Comentariile membrilor:

 =  cu final delicios!:)
Hera
[23.Jan.03 11:52]
ecologica, as zice!:) ah, ce mi-a placut! toata, dar finalul e delicios!

"morala complet deshidrata"...deshidrata asta ce e?...sau poate ai vrut sa zici deshidratata?!...:)

 =  zeița Hera
eden
[23.Jan.03 12:22]
Multumesc Hera, am corectat,ma bucur ca iti place finalul, e mai bun decat moartea caprioarei!

 =  de citit!!!
Hera
[23.Jan.03 12:36]
da! meriti o stea! uite, eu ti-o dau!*:)

 =  boli contagioase
adrian_nairda
[23.Jan.03 13:33]
Trist-ironică!?
M-ai prins pe picior greșit. Flagrantu' e ca și reușit. Mai rămâne o hotărâre a tribunalului cu pedeapsa pentru: edem contrabandistic incurabil.
Bolile contagioase nu se iau din vorbe.

 =  lui Adrian-decizia
eden
[23.Jan.03 21:51]
Draga Adrian ,exact asta e starea mea acum, maine va fi alta , mai buna.
Acest lup travestit cu delir de grandomanie,suferind de prostie cronica si rautate consecventa, va fi expediat pe adresa caprei cu trei iezi pentru pedeapsa capitala. Inainte de impaiere va fi dus la un psiholog pentru extragerea ultimului sau gand bun- daca il are.
Pedeapsa va avea preludiu muzical-cantata din eden-va fi indeplinita constincios de un calau simpatic la care i-au disparut gainile intr-o noapte.
Nu exista nici un pericol de recidiva sub clar de luna( ca am vorbit cu una Buffy care se ocupa de aceste personaje), indiferent de metamorfoza lui in moroi sau varcolac, soarta lui este bine definita.
Acesta este decizia tribunalului suprem.

 =  mimetismul glastrelor
adrian_nairda
[24.Jan.03 00:08]
Merge repede procesul,
dacă am ajuns la arbitraj,
la "Tribunalul Suprem".
N-am fost eu cel ce a făcut recursul,
dar treacă de la mine!
Dacă tot ajung pe mâna călăului simpatic, să fie unul "căruia" i-au dispărut orătăniile și ferestrele casei
- astea din urmă plecate de urât și de inimă rea,
nu ca bietele flori ce mor prin ghivece, neputându-se urni,
decât cu totul din viață,
dar rămânând pe loc.

Așa, presupun,
se nasc glastrele mimetice.

 =  Si lupii se impusca
Ynightmare
[24.Jan.03 02:19]
Iz de fabula, atmosfera de "complet de judecata" si ironie made Eden.

Bravo Kant-autorului!

:-)

 =  lupul cu glastra in cap!
eden
[24.Jan.03 10:09]
Am uitat sa precizez ca acest lup este preluat din fauna locala si adaptat intr-o maniera folclorica cu nuanta poetica.
El are si niste abilitati pretinse de vindecator cu facultate in profil, le are degeaba , ca tot lup ramane.
Asa ca pentru binele societatii si al concetatenilor mei va actiona oricum justitia si gratia divina.
Adrian, eu te respect si te admir, trage-i si tu o palma peste bot lupului care nu sta prea bine cu ortografia,la nevoie, folosind modul concret, daca-i aplici o glastra in cap eu dau mai multe beri contraserviciu!
Oricum o sa dau niste beri la toata stimata redactie, daca ma primiti , dupa ce rezolv problema din padure!

 =  lui Y,fauna pe timp de iarna
eden
[24.Jan.03 10:30]
Draga Y,
si lupii se mai impusca in sezon de vanatoare, problema e ca sunt prea multi. La Protv arata oameni disperati care stau la panda, in gradini, pe dealuri si pe alte formatiuni geologice, cu speranta prinderii unui criminal de oratanii.
Din pacate, folosindu-se unelte rudimentare ( unele cu vechime- din razboiul de independenta), bietii satemi raman cu panda si sticla de tuica cu numar variat de stele( acesta se utilizeaza uneori in exces si rezultatul este abundenta accidentelor de circulatie rutiera,adica omul intra peste masina sau masina intra in tren sau alte intamplari adevarate).
In afara de lupi tampiti si protejati de lege pentru ca au blana frumoasa si mentin echilibrul ecologic, dupa cum stii mai avem si alte animale, mai mari , mai mici, toate salbatice sau in stare de semisalbaticie,probleme apar si la animalele domestice care fura, mint si apoi " spala putina".Deh, ce sa zic,cu atatea animale exista pericolul sa ne transformam in jungla cu climat temperat, raman "pe baricade" doar niste indivizi care au facut prea multa scoala(se numesc intelectuali de formatie mai veche-cu domiciliul in padure), care se mai revolta din cand in cand si rezultatul este o reteta cu diazepam pentru ei sau o halba de bere, pentru ca nu exista rezultat.

 =  Lupul Ariel
Ynightmare
[24.Jan.03 10:39]
bine eden, am inteles!

din cauza de simbioza fortata oficial,incepi sa ai reflexe de "fauna" si, impusti slibovitz direct de pe prispa casei din padurea unde lupul se spala cu Ariel subventionat de stat.

:-))

+ Revers
nu brublem
[24.Jan.03 10:57]
Dacă-ți dau o steluță, s-ar putea ca ea să sclipicească în formele rotunjite ale recipientului sterilizat de vorbe caustice...
Adevărata steluță stă însă sub rever. Sau în revers: dacă o rază șugubeață n-ar face "kliiiing" în recipientul tău, nimeni n-ar ridica privirea prin frunzișul des (care se va îndesi și mai abitir dacă mai protestezi mult pe lângă municipalitate) să vadă că acolo, departe, sclipicește-o stea...

 =  lui nu brublem
eden
[24.Jan.03 11:46]
Eu stau bine cu municipalitatea, cu ministerele si cu alte institutii care lupta contra infractorilor de tot felul. Multumesc pentru steluta, imi prinde bine la moral care acum e in panta ascendenta de tip gaussian.( dupa aia las moralul pe platou continuu sub curent alternativ de inalta frecventa).
M-as bucura sa citesca lupul poezica, dar nivelul sau savureaza doar umorul lui Doru Octavian Dumitru,mintea lui fiind limitata de o cutie craniana redusa in dimensiuni nu suporta impactul intelectual,acesta fiind destinat omului,ori logic vorbind ,ce pretentie sa ai de la un animal asa de primitiv?
Acest lup este priceput doar la vanatoare de mielulusele, ieduti( varsta inocentei si fragezimii), de asemenea este specializat, as putea zice, in vanatoarea de mangoti, de preferinta verzi si crede ca viata consta in achiatrea de facturi fiscale pe timp de zi si de noapte.
Din pacate pentru el, in urma sesizarilor multiple, numite abatere de la normele nescrise de bunsimt,el isi va primi pedeapsa care-l asteapta demult.
Sfatul animalelor din padure ,dupa ce au consultat oracolul din Delphi, a stabilit ca prioritatea este intotdeauna de dreapta pe toate drumurile forestiere,iar lupul fiind talamb( sta prost cu lectura), o s-o incurce.Avand in vedere numarul mare de mangoti de tot felul, castigati in vanatoarea de noapte, va ramane cu ei, sa-i privesca, sa-i admire si sa fie nostalgic in program de reeducare!

 =  o virgulă
Trandafiras
[24.Jan.03 16:54]
Miroase a fabulă aici. Iar morala e una singură: buturuga mică răstoarnă carul mare.:-))

Dar aici ceva nu e în regulă
"acum e la muzeu
l-a împăiat."
Cred că ar trebui o virgulă după muzeu.

 =  lui Adrian
eden
[25.Jan.03 13:18]
Draga Adrian, am imprumutat doar glastra de la tine in scopul unei actiuni concrete de lovire a lupului respectiv,cum sa te dau pe mana calaului?!
Eu te stimez si te admir.
Acest lup nu cunoaste termenul " mimetism" , e prea mult pentru el,asa ca il las in padure, sa-l judece altii.
Personajul e inspirat din fauna locala( adica urbea nostra mica) si orice asemanare cu realitatea e absolut intamplatoare( ca in filmele bazate pe fapte adevarate)!

 =  halal!
adrian_nairda
[27.Jan.03 05:07]
Am priceput cum e cu "verziuscatele" locale înșirate de tine.
Tocmai de aia ... ține-le la fereastră, să le "vază" lumea și să spună: halal!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !