Comentariile membrilor:

 =  Îmi plac...
Gârda Petru Ioan
[05.Oct.14 12:10]
...mai ales cele cu aluzii politice, deși sunt cam perisabile. Deși, dacă mă gândesc mai bine, aia cu marile proiecte (preferata mea) este valabilă necontenit...

+ Foarte bune
nicolae bunduri
[06.Oct.14 10:01]
Foarte bune toate. "Ce ticălos" excelentă. Pentru acuratețe, inedit și mai ales pentru menținerea ta la vârful epigramei...o steluță

 =  Re: Foarte bune ... Îmi plac...
Dan Norea
[06.Oct.14 13:50]
Constat că cel puțin trei epigrame diferite au plăcut:
- Nelu Gârda - "Remaniere guvernamentală"
- Nae Bunduri - "Ce ticălos!"
- Ionel Iacob Bencei - "Judecata de apoi", pentru care mi-a dat Premiul Cenaclului de Satiră și umor "Ridendo".
Ceea ce înseamnă că e un grupaj destul de bun. Totuși, nu cred că merită stea.

Nelu, așa e, sunt perisabile. Dar asta nu înseamnă să nu mai scriem epigrame politice.

Vă mulțumesc amândurora penntru vizită și aprecieri!
 =  Și eu
nicolae bunduri
[07.Oct.14 16:34]
...judec ca și tine
Dacă trei critici găsesc o epigramă bună...e nashpa. Dacă trei găsesc trei bune, diferite...e așa cum zici. Adică e cool, super, tare frate, mishto etc.
Totuși, din cele trei care a fost mai la sufletul tău?
În ceea ce mă privește, nu fac din Caransebeș și TM un caz particular deși am avut premiu...REDISTRIBUIT.Puteau să nu-mi trimită banii și să rămână premiu ex-aeqo cu următorul clasat. Cred că era și corect și frumos. Dar cine e de vină că s-au suprapus festivalurile ca dată și cine a fost de vină că am avut premiu și colo și dincolo?(Brăila)Am ales calea de minimă rezistență ca fluidul în conducte. Confratele din Caransebeș făcea caz pe undeva de caracterul meu. O.K. n-o fi nici caracterul meu cel mai curat dar Domnia Sa a uitat că pe alt confrate de prin Vaslui îl făcea acum vreo 7 ani, nespălat. Acum, dacă are așa caracter puternic și nu suportă decât cărțile și respinge vinul lui Mihai Frunză, cum s-a uitat la Caransebeș, în ochii celui pe care l-a făcut jegos? Aveam altă părere despre UNII bănățeni. Cât a trăit N.N. respectivul a ținut capul la cutie, acum iese ca păduchele în frunte. Nu-i port ranchiună dar și Domnia Sa ar trebui să dea dovadă de aceeași modestie cu care se prezintă cu epigrama prin lume. Dan, scuze că am profitat de spațiul tău. Altădată vei fi tu invitatul meu. Concluzie: Mergi din bine spre FB și te sfătuiesc să nu te lași învins de mici dispute distructive ---N.Bun

 =  +
Viorel Vrânceanu
[07.Oct.14 17:01]
Foarte reușite cele de la Tema 3 (cu amendamentul că e forțată folosirea cratimei fără eliminarea unei litere, vezi "Satana-a"; nu înțeleg de ce nu ai încercat forma masculină "Satan a...").

Și "Remanierea" e ok, dar nu poate fi gustată decît de un cititor avizat (în politică, nu în epigramă).

Mi-a plăcut și "Egalitatea", din punct de vedere umoristic e o epigramă reușită, din punct de vedere moral însă, să pui egalitate între papi și deputați... nu e prea creștinește :)

 =  erată
nicolae bunduri
[07.Oct.14 19:55]
ex-aequo în loc de ex-aeqo---o greșeală strecurată în textul meu-îmi cer scuze

 =  Re: Și eu... +
Dan Norea
[08.Oct.14 11:18]
Nae, mă întrebi care din epigrame a fost mai la sufletul meu. Ultimele două. Deși nu erau epitafuri propriu-zise, așa cum cerea regulamentul, speram să placă. Și așa s-a și întâmplat.
În privința desfășurării simultane a celor 3 festivaluri, mă așteptam să fie dispute între organizatori, dar în niciun caz să pice la mijloc participanții.

Viorel, ai perfectă dreptate, nu știu cum de nu mi-a venit în minte. Dacă va apărea vreodată în volum, Satana va deveni Satan.
La "Egalitate", cred că n-ai dreptate. Se poate considera că papii și deputații sunt la cele două extreme, devin egali numai DUPÃ ce i-a caricaturizat Popa's.

Mulțam pentru aprecieri.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !