Comentariile membrilor:

 =  Petre
Andu Moldovean
[12.Jan.06 23:56]
Vin aici pentru ca simt ca as fi unul dintre cei care "te-au inspirat" ca sa-ti spun ca mai intai pe mine m-a nspirat Doru al lui Stanculescu
vin marginile noi
si timpul nu le spala-n ploi
atat de gri
va fi o zi
nisipul nu-ti va povesti
privirea ce-a-nghetat
pe calul fara nechezat
ca-n pasul lui
nu sunt destui cei
care-n calea nimanui...

nu stiu

ca poate nu e prea tarziu
ca valul nu-i furtuna
gandul nu-i minciuna
si nici vina
nu-i lumina

apelor ce-ti spala mana
"

In rest, de bine... moto se scrie cu doi de "t" daca e "motto".. daca nu, e despre masini si despre motoare. Ce-o fi, tu stii...
Te mai astept sa mai vorbim.
Bobadil.

 =  motto, sigur
Cristiana Miu
[14.Jan.06 17:50]
Petre, eu as fi ales motto-uri macar corecte gramatical (vezi "sa fi cu un singur i"). In rest, ce sa zic. S-a mai facut de o mie de ori, ba cu lista de subiecte fierbinti, ba cu lista de recomandate, ba cu mai stiu eu ce. Poate ca totusi ajunge. Asta asa, pana nu ne apucam toti de facut din astea.

 =  DEX-ul...
Fluerasu Petre
[14.Jan.06 19:43]
Pentru a nu lasa un lucru neterminat, vreau sa va multumesc pentru comentarii si sa va fac o mica precizare - din cate stiam eu, noi suntem romani, nu italieni, nu germani, nu francezi. Poate ca ar trebui sa consultati intai DEX-ul (Dictionarul explicativ al limbii ROMANE). Acolo veti descoperi multe lucruri interesante, cum ar fi faptul ca Moto se scrie cu un singur t. Sau, pentru ca am intalnit frecvent aceasta greseala, veti descoperi ca vizavi se scrie chiar asa, in nici un caz vis a vis... Suntem romani, sa scriem corect macar in propria noastra limba!


CU stima!!!


Petre

 =  de ce "poezie"?
Daniel D. Marin
[14.Jan.06 20:13]
""
pentru că,
"cuvintele

nu uita că,
"în fiecare zi de toamnă"

apei" iar

""

Nu știu de ce am citit eu textul acesta. Aș fi făcut mai bine să citesc o epigramă. Acolo, Petre, mi se pare că ești mai bun; poezia... ar putea și ea să fie bună, dar dacă o scrie altcineva!

 =  poezie pentru ca asa vreau eu!
Fluerasu Petre
[14.Jan.06 20:35]
poezie, pentru ca asa am vrut eu... Si, pana la urma, suntem liberi sa cream... Tocmai de aceea, eu am scris o poezie si am vrut sa o numesc poezie!

Iti multumesc oricum de vizita si te mai astept...


Petre

 =  p.s.
Fluerasu Petre
[14.Jan.06 21:10]
as aprecia ca limbajul folosit de cei care doresc sa critice sa se incadreze intre cateva norme firesti, intrucat nu suntem aici in mijlocul unui cartier, suntem pe un portal literar! Si nu vad unde este rostul jignirilor! Sincer!

Petre

 =  erata
Fluerasu Petre
[14.Jan.06 21:10]
si, pentru a mai face o ultima completare - asta pentru ca sa nu pot fi acuzat de nimic - trebuie sa fac o rectificare...

In cadrul cuvantului moto, exista un accent pe primul o... Sa nu uitati de el, daca asta va face sa va simtiti mai bine...


Petre

 =  unde?
Cristiana Miu
[14.Jan.06 21:14]
Ai dreptate, moto in limba romana se scrie asa cum ai indicat tu si imi cer scuze pentru ca am fost nedreapta. Si sa stii ca nu e destul sa vrei sa scrii poezie. Trebuie sa mai si stii, sa mai si poti si sa ai si un pic de noroc. Nu te supara pe noi, cititorii dezamagiti, n-avem nici o vina. Doar ca vrem sa citim poezie daca ai incadrat textul la poezie. Nu ne intereseaza nimic altceva decat poezia. Si unde ziceai ca e poezia?

 =  unde este poezia!
Fluerasu Petre
[14.Jan.06 22:10]
repet, am incadrat textul la poezie pentru ca asa am vrut eu! Nu am de gand acum sa stau sa-mi explic propria viziune poetica, pentru ca nu am cum sa fac asta... nimeni nu poate sa explice pertinent ceea ce simte... Repet, imi pare rau daca cititorii sunt dezamagiti, insa in comentariile de mai sus exista multe "acuze" care nu cred ca isi au locul! Una este sa critici autorul si alta este sa critici altceva...


Petre

 =  p.s. 2 - unde este problema???
Fluerasu Petre
[14.Jan.06 22:10]
Cristina, daca vrei, incearca sa descoperi sensul fiecarui vers in parte - pana la urma, am folosit vorbele unor oameni pe care poate i-ai citit. Vezi ce-au vrut ei sa spuna cu asta...
Si, sincer, nu inteleg de unde aceasta revolta - pana la urma, se scrie atat de multa poezie cu rima alba! Unde este problema?!


Petre

 =  neconvinsa
Cristiana Miu
[14.Jan.06 23:01]
Petre, nu am nimic cu poezia in vers alb. Doar ca poezia inseamna fior liric, inseamna metafora, inseamna adevar, traire, sentiment transformate in cuvinte asa incat sa pot re-transforma cuvintele in senzatie, in rezonanta cu cel care a scris.
In primul rand moto-urile noastre sunt conjuncturale si, involuntar dar definitoriu, stupide. Exemplu: "sa nu te lasi prada sentimentelor". Nu stiu cui apartine acest moto si nu am nimic cu persoana respectiva. Dar e un loc comun, practic e limba de lemn. Nu mai inseamna nimic, e doar o formula stas.
Apoi, cand citesc o poezie, vreau sa simt in ea experienta unica a omului care a scris-o. Vreau sa gasesc acolo ceva ce-i apartine numai lui si sa il ating astfel. Asta nu reusesc in textul de mai sus.
Si atunci stau si ma intreb: scrii pentru a-ti demonstra conceptia despre poezie sau pentru a comunica, a intra in legatura, a te elibera, sau, mai ales, pentru a face un act artistic? Daca scrii numai pentru o demonstratie golasa si calpa, mea culpa, nu am ce cauta la acest text. Daca scrii pentru altceva, ramane sa ma convingi.

 =  nimic personal
Daniel D. Marin
[15.Jan.06 05:18]
Cristina,
Conform noului DOOM, "motto" chiar se scrie cu "tt"!
:)

Petre,
Nu e ""revoltă"".
Ai vrut să faci un fel de colaj. Care, mă rog, să o recunoaștem: nu ți-a ieșit! (nu spun asta ca să te "jignesc").
Dar, într-adevăr, scuze pentru jignire (""poezia... ar putea și ea să fie bună, dar dacă o scrie altcineva!""). Rămân la constatarea că:
1. am citit câteva epigrame bune scrise de tine
2. am citit câteva poezii proaste scrise de tine (din alea, da, cu ""rimă albă"" :)
Ceea ce nu înseamnă că, poate chiar azi, nu vei scrie bine, mult mai bine. Sau că n-ai scris deja, dar n-am citit eu.

Momentan, mai mult de atât eu nu am ce să critic, nu am pe ce să fac un comentariu; nu e o poezie, e o înșiruire...

Te aștept și eu,

 =  comentarii...
Fluerasu Petre
[15.Jan.06 13:23]
Va multumesc tuturor pentru comentarii, cu toate ca de multe ori comentariile voastre nu s-au referit la poezie in sine ci la altceva...


Petre
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !