Comentariile membrilor:

 =  Îți place Murakami?
Plopeanu Petrache
[14.Dec.07 20:15]
Petre, nu știu dacă îți place sau nu Murakami, dar eu și cunoscuții mei mai apropiați suntem înebuniți după toate creațiile sale. Cred că fără Murakami, fără seria care începe cu În căutarea oii fantastice și Dans, dans, dans, Kafka la malul mării, Pădurea norvegiană, Iubita mea Sputnik, Cronica păsării arc, În țara aspră a minunilor și la capătul lumii,precum și lucrarea ca un fel de pregătire a unora dintre cărțile sale sau de reluare a unora într-un registru tip povestire, pe care tocmai ai prezentat-o (se regăsește aici în mic Iubita mea sputnik, Cronica păsării arc etc...), nu poate exista o vedere clară aupra fenomenului literar al secolului XX. Sincer, Murakami mă influențează mult prin personajele sale, cel central fiind de fapt mereu același, în tot ceea ce cred eu că reprezintă creația.
Repet, nu știu dacă îți place Murakami, sau ai făcut un simplu exercițiu de circumstanță, dar mi-ar plăcea să cred că ești atras de țara aspră a minunilor japonezului. Așa aș ști de unde să te apuc.
Cu deosebită stimă
PP

 =  Îl înțelegi pe Murakami
Plopeanu Petrache
[14.Dec.07 20:29]
PS
Observ și în cazul acestui text plasat de tine pe pagină pe 10.12.2007 o absență a comentariilor, ceea ce mă face să-mi pun întrebări asupra răbdării cu care aceia care intră pe diferite pagini, parcurg creațiile respective. Oare doresc doar să se regăsească în alte texte, să-și dovedească încă odată lor înșile că scriu în ton cu direcția implicită? Nu știu ce să cred, încă odată spuns, cum îți scriam și la comentariul făcut mie la Ster.
Cât privește textul de față (îmi cer scuze la comentariul precedent m-am grăbit și am apăsat trimite fără să mă opresc și asupra lui)te axezi pe o analiză asupra cărții de față dar am sesizat că faci trimiteri și la alte lucrări scrise de Murakami. Cineva care l-a citit și de câte două ori pe Murakami înțelege perfect ce ai spus tu în fiecare parte și în întregul textului. Întradevăr aceasta este lumea lui Murakami, transgrsarea realului, dar una foarte fluidă, nici nu-ți dai seama când te afli dincolo, nici nu-ți dai seama când ai revenit. Permanenta pendulare între dincolo și aici nu-l sperie pe cititor și îl face parte participantă activă la acțiune (despre care mi-ai spus apropo de textul meu)
Un text bun care demonstrează că-l înțelegi pe Murakami
Felicitări
PP

 =  ...
Fluerașu Petre
[07.Jan.08 02:49]
Petrache, multumesc mult pentru aprecieri, ele ma bucura, mai ales ca vin din partea unui om pasionat de Murakami.

M-ai ghicit foarte bine, imi place mult Murakami, este dupa parerea mea unul dintre autori actuali cei mai buni.

iti multumesc inca o data pentru vizita

te mai astept in paginile mele

petre
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !