Comentariile membrilor:

+ Felicit...!!!
Iulia Elize
[01.Feb.21 21:12]
Un text foarte bun, de fapt, așa am cam (tot) citit pe pagina autorului. Mult spor la scris... și aceeași poftă scriitoricească de a îmbina bogăția de limbaj, cu un anumit stil de traiect foarte clar și neapărat liber al ideilor... Admir foarte mult bogăția de comori picturale și tehnici lingvistice... Sper să ajung și eu într-o zi să metrizez, mai bine, un anume efect, la care tot lucrez, după propriul stil... Apreciez mult poemul și munca, pentru că se muncește mult și asta se vede!

 =  *
marin badea
[02.Feb.21 17:31]
Cu mulțumiri, Iulia!

 =  Mai vară în toamnă
Nicolae Diaconescu
[15.Jun.21 00:29]
Tot străduindu-mă să înțeleg semnificația abstractă, filozofică, profund umană a metaforei dancing on ice, după a treia lectură am strigat: yes, yes, yes! În ultima strofă, (primul vers) am găsit cheia, misterul transfigurării! și-a fost mai vară în ... toamnă. Acest vers sublim mi-a amintit o întâmplare. În autobuzul spre Buzău, Gigel (șoferul) îi spune lui Costel:
Bă piratule, dacă îmi spui când te-ai născut, promit de față cu toată lumea, cât oi fi pe traseul ăsta te iau gratis. După câteva clipe a răspuns Costel, mândru:
Prim[vara ]n septembrie.

 =  Pot completa...
Iulia Elize
[15.Jun.21 14:38]
Revin, pentru că eu am dat steluța, iar mie mi se pare foarte clar, mai sus, și pot cita:

”azi a fost mai vară decât alte veri mai toamnă
decât alte toamne cu adevărat un timp bun
l-ai scrijelit în palmă sub linia destinului un fel de nor dolofan
și păstrat în secret pentru când vor lipsi ploile”

De fapt, cum aș fi spus, vedeam că mai sus, dar și în ultima strofă, se explică, în mod clar, că e un timp secret personal (Și ai păstrat în secret până când vor lipsi ploile) Care, ploi, sunt atât vara, dar, cert, și toamna. E destul de clar pentru mine, acolo, timpul incert al ploilor și intimitatea sugerată, în poem, iar ”dancing on ice”, e o expresie care, normal, arată ”nisipurile mișcătoare”, care tot le văd, extrem de potrivit,
contextual, poate indiferent de anotimpul respectiv. Mi s-a părut natural să explic, pentru că mie îmi erau toate foarte clare, unele nuanțe, cu privire la acea observație...

Încă o dată, remarc stilul personal reușit... Poezia chiar impresionează, și nu numai din acest punct foarte clar, de notat.

 =  dancing on ice
Mondea Adrian
[26.Aug.21 14:05]
unu, două, trei... simțuri primare / percepția frumuseții este, bunăoară, cuprinsă în sine / un fluture orb / o cheie cu care întoarcem pe rând fața nevăzută a descendenței magice dintr-un uni.Vers poleit cu poeme scrise „cu rodii scorțișoară și ciocolată” chiar dacă / „noaptea / e o navă de croazieră care se gândește permanent că va eșua / la tine pe țărm...” – o recuzită expresionistă de nuanțe, simboluri care sunt deja în măsură să te atragă unul spre celălalt / metafizic... simțindu-mă chemat la meditație / apreciez / cu plus |a.m.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !