Comentariile membrilor:

 =  Munca din atelier
Rodean Stefan-Cornel
[25.Jun.08 18:56]
Domnule Miro,
Ideea acestui catren mi se pare "drăguțică". Adică, epigramele, dacă nu au "sare și piper", nu au nici poante, deci epigramistul consumă condimente și umblă în papuci cu poante ("poante" - cu dublu înțeles). Din păcate, ca să fiu cinstit, epigrama dumneavoastră are două "hibe", care se pot rezolva pe loc, foarte ușor.
Primele trei versuri au ritm trohaic, iar la al patrulea ați adoptat o combinație de amfibrah cu trohaic, sau un iambic șchiop și nu se permite schimbarea ritmului într-un catren. Soluție de rezolvare, foarte simplă:
"Și-umblă în papuci cu poante." Aceasta a fost prima problemă. A doua se referă la cacofonia din versul al treilea. Variantă propusă de mine:
"El consumă condimente".
Sper că nu v-a supărat intervenția mea, dar așa văd eu activitatea din "Atelier".
Cu amiciție,
Cornel Rodean

 =  Cu deosebit respect
Mihai Miro
[25.Jun.08 19:48]
Vă mulțumesc pentru sfaturi și mărturisesc sincer că apreciez activitatea dumneavoastă. Cât despre supărare, să fim serioși. Numai cine nu primește și nu recunoaște un ajutor poate să se supere. Vă mai aștept.

 =  Din nou despre "poante"
Constantin Colonescu
[26.Jun.08 06:09]
Draga Mihai,

Dupa rectificarea propusa de Stefan si operata deja, epigrama suna bine din punct de vedere tehnic. Dupa cum am mai scris pe acest sait, eu cred ca epigrama trebuie sa fie mai mult decat o poezioara umoristica. Totusi, se pare ca majoritatea editorilor si epigramistilor de la noi adera strict la definitia de dictionar a epigramei, conform careia epigrama trebuie sa aiba o "poanta", adica sa aiba umor. Dupa parerea si gustul meu, epigrama ta "pacatuieste" printr-o poanta slabuta care nici nu este compensata de un mesaj de substanta.

 =  Voi ține cont
Mihai Miro
[26.Jun.08 09:26]
Vrând, nevrând mă regăsesc în ceea ce am scris. Mi-au mai spus și alții acelaș
lucru. Sigur voi ține cont de sfaturile voastre. Cu stimă.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !