Comentariile membrilor:

 =  organizarea durerii
Tamara Zub
[31.Jan.08 20:45]
Cu o frază atât de tare -
vei reuși să-ți organizezi durerea
atît de strict -
ai reușit să mă mobilizezi la citit întreg textul care e așa de lung că poate fi luat drept nuveletă.
Discurs robust, muncitoresc, ușor stahanovist, glumesc desigur.
Bravo pentru randament și rafinament.
Poza te ține suspendat peste versuri și e OK.
Mai citim, tama


+ ai stil
Dana Banu
[31.Jan.08 20:59]
am citit fără nicio pauză de țigară, foială, fâstâceală, poezia asta a ta trecută pe nedrept la personale-impersonale, semnul pe care ți-l las acum e unul de apreciere totală pentru ce ai reușit să scrii tu aici

plec cu impresia că textul ăsta e scris fără nicio pauză de țigară, foială, fâstâceală, iar asta e pentru mine e o dovadă clară a priceperii scriitoricești

ai construit frumos și cu o siguranță de invidiat un text de o verticalitate uluitoare, imaginea din final se mulează perfect pe corpul textului(chestia asta cu mulatul pe corpul textului tot revine prin comentariile mele de stea, asta e, mă enervează ideea dar trebuie să respect regulamentul casei...nu pot să spun doar mi-a plăcut și să apăs pe plusul acela infam cu aparență de stea)

mai spun, ca să fie comentariul întreg, monologhezi aici intact și fără prihană, ai stil și ești conștient de el, nu te pierzi anost prin peisaj


PS: voiam să îți spun că mi-a plăcut poezia asta a ta, doar atât voiam să îți spun...

salut și stea

 =  oameni dispăruți
florin caragiu
[31.Jan.08 21:35]
subscriu la ce a spus Dana, remarc punctări prin expresii surprinzătoare ce înnoiesc suflul necesar unui text lung, trecerile cursive ale ștafetei între relevee, detașarea care permite o înșiruire ritmată, fără aglomerări sau deșirări ale textului. Remarc câteva lovituri de penel: "în sepia întotdeauna sărăcia e plină de lumină", "era în orice caz o zi care a fost mai greu de împins/ decît un rover pe butuci", "cuvintele trebuie să meargă mai departe
ca flacăra olimpică la jocurile pentru persoane aflate în cărucior", "mintea ei s-a făcut pulbere de sticlă", "e imposibil să faci greșeli atît de mari
fără să ai un plan". Prin acest spleen defragmentat transpare o mare pasiune pentru viața ce stă înainte. text bun.

 =  Catalin...
ioana matei
[31.Jan.08 21:38]
ochii mei vad aici *uitarea*...pe care o stiu...pe care am trait-o...pentru care ma simt, intr-un fel, vinovata...desi...aceasta uitare nu e slabiciune, nu e pierderea iubirii pentru cei care *au plecat*...e un miraculos *dat divin* ce ne ajuta sa mergem mai departe, spre *plecarile/intampinarile* noastre...si, drumul este mereu foarte important!...

 =  Tu
Plopeanu Petrache
[31.Jan.08 21:37]
Cătălin, ți-am citit textul de mai multe ori 3-4 ori pentru că sunt convins că dincolo de aparențe realitatea se încifrează prin chiar facilul exteriorizării ei:
Ce recunosc:
-planul temporal, care lasă să se formeze ideea că totul a fost altădată...
-planul spațial, deasupra New York-ului, în America, Times Square, ...
-planul deteriorării, cu autiști, cu schizofrenici,...
-planul subiectiv-trecerea oscilatorie dintr-un plan în altul, în fața acelei cărți din librăria Tate Modern
Ce poate să fie:
...crearea într-o clipă a unui întreg univers în care fiecare, tu, ea, ei, etc. aveți fiecare o trăire individuală dar și ele, trăirile se împletesc unele cu altele.
...flash-back-uri despre acest univers creat și recreat, iar acel tip impasibil care-și aprinde țigara la înălțimea aceasta nu este altcineva decât eu-l tău, unul dintre ele.
Aici are perfectă dreptate Tamara când vorbește despre organizarea durerii, iar eu continuu și spun, este o organizare a durerii, dar una în care timpul, spațiul, intriorul fizic și cel existențial își un rol bine definit. Organizându-ți-o, revii cu picioarele pe pământ
Puternic!
Felicitări
Cu prietenie
PP

 =  domniile voastre
Catalin Pavel
[31.Jan.08 22:51]
o intervenție în forță a unităților speciale. spectaculos! multumiri!

Tamara, sint pentru textele lungi. de altfel, sint si mai usor de scris, presiunea pusa pe fiecare vers e mai mica si pot sa respir mai in voie.
Dana, am scris fara pauza, dar mai tirziu a trebuit sa caut si datele fotografiilor si asta m-a facut sa schimb ordinea strofelor. poza este de Charles Clyde Ebbets, dar termenul opioman aplicat lui aici e doar dichterische Freiheit.
Florin, cred ca ai coborit mai adinc in text decit mine si sper ca ai dreptate.
Ioana, multumesc, textele tale vad ca sint scrise cam in alt registru, e intotdeauna o surpriza placuta cind cuiva ii plac si texte cu alta atmosfera decit propriile poezii.
Petrache, faci o analiza carteziana care ma stinjeneste din nou. cind iti gasesc cartile la libraria de la Tate Gallery? si: cine vrea sa coboare cu picioarele pe pamint?

 =  doi ani...așa se definește timpul ?
Todireanu Ana-Maria
[01.Feb.08 10:17]
am citit poezia fără să răsuflu și e absolut extraordinară . Numai că eu cred că nu vom reuși niciodată , sau cel puțin nu în totalitate să ne organizăm durerea strict pentru că nu îți poți spune sau impune cât să suferi pentru ceva sau cineva . Deci dacă vom spera lucrul acesta , s-ar putea să fim mult mai dezamăgiți decât ar fi cazul , și chiar să ne piedem speranța , ceea ce nu e de dorit ...
în rest ..numai bine ai grijă de tine .

 =  f bun
Fluerașu Petre
[02.Feb.08 16:36]
un text bun cataline, plin de forta, un text in care am regasit multe imagini complexe, oferite pe tava unui cititor pe care pur si simplu il vrajesti si reusesti sa il tii acolo, langa textul tau.

Am ramas perplex la unele alaturi, mi-au placut foarte mult altele, iar simplitatea finalului ii confera o forta aparte, de necontestat.

pe scurt, felicitari

petre

 =  ---
Catalin Pavel
[02.Feb.08 16:52]
Ana-Maria, cred ca ai dreptate, organizarea asta e foarte dificila. iti doresc sa ai numai bucurii de organizat!
Petre, binevoitor ca de obicei. comentariile tale au insa un aer general care e de obicei o forma inteligenta de a pastra rezerve fata de text. cu salutari -

 =  i.
ioana negoescu
[02.Feb.08 17:16]
e chiar așa cum spune Dana, ai stil. textul tău oferă un scenariu, ceva ce se cere neapărat vizualizat. cum o face fiecare cititor e treaba lui. tu ne dai ocazia asta.

 =  a rose is a rose is a rose is a rose,
Catalin Pavel
[02.Feb.08 17:32]
Ioana, iar stilul e stilul insusi, vorba nimanui. asa ca lucrurile nu sint asa de complicate... C.

 =  Imi place.
ruxandra capusan
[04.Feb.08 20:43]
Ai stil la greu.Imi place cum te exprimi.Sti sa pui pe o foaie alba de hartie ce simti , in cateva miscari de incheietura ( sau in acest caz pe calculator in cateva tastari)

servus

 =  subpoem
Ioana Florea
[05.Feb.08 09:56]
acelasi tip de poezie f*****, acelasi subpoem instelat. unele idei care plac, dar poezia ta este cea mai "stilata" , poezia ta este un text care nu am atinge nicaieri, nici nu ma scarbeste nici nu-mi face sufletul sa tresalte. poezia ta e pura vorbarie goala care pe mine nu ma atinge. dar poza merita , e criminala, ai avut de unde sa te inspiri! pacat k ai atatea kestii nasoale printre propozitii atat de faine. si nu dau exemple, nu-s omu' cu exemplele!

 =  domniile voastre
Catalin Pavel
[05.Feb.08 11:22]
Ruxandra, ceea ce incerc sa fac este, de fapt, sa nu ma exprim. Ioana, sursa inspiratiei nu garanteaza in nici un fel produsul inspiratiei. C.

 =  hmm
ruxandra capusan
[07.Feb.08 10:18]
Hmm, pai probabil asta ai incercat sa faci dar eu am analizat textul sub o alta forma.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !