Comentariile membrilor:

 =  ***
Odãgescu Bogdan
[08.May.07 17:12]
Ok... nu mai iau de continut.

Scrie, omule, cu diacritice! Si posteaza la "personale", nu la "eseu". Poate iese de la atelier.

 =  rog editorii
Ioana Florea
[08.May.07 17:14]
bun.. sa luam cu inceputul. in dictionar, eseu inseamna:
ESÉU, eseuri, s.n. 1. Studiu de proporții restrânse asupra unor teme filozofice, literare sau științifice, compus cu mijloace originale, fără pretenția de a epuiza problema.
*ceea ce in "lucrarea" ta nu exista nici pe departe, oricat as cauta eu.*

pe acest site nu se promoveaza astfel de atacuri la persoana, si asta nu pt ca este vorba de un presedinte, suspendat el sau nu. acesta este un site LITERAR, in care colegii mei, ai nostri in definitiv isi dau osteneala sau nu, de a ne prezenta creatii LITERARE originale. acesta nu este un site pe care se promoveaza ori se denigreaza un personaj politic ori de alta factura!

un asemenea text nu are ce cauta nici macar la atelier, asa ca solicit unui editor sa limiteze acest text la aparitia lui in pagina de autor, si atat!

 =  acest mare d_eșeu.....
Andrei Cornea
[08.May.07 17:14]
d-le gigu dorian, sunteți o caricatură aproape propagandistă dar din păcate râsul nu îmi e la îndemână acum. terminați cu ignoranța și mai beliți ochii de jur împrejur. mai citiți, mai studiați, mai reflectați și nu mai veniți cu deșeuri d-astea sub formă de eseu. Parlamentul care nu-l mai dorește pe președinte a semnat acordul cu americanii ca să vină cei 3000 de zmei să stea pe malul mării. mi-e scârbă de românul care se dă cu cărămida în piept și are gura mare și consideră că are numai drepturi dar, din păcate, nu este așa. mai există și obligații pe lângă aceste drepturi dar pe care nimeni nu le observă pentru că suntem niște ignoranți puturoși.

p.s: și sloboziți din zurgălăi....hăi hăi....ho ho!...

 =  Obositor
Florian Antonescu
[08.May.07 19:38]
Obositor… ce să mai zic și eu ? Argumentele s-au cam epuizat mai sus. Mie totuși îmi place genul acesta de texte, pure ca apa de izvor, izbucnite direct din sufletul omului, unde părerile deși înguste, superficiale și prost sistematizate te fac să vibrezi și să te simți viu, chiar dacă numai pentru a le combate.
Oricum, să sistematizăm punctele cheie ale antitezei, pe de o parte Băsescu - Americanii și Evreii (CIA si Mossad – da e cu 2 de “s”) – Pinochet, iar de cealaltă triada mitică și bine cunoscută Eminescu – Ștefan cel Mare și Mihai Viteazul, până aici relativ echilibrat. Se remarcă că de aceeași parte cu Eminescu se află “cei tineri” și “tinerele fete”, dar pentru că iată sunt tineri și slabi ocupă postura de victime ajungând salahori și prostituate și nu aici pe plaiurile natale unde asta nu ar fi fost o problemă, dar printre străinii, departe de patria lor mumă și sufletul cald al poporului român care să le consoleze eșecul profesional.
Foarte interesantă e partea unde Băsescu fura apartamente din capitală “când era primar și afemeiat”. Nu am mai întâlnit această idee originală și nu mi-e clar: fura Băsescu pentru că era afemeiat, era afemeiat pentru că fura, era afemeiat pentru că era primar ? Mai este Băsescu afemeiat ? Mai fură Băsescu fiind președinte suspendat și/sau afemeiat ?
Alta idee spectaculoasă e că Băsescu e un mafiot și escroc ordinar. Aici sunt oripilat și cer ca afirmațiile să fie susținute de dovezi. Am crezut mereu că Băsescu e un escroc de primă mână și am fost mândru să îl am președinte, dar dacă se dovedește ca e doar un peștișor ordinar, cu nimic mai bun decât ceilalți mafioți începe să mă încerce regretul că l-am preferat. Dar întâi să fie prezentate dovezile irefutabile.
Am să închei pentru că am aberat destul și e vremea să mă duc să mă închin la portretul lui Bush pe care-l țin in mica firidă a larilor alături de Lenin, Hitler și craniul unei pisicuțe pe care am sugrumat-o alaltăieri in toiul unui fierbinte ritual satanic, ca să îmi atrag bunăvoința stăpânului tenebrelor. Totuși, în loc de “La revedere”: cum adică Băsescu e un halogen și unde exact e situat, înainte sau după Clor ?

Pe serioase acum, pentru a-și salva cât de cât onoarea, autorul ar trebui să-și șteargă singur textul.

 =  ramane
Andreescu Costel
[08.May.07 23:07]
suspecta urmatoarea fraza: " distrugerea culturii precum denigrarea lui Eminescu, a lui Stefan cel Mare, a lui Mihai Viteazu" . Nu sunt de aceeasi parere; am impresia ca dumneavoastra ati luat-o pe alte carari decat pe cea care v-ati propus-o initial.

Numai bine

 =  Nu are ce căuta !
nicolae tomescu
[09.May.07 14:50]
un text care n-are ce căuta într-un "Atelier literar de poezie românească,literatură și cultură, poezii românești". Poate pe un zid alături de alte slte sloganuri electorale. Nici acolo n-ar face cinste autorului

 =  chiar nu va inteleg ;)
Tara Mircea Marcel
[09.May.07 21:02]
Lasati omul sa se exprime, poate e un text fictiv, cu siguranta e fictiune, daca nu chiar SF.

 =  vorba lui Shakespeare...
Odãgescu Bogdan
[10.May.07 14:05]
"Mult zgomot pentru nimic...".

Si daca era SF il punea la proza, nu la eseu :))

 =  cer inca odata refuzarea textului
Ioana Florea
[10.May.07 17:48]
dragii mei, omul acesta nu prea stie pe unde traieste si ii propun ceva: stergeti omule textul si fa si tu o piesa de teatru, o abrambureala .. ceva abstract si atunci mai vorbim. pana atunci reputatia dumitale nu sta prea bien dupa cum au spus colegii mei si cer inca odata refuzarea acetui text.

queen

 =  wai
Bogdanovici Andreea
[10.May.07 19:29]
Mie mi se pare funny cum oamenii de aici se agită pentru o chestie literară încadrată la eseu.

Să fim serioși și să nu cădem în penibil.

Este un text dezastruos, dar asta îl privește doar pe autor, care apropo are o imaginație fascinantă...:)

pese-
Nu ați făcut altceva decât să atrageți atenția asupra textului, să aibă vizualizării etc. așadar acum ce mai contează dacă mai este la atelier sau la refuzate permanent?
Oricum nu mai apare în lista de la atelier.

so, acesta este un alt mod de a pierde timpul, frământându-vă cu niște chestii atât de insemnificante...

:(

 =  draga...
Ioana Florea
[13.May.07 21:48]
andreea, inaninte de a vorbi despre asta, gandeste-te ca un precedent atrage dupa sine un altul si un altul, si paote chiar in cazul unora cu nivel, deci draga mea, nu putem permite ca si aici sa se intample ca in alte parti. e un site de literatura si punct. clar?

si inca ceva, cuvantul tau" insemnificativ" nu exista in DEX, daca vrei potzi cauta, eu nu am gasit, cred ca nu vad eu decat "nesemnificativ"
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !