Comentariile membrilor:

 =  parere
Stoica Dan
[06.Oct.20 18:03]
Cred ca in "Azi e 14 mai" ai reusit echilibrul perfect dintre maturitate, siropos, metafora si lamentare; e un poem care se citeste dintr-o suflare si care de fiecare data reuseste sa-ti transmita mai mult ca la ultima lecturare. Daca ar fi sa compar textul de fata cu acela (le compar pentru ca stilul este acelasi) as spune ca aici e o introspectie prea lunga fara inceput si fara sfarsit, in sensul ca poemul s-ar putea termina si dupa penultima strofa si nu s-ar simti de parca i se ia ceva. Ba chiar s-ar putea schimba si ordinea strofelor si efectul ar cam fi acelasi. Textul il vad mai degraba ca pe niste personale, fiind pentru gustul meu prea declarativ si prea incarcat de imagini (multe din ele reusite dar prea distribuite pe milimetru patrat) nostalgice.Apoi imagini precum "cusca inimilor", "obrazul lipit de vis", "umbra coastelor", "foc mocnind prin vene", "lasa-ti gandul sa ma gaseasca", etc sunt imagini care au o anumita uzura deja in constiinta colectiva.

La antepod exista insa imagini care mie mi-au placut: "pieptul deschis ca o floare de noapte", apoi de la versul "În taina nopții," pana la "și în toate zilele care vor trece până când o să ne întâlnim din nou."


 =  raspuns
Caragata Cristiana Oana
[08.Sep.20 10:50]
Dan, multumesc pentru trecere si pentru sugestiile facute! Privesc aceste (indraznesc sa spun) poezii ca pe niste dialoguri cu mine, motiv pentru care de cele mai multe ori le scriu asa cum imi vin. Voi lua cu siguranta in calcul aspectele pe care le-ai punctat!

Cu prietenie!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !