Comentariile membrilor:

+ Dumnezeu să-l odihnească!
Florentina-Loredana Dalian
[17.Feb.15 23:37]
Nu pot să scriu mare lucru... atâtea vorbe rămân nespuse cât încă mai pot fi spuse, încât ce rost ar mai avea după...?
Atâta doar că, deși acum plâng, m-am bucurat pentru că l-am cunoscut și în persoană. Contrar exigenței sale profesionale (justificate), Laurențiu avea o căldură și o noblețe sufletească pe care nu le voi uita curând. În plus, un autor care avea multe de spus în literatură. Chiar azi citeam o cronică în "Conexiuni" la cartea lui "Totul pe alb" (pe care mi-a oferit-o și mie la Alba, anul trecut).
Să-i fie drumul în lumină!

 =  :((
Prundoiu Dan
[17.Feb.15 23:57]
Dumnezeu să-l ierte, să se odihnească în pace!

 =  comuniune...
Miclăuș Silvestru
[18.Feb.15 06:25]
mă alătur comentatorilor precedenți. Transmit tuturor rudelor domnului Laurențiu Orășanu condoleanțele mele. Să aibă parte de iertare, de odihna și bucuriile Paradisului. Amin!

 =  rectificare
Florentina-Loredana Dalian
[18.Feb.15 00:39]
Nu în "Conexiuni", în "Convorbiri literare".

+ poftimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.....nu se poate.....
florian stoian -silișteanu
[18.Feb.15 05:20]
e o glumă așa-i? spune-mi te rog că e o glumă.............vă rog.....

+ Demnitate
Gârda Petru Ioan
[18.Feb.15 06:35]
L-am văzut în poze la Alba și așa am aflat că e bolnav de cancer. L-am întâlnit la Vaslui unde se arăta relativ optimist. Dar demn, în orice caz. A continuat să scrie, să publice, dorind să termine cât mai multe dintre proiectele sale.
L-am considerat prieten.
I-a supărat pe unii agonici, din prea multă exigență, dar, așa cum spune Dan, era exigent în primul rând cu sine. Presupun că a fost iertat.
Îmi pare rău...

 =  Regrate
Ruse Ion
[18.Feb.15 07:05]
Dumnezeu să-l ia sub aripa lui ocrotitoare! Odihnește-te în pace Laurențiu-Calimero-Ghiocel!

 =  Așa începe totul...
Angi Cristea
[18.Feb.15 08:07]
,,Așa începe totul , ca în vis...''spunea Mircea Eliade.Condoleante,dar ceea ce ne-a lăsat rămâne.

+ Adio, Laurențiu
Ion Diviza
[18.Feb.15 08:17]
Aprind și eu aici o lumânare pentru odihna sufletului și în amintirea prietenului nostru Laurențiu. L-am cunoscut, virtual, acum 11 ani, după primele mele postări pe acest site, el fiind cel care l-a îndemnat pe Jupp să-mi acorde prima steluță. Pe urmă ne-am întâlnit la multe festivaluri, inclusiv la Chișinău, comunicarea cu Laurențiu fiind o plăcere. Știam că e bolnav grav și simțeam că sfârșitul său e aproape. Din păcate, puțin ce putem face în asemenea cazuri, și nici acel puțin nu-l facem totdeauna...
Dumnezeu să-l odihnească unde toți drepții se odihnesc.

+ Sunt mâhnit
nicolae bunduri
[18.Feb.15 08:24]
Citind acest anunț simt un rău general în suflet. Ultima dată l-am văzut la Vaslui unde părea optimist. Laurențiu, așteaptă-ne. vom veni și noi.
Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace.

 =  într-o lume fără dureri
nicolae tomescu
[18.Feb.15 09:18]
Acest sait mi-a adus în cei 8 ani, de când am început a-l cunoaște, pe lângă unele bucurii și multă tristețe. M-au întristat veștile despre plecarea spre stele ale lui Valentin Trascu, Annei-Lorei Mainka, Adrian Firică și, iată, acum a lui Laurențiu Orășanu.
În ultimul timp așteptam cu înfrigurare apariția a câte unui unui nou episod din Migrații. Îmi va fi greu să mă obișnuiesc cu gândul că nu vor mai apărea.
Dumnezeu să-l aibă în pază și să-l facă fericit în lumea fără dureri în care a intrat

 =  O lacrimă.
Ananie Gagniuc
[18.Feb.15 09:25]
La Alba Iulia a fost ultima noastră întâlnire. L-am văzut și am bănuit că va fi ultima noastră revedere. Chiar i-am șoptit lui Dan, care cred că avea același dureros sentiment. Ei au fost colegi, au fost mult mai apropiați. Mi-a dat cărțile "Dicționar cu umor geto-dacic" și "Eclipsele lui Ipse" A apărut 2014, probabil ultima sa carte...
Un gând pios, o lacrimă. N-are de ce fi iertat în ceruri, a fost un om prea bun și prea corect. Vie să fie amintirea lui!

+ Lumina pentru Laurentiu
Ina Simona Cirlan
[18.Feb.15 10:03]
Și pentru mine Laurențiu a fost când am avut nevoie.
Cred ca nu a lipsit din începuturile niciunui umorist care publică sau a publicat pe agonia.
Nici Laurențiu, nici Ghiocel, nici Calimero.
Ma rog ca Dincolo să fie un Dumnezeu cu simțul umorului cu care Laurențiu să organizeze concursuri de epigrame, altfel chiar nimic nu are prea mult sens...

+ păcat
Viorel Vrânceanu
[18.Feb.15 10:36]
Odihnește-te în pace, Calimero. Aprind o steluță în amintirea ta.

 =  Trist
Nicolae Diaconescu
[18.Feb.15 10:51]
Cum se poate umple un Gol? Beți, mâncați și vă veseliți dragii mei, poate așa uităm de tristețea ce ne copleșește.

+ Din păcate...
Rodean Stefan-Cornel
[18.Feb.15 10:59]
Din câte l-am cunoscut pe Laurențiu Orășanu, pot spune, fără teama de a greși, că a fost un om cu o inteligență sclipitoare, cu o cultură generală temeinică și onest. Ca scriitor eu l-am apreciat mai ales în calitate de prozator (despre ”Autorul” și ”A treia bancă” se va mai vorbi, cu siguranță), dar de un farmec deosebit sunt și satirele, pamfletele, parodiile, fabulele, epigramele și creațiile sale versificate, în general.
Știam că este bolnav, dar, surprinzător și îmbucurător pentru mine, ultima dată când l-am întâlnit și am stat împreună câteva ore (13 ianuarie 2015, la București, deci acum doar câteva săptămâni) spunea că se simte foarte bine, era foarte optimist, arăta bine. Atunci și după aceea, până astăzi, eram tentat să cred că s-a exagerat privind gravitatea bolii sale, că sunt șanse de a se vindeca definitiv. Din păcate, nu a fost așa.
Să-i fie șărâna ușoară!
Cornel

 =  trist
Liviu Nanu
[18.Feb.15 11:08]
O veste care m-a întristat și m-a marcat profund. Cu Laurențiu am colaborat foarte bine la "Conexiuni", mi-a promovat poeziile și m-a sprijinit editorial. Plecarea lui dintre noi lasă un gol ce nu poate fi umplut.

 =  .
elena katamira
[18.Feb.15 12:29]
:(
acum aflu si de adrian firica...deci inca o data:(....

 =  memoram
Ștefan Petrea
[18.Feb.15 12:31]
nu pot să-mpac gândirea mea în faptă
că nu mai e-ntre noi eL Orășanu
e capăt, nu e timp de dat cu banu
dar străduința lui în lume-i coaptă

umor puțin acrit îmi este anu
pe buzele cadavrului e-o șoaptă
ce-n starea de îngropăciune -nnoaptă
că-n paradis nu îl așteaptă hanu

și doar aici formol mai trage-o gură
deși pe eL nu-l știu ca bețivan
e drept, îl știu cam dătător din gură

ce mai importă, toate sunt în van
fumez un joint și fum nălțat din zgură
e-o rugă ce se-mpiedică-n tavan

+ Dureros...
ioan toderascu
[18.Feb.15 13:01]
Ultima oară ne-am întâlnit în octombrie 2013, la festivalul de la București... Era destul de ok, a venit și cu o cameră de filmat, înregistrând momente cu recitalurile epigramatice și acordarea premiilor. Nimic nu arăta că ar avea probleme grave de sănătate. Îl mai sunam la 2-3 luni și ne comunicam ce noutăți mai aveam, dar de când am aflat că e grav bolnav (după festivalul de la Alba 2014, unde n-am fost prezent) nu am putut să-i mai dau telefon; nu știam cum aș putea să-l abordez, ce să-i spun... Nu-mi dau seama dacă am procedat bine, dar nici măcar acum nu-mi vine în minte ce i-aș fi putut spune. Oricum, discuțiile noastre erau sincere și cred că știam destul de bine ce crede unul despre celălalt. Era un om citit, inteligent și destul de exigent, admirându-l pentru toate acestea. Păcat că a plecat prea repede dintre noi...
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 =  ***
Ana Urma
[18.Feb.15 13:38]
Si eu l-am cunoscut pe Laurentiu Orășanu, întâii citindu-i proza, aici pe Agonia, apoi direct în octombrie 2014 la festivitatea de premiere, Festivalul C. Tănase. Am schimbat atunci câteva cuvinte, felicitându-l pentru premiu dar și pentru proza sa, stilul inconfundabil prin care reușește să-și aproprie cititorul, eu fiind unul dintre ei. Ne-a spus (eram împreună cu I. Ralia) că lucrează la un roman de lungă întindere care va cuprinde și perioada războiului, probabil Migrații, din care am citit și comentat.
Cuvintele mele de atunci sper să-l fi bucurat atunci, acestea de acum și gândul bun sper să-l găsească în loc cu verdeață, printre îngerii scriitori!
Dumnezeu să-l odihnească!

+ ...
Costin Tanasescu Stefanesti
[18.Feb.15 13:48]
Trist când moare un om. Și mai trist când un poet ne părăsește. Dumnezeu să-l ierte!

 =  Calimero
milos petru
[18.Feb.15 15:23]
O veste care m-a copleșit. Am fost, aici pe Agonia, un amator care a combătut adesea cu acest profesionist, avantajul fiind al meu care am învățat astfel multe în ale epigramei și ale scrisului în general. Uneori poate întreceam măsura, dar mă ierta și venea din nou să mă atenționeze dacă greșam, să mă pună pe linia dreaptă a scrisului. Când am aflat m-a trecut un fior ca și când am pierdut pe cineva drag, un apropiat, un prieten. Cred că așa a fost Calimero, un prieten care nu ezita să-ți spună când făceai un lucru bun, dar și atunci când greșeai încerca să te aducă pe drumul bun.
Iartă-l Doamne și odihește-l alături de ceilalți condeieri care au venit la Tine!


 =  Laurentiu Orasanu
Vasile Mihalache
[18.Feb.15 17:06]
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!

+ Laurentiu Orasanu
Vasile Mihalache
[18.Feb.15 17:07]
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!

 =  Picături de ploaie în deșert
Goea Maria Daniela
[18.Feb.15 17:55]
sunt viețile noastre, așa cum, atât de frumos, a spus-o scriitorul Laurențiu Orășanu.
O veste teribilă, nu am cuvinte...
Pot spune că lui Laurențiu Orășanu îi datorez, în mare parte, lansarea mea pe tărâmul catrenisticii: în calitate de redactor-coordonator, dedicat și neobosit, al saitului agonia, mi-a publicat primul catren (și, ulterior, multe altele) pe pagina principală, fapt care m-a încurajat enorm și a contribuit decisiv la evoluția mea ulterioară în această direcție.
Ca om de condei, pe Laurențiu Orășanu l-am perceput, în primul rând, ca prozator talentat, inteligent, cultivat și distins, posesor al unui umor fin și al unei scriituri elegante și originale, dublate de o perseverență și putere de muncă remarcabile. De asemenea, ca poet sensibil, inspirat, precum și ca epigramist neobosit și vehement în apărarea zâmbetului de calitate, neatins de ispita facilului sau a gustului îndoielnic. În amintirea mea va rămâne un aristocrat al cuvintelor, în cea mai frumoasă accepțiune a sintagmei.
Mulțumesc, maestre Laurențiu Orășanu, și drum lin, prietene drag, Calimero! Fie ca El să te așeze aproape, acolo unde odihnesc cei buni.

+ Adio...
Eugenia Reiter
[18.Feb.15 18:31]
...

+ ...
Florin Rotaru
[18.Feb.15 19:00]
Dumnezeu să-l odihnească...

+ Da,
Liviu-Ioan Muresan
[18.Feb.15 19:10]
am început să îmbătrînim împreună pe agonia, să murim pe agonia, să ne întristăm pe agonia. Și astea peste bucuriile de pe agonia. Unii au plecat de aici din orgoliu, alții din plictis, alții pur și simplu. Răbdarea e poate singura care cează relații. Chiar virtuale fiind.
Cînd nu mai e, îl iubești. Și l-ai dori să mai fie. Poate o scuză, o precizare, cîteva aplauze. Fiecare cu ce a rămas dator. Și tot aici se plătesc datoriile. Prin galbene steluțe de părere de rău. Sînt și asemnea steluțe.

 =  O lacrimă pe "ELIPSELE LUI IPSE"...
Ica Ungureanu
[18.Feb.15 22:09]
Bunul Dumnezeu să-l primească și să-l odihnească în Raiul Scriitorilor!


+ Adio, Laurențiu!
Chitul Grigore
[18.Feb.15 22:31]
În afară de faptul că a fost un extrem de talentat scriitor, pentru mine Laurențiu a fost un reper al exigenței, intransigenței, curajului și sincerității. Un contestatar al imposturii, în epigramă mai cu seamă, un critic avizat de a cărui părere am ținut întotdeauna cont.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!


+ Dumnezeu sa-l odihneasca in pace
Veronica Pavel Lerner
[19.Feb.15 00:14]
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

 =  Nimic .... nimic de spus...
Laurentiu Ghita
[19.Feb.15 08:57]
Ce se poate spune la pierderea unui prieten? Nimic. Calimero a fost unul din mentorii mei, unul din factorii care a determinat poposirea mea pe tărâmul epigramei și al Agoniei. Epigrama și Agonia îi datoreaza enorm, chiar dacă în ultima vreme s-a mai izolat, lăsând să zburde inclusiv pe „prietenii” lui consacrați. Și acumsă tăcem o clipă și să ne luăm adio de la el.....

 =  Steluță?
Laurentiu Ghita
[19.Feb.15 08:58]
Steluță? Nu-i dau nici o steluță. E printre ele acum.

 =  Fara cuvinte...
Atropa Belladona
[19.Feb.15 13:53]
Nu am cuvinte, o veste cumplita! Dumnezeu sa-l ierte!
ADIO, LAURENTIU!

 =  Dumnezeu să-l odihnească!
Mihaela Popa
[19.Feb.15 15:49]
Condoleanțe familiei!

+ Recunoștință
Vali Slavu
[19.Feb.15 16:57]
Nu cred că am apucat să-i mulțumesc… Exigența lui, ca editor, a avut un rol decisiv în formarea mea, pe drumul epigramei. La “Alb-Umor 2014”, era foarte schimbat. În Sala Unirii, am stat lângă el și mi-a spus: ”Vali, știi, eu am boala aia urâtă... Dar încerc s-o țin sub control.” La despărțire, am fost sigură că nu-l voi mai vedea niciodată. N-a fost așa. Ne-am reîntâlnit, toamna, la Târgu Jiu. Arăta mai bine, părea optimist…
 photo IMG_3250_zps50c5d005.jpg
Dumnezeu să-l ierte!

 =  tristete
tea nicolescu
[19.Feb.15 16:59]
Dumnezeu sa-l odineasca!
Nu l-am cunoscut personal, dar l-am citit si stiu cat de talentat este ( a fost?) calimero.
M-a intristat grozav vestea ta, norica.
Tea

+ Adio, până la revedere
Daniel Bratu
[24.Feb.15 14:06]
Laurențiu Orășanu - Omul care m-a surprins întotdeauna, prin inima sa uriașă, prin scrierile sale,
Omul pe care nu l-am uitat și nu l-aș uita niciodată.

Adio, prietene de demult, până la revedere...

 =  Acum am văzut și am rămas interzis!
Gigi Burlacu - Pietreanul
[25.Feb.15 08:51]
Orice s-ar zice și oricine ar face-o, l-am apreciat - în semitaină - pe Laurențiu, dincolo de disensiunile noastre literar-umoristice.
Pot recunoaște că m-a ambiționat să scriu umor (epigramă), chiar dacă din exterior lucrurile arătau altfel - puteam recunoaște și în trecut, dar era un stand-by sâcâitor, în care niciunul nu dădea înapoi.
Și nu spun asta datorită cutumei "despre morți numai de bine",
ci dintr-o pornire lăuntrică involuntară, onestă și realistă.
Îmi pare SINCER rău de acestă dispariție prematură!
Condoleanțe familiei și prietenilor apropiați!
Dumnezeu să te ierte, să te binecuvânteze și să te odihnească, Laurențiu Orășanu!

+ Lumina spre vesnicie
Maria Prochipiuc
[25.Feb.15 13:30]
Dumnezeu sa-l odihneasca, nu am stiut pana azi cand am citit aici. Am un mare regret si o mare tristete in suflet afland de plecarea in nemurire . L-am cunoscut pe Laurentiu pe siteul de poezie dar si personal la Iasi. Ii multumesc pentru apreciere, datorita lui am aparut in revista “Conexiuni” din New York. Cuvintele acum nu mai au esenta sa transmita ceea ce simt! Toti il urmam mai devreme sau mai tarziu!

O lumina vesnica sa arda pentru sufletul lui!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !