Comentariile membrilor:

 =  De unde să știe Gârda juriul??
neculai lunca
[25.Sep.13 15:00]
Juriul, Gârda nu-l mai ține minte,
Pentru că se îmbătase criță,
Dar ți-l spun eu: Corbu, președinte,
Udrea și Batogul Bujeniță!

 =  Când ați citit articolul...
Gârda Petru Ioan
[25.Sep.13 20:07]
Ori erați cam turmentat,
Ori vă apăsa hipnoza:
Nu doar că i-am demascat,
Dar le-am publicat și poza!

Pe verificate.
Petru

 =  Mică obiecțiune
Constantin Iurascu Tataia
[27.Sep.13 09:42]

Lui Petru Ioan Gârda care spune
că a postat și poza împricinaților

Le-a pus și poza, dar zic vouă,
Că, fără să le fiu ostil
Eu cred c-ar merita chiar două,
Adică față și profil.
George Petrone

 =  Motive...
Prundoiu Dan
[27.Sep.13 10:21]
Le-a pus și poza, dar zic vouă
Că, fără să le fiu ostil,
Eu cred c-ar merita chiar două...
Adică față și profil.

George Petrone

Încerc o replică-ndrăzneață
Și vă răspund eu care-i șpilul:
În primul rând ei nu au "față",
Și-apoi... le știm, deja, profilul! :)

Dan-T

 =  Prea îndrăzneață
Rodean Stefan-Cornel
[27.Sep.13 12:17]
Cu toată sinceritatea și cu riscul de a nu fi pe placul unora (din când în când îmi asum acest risc, dar simt că trebuie să o fac), în calitate de membru al comunității "Agonia" și de epigramist, spun următoarele, apropo de cum înțeleg eu regulile de pe acest site și regulile după care trebuie să decurgă un schimb de replici epigramatice:
1. Că venerabilul Tataie postează o "întrebare" pusă unui "agonist" de un nemembru al acestei colectivități nu mi se pare corect chiar sută la sută (pentru creațiile celor care nu sunt membri "Agonia" există facilitatea numită - parcă - "Biblioteca virtuală"), dar faptul în sine nu cred că este prea grav, "întrebarea" din catren fiind la obiect, iar ironia cu "demascarea" este, în opinia mea, o înțepătură cu aluzii la evaluarea rezultatelor unui concurs, ironie pe care un om de calibrul maestrului Petrone și-o poate permite, mai ales că a fost făcută în termeni mai mult decât acceptabili.
2. Faptul că adresantul a răspuns, iar alt coleg (care a mai intervenit) a ajutat la "demascare" și la lămurirea "răspunsului", iar mi se pare în limitele unui schimb de replici normale.
3. Dar, din moment ce în comentarii au apărut 3 nominalizări de persoane, să spui despre acestea că "nu au față" și să pui la îndoială "profilul" lor, în condițiile în care - se știe - toți cei 3 "incriminați" au vârste respectabile, au avut cariere profesionale impecabile și au recunoaștere literară la cel mai înalt nivel național (toți sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România) mi se pare deja prea mult. Asta, cu atât mai mult cu cât niciunul din cei 3 nu poate interveni în schimbul de replici, nu poate contraataca, nu se poate apăra.
Recunosc, în catrenul lui Dan Prundoiu (că despre acesta este vorba puțin mai sus), jocul de cuvinte cu "fața" și "profilul" nu este rău deloc, dar poate ar fi fost mai bine să se abțină, chiar dacă sunt convins că a fost și el încântat de idee și prea "l-au mâncat buricele degetelor" deasupra tastaturii.
În concluzie, cu privire la regulile de pe acest site, chiar dacă în regulament nu se prevede în mod explicit o interdicție, mie nu mi se pare corect să fie atacate persoane nemembre, care nu au posibilitatea de a interveni, iar în ceea ce privește regulile unui schimb de replici (sau duel epigramatic), nu mi se pare corect ca, de dragul unei poante, să se facă aluzii care nu au fundamente clare în realitate (m-am mai gândit la acest aspect de multe ori citind diferite replici și șarje, în care, tot de dragul unei poante, unii confrați "atacă" la alți colegi tare comportamentale neadevărate care pot crea confuzii în rândul unor cititori).
Bineînțeles, sunt opinii personale.
Numai bine tuturor!
Cornel Rodean

 =  D-le Rodean...
Prundoiu Dan
[27.Sep.13 15:41]
cum bine ați remarcat, am scris această reeplică doar de dragul poantei; eu nu am avut onoarea să cunosc marile personalități incriminate, deci nu aș putea să fiu bănuit de vreun atac; mi-a plăcut replica d-lui Petrone și nu mi-am pus nicio clipă problema că ar avea sau nu dreptate, am dat pur și simplu o replică; eu sunt de principioul că dacă ne întâlnim ne îmbrățișăm, ne pupăm... dar aici pe site să fim epigramiști; de altfel eu am postat și un catren la adresa d-nei Râpeanu care nu exprimă neapărat un adevăr, dar mi-a plăcut poanta rebusistică; eu chiar nu am de împărțit nimic cu nimeni doar sunt sclavul poantelor, cu cât sunt mai bune cu atât mai bine;
Cer mii de scuze tuturor, cu respect!

 =  De sub observație...
Miclăuș Silvestru
[27.Sep.13 22:15]
ne scapă titlul...!
Sincer spun că în cuvintele dlui PRUNDOIU DAN nu găsesc ascunsă răutatea, ci doar vădita bucuria de a "conversa epigramatic". Când are cu cine...! Mă bucură și atitudinea dlui Rodean,care în parte are dreptate. Dar, cel care a postat catrenul onorabilului domn Petrone este însuși autorul textul sub care sunt aduse aceste comentarii, probabil cu scopul de a "stoarce" niscai... replici.

Să privim și titlul care are-o "hibă": "Umor de tot...humorul" din revista "Epigrama"ul" ... nu-i nimic de spus?
Succes tuturor!

 =  Erate...
Miclăuș Silvestru
[27.Sep.13 22:50]
"vădita bucurie","autorul textului" -
Cu scuze, dau vina pe lenta funcționare a..."net"ului!
Succes, tuturor!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !