Comentariile membrilor:

 =  .
Viorel Vrânceanu
[25.Sep.14 17:29]
tot blu-za nea-gră?!
re-co-mand din cînd în cînd
s-o dați la spă-lat

 =  doar haiku
Cristina-Monica Moldoveanu
[25.Sep.14 18:38]
Negrul este simbolic pentru mai multe lucruri, domnule Viorel. Acesta este un haiku, nu un senryu, nu este o scriere umoristică. E adevărat că are o nuanță de senryu, dar se acceptă ca formă hibridă. Și nici nu este obligatoriu să fie 5-7-5. Putea fi scris:

dimineață iar --
aceeași bluză neagră
orice o fi

Dacă nu cunoașteți nimic despre haiku, vă ofer un link cu lecții în engleză pentru copii și nu numai.

http://www.thehaikufoundation.org/edwall/marsh_masterbashosspirit.pdf

 =  .
Viorel Vrânceanu
[25.Sep.14 19:04]
Stimată doamnă Cristina-Monica, mi-ați tras o palmă zdravănă trimițîndu-mă să citesc lecții pentru copii și aveți perfectă dreptate, o merit. O merit pentru că am dat-o pe o mistocăreală ieftină în loc să îmi spun părerea despre haiku-ul dvs. sau să tac.
Nu sunt un expert în haiku dar am mai citit și eu cîte ceva, nu sunt la nivel de bebeluș. Firește că știu ce simbolizează cămașa neagră, numai că tristihul dvs. nu m-a impresionat cu nimic. Ok, o durere imensă repetată zi de zi. Mult prea general, așa că replica mea trebuia citită în cheia "So, what?". E drept că puteam să mă abțin să o pun într-un pseudo-senryu.
Și știți de ce nu m-a impresionat? Pentru că senzația mea a fost că sunt mult prea multe cuvinte de umplutură, de la "iar" și continuînd cu tot versul doi. Adică nu mi-au spus nimic, ori dacă din 8 cuvinte, 4 nu spun nimic, cu ce mai rămînem? Cum ziceam, nu sunt expert în haiku, dar în nici un caz nu trebuie să fii ca să interpretezi un text. E suficient să rezoneze sau să nu rezoneze în tine. În mine nu a... poate aveți mai mult noroc cu ceilalți cititori.

 =  ...
Cristina-Monica Moldoveanu
[25.Sep.14 19:42]
Mulțumesc pentru generoasa dvs. explicație domnule Viorel. Totuși vă contrazic, nu sunt cuvinte de umplutură în acest haiku, poate mai evident în varianta a doua. Acel iar arată repetarea și exprimă monotonia, adică altă dimineață. Iar versul doi sau poate mai bine expresia "orice o fi" din varianta mea din comentariu este un idiom sau o locuțiune cu sens clar (am uitat delimitările clare între cele două categorii, adică idiom sau locuțiune, și numai caut acum). Cum adică nu spune nimic? În orice caz stimate domn Viorel, vă mulțumesc pentru comentariu și cuvintele de stimă ;)

 =  cred că
Corneliu Traian Atanasiu
[26.Sep.14 13:22]
la versul median ai mai putea lucra. Îmi pare greoi, departe de vioiciunea și fluența limbajului obișnuit. Indiferent și orice cam repetă ideea.

Ai putea încerca să pomenești o varietate de desuuri sau de culori în formatul peste... / tot bluza neagră.

 =  ...
Cristina-Monica Moldoveanu
[26.Sep.14 15:25]
mulțumesc pentru opinie domnule Atanasiu.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !