ne va reține încă milenii bune în zona tâmpeniei noastre țărănești și ancestrale. Da, săraca noastră țărișoară- eventual americanii (dar poate și KGB-ul- a se vedea numele de Petrovschi) complotează să nu ne mai umplem noi de tinichele și pentru ca bizonul mioritic să nu mai lăcrimeze atunci când aude imnul...vai și acești oameni mari (care dacă sunt hotărâți să demisioneze- ceea ce mă îndoiesc- pentru că se așteaptă să fie rechemați cu lacrimi în ochi- vor fi înlocuiți imediat- pentru că n-au venit cu hârzobul din cer și mai sunt și alți antrenori) sunt atacați și vaai ce mari și tari ne dăm că îi apărăm...la revedere, UE dragă, Belarus ne cheamă și noi venim...

 =  Doamna Mischie, la școală!
Eugen Galateanu
[03.Feb.05 04:58]
Stimată domnișoară Mischie, câteva idei scurte și utile pentru cariera dvs.viitoare (inclusiv școlară):
1.nu orice termen bombastic înseamnă ceva - a se vedea titlul comentariului dvs.
2.folosirea unor termeni "tari" în operele dvs. nu înseamnă neapărat și cap pe umeri. Citez "consider ca sursele de venit atata timp cat se efectueaza cu buna stiinta da ambele parti sunt un lucru absolut inevitabil , sa nu ne mai prostim tragand idei gonflate de piruetele camforate ale mintii.. gimnastica nu e 'mostruoasa' este o mare arta, o mare munca , o munca ce nu are nimic de-a face cu a citi ziarele sau a te enerva si a posta texte pe agonia..doar asa de flori de mar; printre toate nirvanizarile sunt si ofelizari de tip 'franciscanism pictural' care condenseaza cu forta in a gandi ceea ce difera de'cuvinte goale'".Ce nivranizări, fetiță, ce ofelizări, ce franciscanism pictural visezi matale ? Sau ești din alt film și ai ajuns aici ? Re-citez "zemuind continentalizari desucheate". Ha ?
3.Acordul este un lucru mare. Și mie mi se mai întâmplă să-l scap și sunt pus la colț de colegii din agonia- dar atunci când tu ca o școleră eminentă nu-l faci e grav. Și e grav și pentru profesorii tăi.

 =  Domnului Gălățeanu, cu jalba-n proțap...
Andrei Horia Gheorghiu
[03.Feb.05 05:41]
Pentru mine, domnul Gălățeanu este un veșnic prilej de uimire și admirație. Mă refer aici la arta dânsului de a perora despre orice de pe poziția aparentă a unei somități în materie; la meșteșugul cu care reușește să-și construiască discursuri pe temele almanahului de istorie de ieri și de azi, în speranța unor noi comentarii.
Nu o dată și nu puțini au fost cei ce au căzut în această plasă de păianjen întinsă între nicăieri și niciunde. Pot deja vizualiza agilitatea picioarelor păroase când musculița încă vibrează în plasă, apoi delectarea cu care o înfășoară în secreția-i de idei, care mai decare mai năstrușnice, mai originale și mai paralele la trecut, la prezent, una la alta și, dacă se poate, la ele însele.
Vă invităm, așadar, pe această cale, să comentați în continuare, cu sârg și conștiinciozitate, textele domnului Gălățeanu, spre delectarea publicului larg dar și a noastră, a micului său grup de fani.

 =  părerea mea
Paul Bogdan
[03.Feb.05 06:47]
Nu cunosc "lagărul" de la Deva ci pe cel de la "Ghe.Ghe.Dej", pe Nadia Comăneci și pe Bela Karoli (le-am fost oaspete în casă și cu Domnul Karoli am fost de vreo două ori la vânătoare). Nadia era o puștoaică firavă de puteai fugi cu ea sub braț dar de o voință și tenacitate greu de întâlnit. Se antrena cel puțin zece ore pe zi într-o sală cu geamuri mari de sticlă, prea puțin încălzită, pe salteluțe de vinilin, pe aparate arhaice...
Ce vreau să spun este că românul s-a priceput de minune să facă "din rahat bici". Iar mândria ce-o simțeau românii nu este doar pentru performanța în sine ci și pentru că aceasta se obținea în condiții inumane de pregătire, prin voință și muncă într-o țară unde până și bucuria era monopolizată.
Despre Domnul Belu și Doamna Bitang nu pot să spun decât că au făcut greșeala de a aplica un obicei capitalist într-o țară comunistă în care comisionul este interzis oficial dar este practicat pe scară largă, de sus în jos și de la "stânga" spre "dreapta".

 =  ce stiu eu
Diana Chifane
[03.Feb.05 08:48]
Parerea mea este a unei persoane ce a vazut viata asta sportiva din interior. Am facut dans sportiv la Moscova, domnule Galateanu (nu mormaiti in barba vis-a-vis de locatie, va rog). Am participat la cateva concursuri internationale de profil si va pot spune o 'miscare' din culise. Domnule Galateanu, cei din echipa Italiei aveau un antrenor care ii lovea cu un fel de cravasa, la orice greseala majora. Si italienii mereu au avut mari performante in domeniu. Si nu plangea nimeni si nu il injura nimeni pe antrenor. Eu nu imi aduc aminte sa ma fi lovit antrenoarea mea vreodata (a nu se intelege ca iau apararea vreunui regim!)
Cat despre gimnastica, domnule Galateanu, la noi majoritatea fetitelor de la Deva sau Onesti provin din familii sarace, cu multi copii. Parintii le trimit acolo stiind ca scapa de o gura de la masa, ca fetele au un loc cat de cat cald si ca, la o eventuala performanta, li se ridica si lor, ca familie, standardul de viata. Nu judecati antrenorii, daca tineti mortis sa judecati pe cineva! In occidentul pe care-l adulati regimul de lucru pentru performanta este tot atat de strict si cei ce 'se chinuie' dau bani antrenorilor pentru asta, nimic nu e pe ochi frumosi.

 =  oare cine are dreptate?
Cristea Loredana
[03.Feb.05 09:49]
Am citit tot, cu interes, nu sunt departe de varsta acelor fete, si, ca sa fiu cinstita, nu fac parte dintr-o familie bogata, dar ai mei, au preferat sa ma aiba langa ei, la masa, cheltuind toti banii lor pt. a fi eu intr-o scoala de prestigiu, si lasandu-ma sa bat tara in lung si-n lat la tot felul de olimpiade si concursuri.Fac si sport , in 2003 am fost nr.4 in echipa nationala de fitness de performanta.M-a antrenat o fosta campioana nationala, care a primit in schimb doar multumirile mele.Cred ca ar fi meritat mai mult...dar cine sa se gandeasca la asta?...si eu la randul meu am primit doar o diploma si multe incurajari.Eu nu pot sa cred ca fetele sunt trimise acolo de parinti doar pt. a avea un loc cald.Stiu sigur ca fiecare parinte viseaza sa-si vada copilul cat mai sus.Cat despre bani, d-le Eugen, Nadia n-a primit niciodata banii pe care-i primesc fetele azi.....dar oricum Nadia e unica!

 =  D-le Conf(uz)erential
Ivășcan Horia
[03.Feb.05 10:55]
In ce priveste cazul Belu-Bitang parerea mea este pe undeva pe la mijloc; lucrurile despre care se face acum atat tam-tam se cunosteau de mult, atat la federatie cat si in randul publicului larg si cred ca totul a plecat de la ceva gen “noi n-avem bani sa-ti dam cat meriti, dar inchidem ochii …”. Asa cum bine preciza cineva inaintea mea, “comisionului tacit” se practica peste tot in lume si in aproape toate sporturile. Nu este licenta noastra “a comunistilor” (apelativ ascuns pe care il folositi cu o deosebita placere si in orice prilej la adresa celor ramasi in tara). A trebuit insa sa apara o adolescenta cu vadite probleme de natura emotionala (probabil si incurajata) ca aceste lucruri sa fie facute publice, moment in care “nimeni nu mai recunoaste nimic” iar “vinovatul” este pus la zid. Este Belu intradevar singurul vinovat, este o victima a unui sistem in tranzitie, este un antrenor de exceptie sau un antrenor cu o generatie de gimnaste de exceptie ? cred ca adevarul este tot pe la mijloc. Ceea ce ma deranjeaza la d-voastra este aerul superior pe care il aveti vis-à-vis de Romania si romanism. Ne tot povestiti despre falsul patriotism dar ma indoiesc ca ati cunoaste termenul si cu atat mai putin sa il si simtiti; si cred ca-mi racesc “tastatura” de pomana daca as mai continua sa va vorbesc despre ce inseamna sportul de performana pe care l-am practicat candva, despre eforturile sportivilor si a antrenorilor, despre ce insemna pentru imaginea Romaniei gimnastica, Gabi Sabo, Zamfir si despre ce inseamna toate aceste pentru noi, incultii cu idei comuniste ramasi in tara.
Urati Romania, urati romanismul ? Lasa-ne atunci … lasa-ne in prostia noastra.

P.S. Comentariul de mai sus nu se refera strict numai la acest text al d-voastra !

S-auzim de bine!

 =  Domnule Ivășcan, ce e românismul ?
Eugen Galateanu
[10.Dec.18 14:27]
Poate îmi explicați și mie ce e românismul .Ține de foame ? Ține de inteligență ? Se poate cumpăra în magazine ? Dă zăpada de pe drum ? Sau e doar o cârpeală la un pantalon rupt ?

 =  Domnule Galateanu,
mischie ioana
[04.Feb.05 06:58]
i)Cum din resedinta dumneavoastra din Manchester puteti analiza atat de 'clar' lucrurile si pueti atribui educatiei din Tg-jiu interjectia (sau sintagma eliptica daca vreti) 'halal!' ????
ii) In ceea ce priveste dezacordul pe care l-am facut , imi cer scuze . Indiferent de faptul ca am luat locul I la olimpiada , greseli face oricine , nu sunt perfecta , nu sunt un geniu al Limbii si Literaturii ROmane. Va rog sa intelegeti ca oamenii fac greseli , indiferent de pregatire si efort , fac greseli pentru ca sunt 'oameni' , pentru ca , poate se afla in momente nu tocmai prielnice si pentru ca au o anumita stare , se grabesc , sau pur si simplu ignora aceste lucruri. Imi cer scuze inca o data pentru acel dezacord care se pare ca pentru dumneavoastra a fost o mare satisfactie.
Atitudinea dumneavoastra cu referire la comentariul afisat(de mine) s-a dovedit a fi foarte revoltata fata de stilul meu neologic , care dupa cum spuneti dumneavoastra denota 'film'.Eu mi-am format un stil propriu , pe care il ignor cu greu , deoarece mi l-am autoimpus , mi-a placut , l-am imbratisat si practicat pentru mult timp. Cu ce credeti ca sunt mai intelepti si reali termenii :'jigodia' , 'rahat' , 'jalnic' , 'a scarbi' ,'mutre' , plasati intr-o scriere pe care consider ca o acceptati ca fiind literara si perfect artistica , decat termenii :nirvanizare , ofelizare , cosanguinizare ??
Va rog sa argumentati raspunsul (in caz ca va fi unul) nu doar saaruncati niste cuvinte pe care dumneavoastra , de-acolo din Manchester nu sunteti capabil sa le evaluati cu simt de raspundere si realitate .
iii) Aaa ..'ciorapii grosi'..era sa uit ; nu stimabile domn , tatal meu e acasa , cu mine , acum, imi pare bine ca va luati acea fata de 'avocat grijuliu' ..dar a fost eliberat ..sincer! ..ma astept sa primesc un raspuns de tip 'halal justitie' in Tg-jiu din partea dumneavoastra.

iv) 'Doamna Mischie la scoala' - in primul rand nu sunt doamna , in al doilea rand , scoala are nevoie de altii , de alti domni (si doamne) pe care sa-i corijeze la o limita acceptabila a umanului.
v)cu referire la textul dumneavoastra , Belu si Bitang nu sunt protagonisti epici rupti din romane , sunt oameni reali , oameni romani . As crede mai bine ca dumneavoastra faceti file (nu eu) din orice mica vorba care aduce a Romania.( a se reciti termenii de basme pe care ii utilizati:'monstru nesatios' , 'prestigiu nebulos' ) Ce frumos!!!poate pe viitor o sa va expuneti parerea dumneavoastra europeana si cu referire la Mischie , Ponta , PNA , Becali, etc.

vi)Domnule vi s-au pus fanii in functiune ?Si va bucurati,nu?
(Cherches Maria , A. H. Gheorghiu)
Eu nu m-as bucura stiind ca am doi oameni langa mine , si aia numai pe hartie si in rest toata lumea incearca sa spuna 'nu sunt de acord'(iar dumneavoastra va napustiti cu tot felul de jigniri false , tampite..sa fie!)
Imi place ca dumneavoastra si altii ca dumneavoastra formati o retea de papusari , 'o gasca europeana' ..

vii)inca ceva..nu inteleg de ce v-a infuriat faza cu batranica , cu 1 euro. Oricum nu puteati contribui decat prin posta de la Manchester (si probabil avea sa urmeze un articol despre 'posta romana' citez 'de rahat ' , 'jalnica'..)

viii) am totusi curajul sa traiesc in aceasta Romanie , unde primesc insulte din toate colturile , insulte care insa nu s-au incumetat sa evolueze in nucleul nostru romanesc , ci mai degraba in epicentrul poluat al surselor de informatie.

ix) dupa mine , 'rahatul' nu va sta niciodata langa patriotism..asa ca nu va mai umflati in pene.. ca nu va prinde!!!!

x) Raspunsul parerii mele (raspunsurile mai bine ca au fost doua) fata de un text care nu mi-a placut , a ajuns, iata ,la atacuri personale , care nu au nici o legatura cu literatura si cultura promovate de acest site. M-am vazut nevoita insa, sa imi exprim parerea , si replica fata de cele ce le-ati afirmat..

xi) va salut cu multa pretuire din partea 'jalnicului popor' care nu tine cont de 'patriotii ' de la distanta..

xii) multumesc ,...sa va fie de bine..!

 =  Dragă Ioana
Eugen Galateanu
[04.Feb.05 12:40]
Vreau să-mi cer scuze pentru aluzia la problemele familiei tale. Nu e treaba mea. Pe de altă parte, e păcat pentru tine că folosești un limbaj pe care nu-l stăpânești în întregime. Atunci când te exprimi simplu ești mult mai clară și eviți- eventual- greșelile de genul "Raspunsul parerii mele ".Cu simpatie

 =  Olympia TV
Dorian Stoica
[02.Oct.05 19:06]
Multumesc mult, Eugen, prin tine am aflat ca in Olympia antica nu existau transmisiuni la televiziune in direct. Ce se mai plictiseau atunci, saracii…
Te asigur ca am devenit un “fan” al textelor tale.
Daca nu ai fi existat, cu siguranta ar fi trebuit sa te inventam.
Cu bine,
Dorian

 =  off topic Mischie Ioana
nichita victoria
[02.Oct.05 19:05]
rugamintea mea este sa citesti cu mai multa atentie comentariul colegului meu editor, Andrei Horia Gheorghiu.
multumesc

 =  mai-mai :-))
Yness
[02.Oct.05 19:06]
citind comentariile de mai sus mai-mai ca imi reveni pofta de polemici (nu de alta dar de anul trecut de cand disparu forumul precum magarul in ceata....:-))
asa
d-ra mischie daca imi spune-ti ca nu sunteti d-na pt ca nu sunteti casatorita e jale, daca va considerati d-ra e si mai rau dar daca spune'ti ca sunteti doar femeie este super.
cat despre belu si bitang...isi pot rezolva pb si fara discutiile aprinse si fara efect ce se incing aici.

PS.nu voi mai reveni asupra acestui text (pt a ma tine departe de polemici desi...:-))

 =  Domnului Dorian Stoica, cu plictiseală
Eugen Galateanu
[02.Oct.05 19:06]
Bine

 =  coruptie, gimnastica, parlament
popescu cornel
[02.Oct.05 19:06]

Eradicarea coruptiei si parlamentul Romaniei
Am tot chibzuit daca "se merita" sa intervin si eu in disputa iscata de acest subiect; nu sunt sigur daca am numarat corect dar se pare ca nici un comentariu nu a fost de partea domnului Galateanu.
Este adevarat ca nu am remarcat nume "grele" ale site- ului; probabil ca asa e la romani; Este mai bine sa taci, decat sa comentezi un subiect asa zis delicat;
Ce m- a determinat sa intervin? Ieri seara, TVR1 a prezentat cateva secvente de la "audierea" intr- o comisie de cultura si sport a parlamentului, celor doi (cei mai titrati antrenori romani ??!! – definitia din DEX nu se potriveste celor 2); parlamentarii ii implorau pe cei 2 , infractori, dovediti prin marturie proprie ca au luat mita, sa se re-intoarca la "fabrica de gimnaste de la Deva", fara sa mentioneze vinovatiile clare a celor 2 si anume : luare de mita si evaziune fiscala; in sprijinul parlamentarilor au fost aduse si 5 copile nevinovate (gimnaste), care faceau figuratie ca la "cantarea Romaniei". In final cei 2 au revenit la sentimente mai bune si au renuntat la demisie; au urmat aplauze furtunoase !!!
dupa aceasta "reprezentatie", am ramas fara grai si alte simturi; fiind total dezamagit si dezgustat, de "spectacolul" jalnic oferit, am facut un legamant cu mine insumi : de azi inainte, cand voi mai fi intrebat din ce tara provin, voi declara ca sunt bulgar sau turc.
Ma gandesc ca in cateva zile, cazul va ajunge sa fie dezbatut si in mediile de informate din clubul tarilor civlizate (unde se zice ca am vrea sa intram si noi); va fi foarte greu pentru aceste medii sa inteleaga de ce parlamentul romaniei aplauda (la propriu) o fapta clara de coruptie;
Va mai amintiti ? Helmut Kohl a disparut fara urma, datorita unor donatii in favoarea CDU (partid pe care il conducea la acea vreme); Boris Baker a fugit din Germania, ca sa scape de urmarirea fiscului german; Stefi Graff si- a rugat tatal sa faca puscarie, in locul ei, pentru evaziune fiscala : "no comment".
Si acum doresc sa postez si eu cateva observatii la comentariile aparute pe marginea acestui subiect;
Dl. Belu recunoaste in fata instantei, cu impertinenta si fara nici un fel de rusine, ca a luat mita, cca.3,000 Euro de la o amarata de gimnasta din echipa de "sclave" de la Deva; el mai afirma ca i se pare normal sa dijmuiasca fetitele fara aparare, aflate la in "lagarul fara gratii", cu cca 30%; de ce a facut- o ? era un om sarac ? nu avea salariu ? nu primea prime de mii de Dolari, dupa fiecare competitie importanta; avea contract cu gimnastele pentru a primi acest "ciubuc" ?
Nici vorba, el afirma ca asa au facut inaintasii lui in acest sport si ca el e scutit de plata impozitelor pentru acest venit necuvenit; cica e un drept cutumiar; are tupeu individual si chiar notiuni de drept !!!!
Am putea s- o intrebam pe Nadia Comaneci daca antrenorul Bella Karolly proceda la fel; sunt convins ca nu; Dan Grecu, antrenor care a produs gimnasti de renume (vezi Urzica si altii), a declarat ca niciodata nu a pretins si nu a primit nici o suma de la gimnastii antrenati de el.
Echipa "Patriotilor" isi bazeaza pledoaria PRO Belu/Bitang, pe asertiunea ca Romania este cunoscuta in lume datorita celebritatii gimnastelor "produse" de cei doi "emeriti". Ma aflu de 12 ani in Syria si acest timp am facut deplasari in numeroase tari civilizate; unii dintre cei cu care am discutat, in tarile vizitate, cunosc 4 nume asociate cu Romania : Ceausescu, Dracula, Nadia Comaneci si uneori Hagi; nici unul din aceste 4 nume nu sunt produsul celor 2;
In final, i- as intreba pe cei din aceasta "echipa" a patriotilor, daca sunt in stare sa enumere 3 nume ale unor gimnaste produse de Belu/Bitang.
Sunt de acord cu toate argumentele produse de domnul Galateanu in articolul sau.

 =  oportunism
Dorian Stoica
[02.Oct.05 19:06]
Cornele, in textul tau "Limba romana in pas cu vremea" ai omis expresia "datului in gat". Cine a trecut pe la stefan gheorghiu (cu litere mici!), trebuia sa raporteze "miscarile" rudelor si pietenilor, iar tu nu puteai face exceptie.
Afirmi cu nonsalanta oportunistului ca "asa au fost vremurile in care am trait", de parca 23 de milioane de locuitori trebuiau sa devina informatori ai securitatii sau "absolventi" de scoli de partid.
Nu trebuie sa ne mire ca esti de acord cu "cugetarile" lui Eugen.
Sa auzim de bine!
Dorian

 =  Domnului Dorian Stoica, cu din ce în ce mai mare plictiseală
Eugen Galateanu
[02.Oct.05 19:06]
Domnule Stoica, dumneavoastră cum dați în gât ? Și pe cine ? Sincer să fiu nu mă miră că n-ați înțeles nimic din ce scrie pe aici- pentru că probabil n-ați citit. Sunteți în mod sigur unul dintre aceia care e înebunit în fața televizorului, cu berica în mână, de "fetele noastre". În rest- gândire originală-ioc. Păi bine, stimabile, comentariul dumitale referitoare la olimpiade și olimpism era afară de subiect-și acuma vă luați și de dl.Popescu-în singurul comentariu al domniei sale în care e și el de acord cu mine- rușine, rușine de trei ori rușine. Aluzia la "Ștefan Gheorghiu" e josnică- și probabil că vă caracterizează.În rest-aveți și dvs. o părere a dumneavoastră personal, nemăcănită prin burta bizonului ? Dacă da, o aștept cu interes.

 =  punct!
Dorian Stoica
[02.Oct.05 19:06]
De atata furie, sa nu patesti ceva, Eugen.
Eu nu "dau in gat", eventual "dau pe gat" cate un pahar cu suc de portocale din tara olimpismului.
Daca tu vei fi citit cu atentie, vei fi aflat ca Popescu Cornel a recunoscut ca si-a "facut veacul" pe la stefan gheorghiu ("la astfel de cursuri am participat si eu" - 12.Dec.04).
Subiectul este participarea exceptionala a gimnastelor romane la J.O. de la Atena si pozitia ta antiromaneasca.
Dorian
P.S.Ti-am vazut poza, probabil ca in camera ta troneaza afisul lui Che Guevara.

 =  oportunism si patriotism
popescu cornel
[05.Feb.05 23:30]
Domnu' Dorian,
Se pare ca esti total in afara subiectului; totusi iti voi raspunde scurt:
- se vede treaba ca pactizezi cu infractorii (cei 2 antrenori "titrati"), pentru ca ai antecedente; iti placeau gainariile din tinerete, de vreme ce te bateai cu controlorii ITB prin tramvaie, (cand te prindeau fara bilet); asta da dovada de romanism !!!
- imi pare rau ca nu ai facut stefan gheorghiu; ai cam pierdut; acolo se invatau lucruri care nu se predau la lectiile de marxism din scolile pentru "muritorii de rand"
- comentariul tau este total in afara subiectului, cum se spune pe acest site : "off topic"
- si acum sa inchei comentariul "off topic" cu proverbul bulgaresc : mai bine oportunist decat neajutorat.
Daca totusi esti dispus sa postezi cateva idei referitoare la textul domnului Galateanu, mi- as permite sa te intreb urmatoarele:
1.esti de acord cu jefuirea copiilor neajutorati de catre adulti pusi pe capatuiala?
2.esti de acord ca gimnastica Belu / Bitang, nu e un sport de masa?
3.esti de acord ca parlamentul Romaniei sa aplaude pe niste infractori?
4.esti de acord ca "fabrica de gimnaste Deva" reprezinta o monstruozitate, din moment ce fetite fara aparare, aflate la varste fragede, sunt "dresate" de catre 2 indivizi hoti si paranoici?
5. cum ai reactiona daca ai avea copii si acestia ar nimeri in mainile celor 2?
6. crezi ca daca ar fi incercat sa produca, cu metodele de la Deva, gimnaste intr- o tara civilizata, cei doi ar mai fi fost oameni liberi?
7. esti de acord ca orice infractiune trebuie pedepsita, indiferent "hramul" pe care il poarta infractorii?
8. crezi ca Belu si Bitang sunt oameni saraci? o fi acesta motivul pentru care au cerut ciubuc de la niste fetite sarmane!!!
9. esti patriot? vrei ca tarisoara noastra sa intre in UE cu astfel de obiceiuri? sa intrebam la Strasbourg?
s- auzim tot de bine
oportunistu' shukarit


 =  Pubertate accelerata.
Gabriel Dedula Septimius
[02.Oct.05 19:06]
O masinarie a coruptiei.Bunaoara, v-ati intrebat cum se face ca un copil de doisprezece ani, imlineste in mod subit paisprezece in pasaport?

 =  Fetitele co ochii mici
Sorin Olariu
[02.Oct.05 19:06]
Hei, nu va mai certati!
Oricum, la Olimpiada de la Beijing din 2008, fetitele cu ochii mici vor lua toate medaliile. Iar noi vom face ochii mari de tot...
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !