Comentariile membrilor:

 =  Mulțumiri...
Miclăuș Silvestru
[29.Oct.10 14:17]
pentru informație și postare. Poemele selectate sunt semnificative, o desfătare pentru cei care dedică o parte din timp lecturii... mult succes în continuare!
cu respect

 =  răspuns și alte mulțumiri
Maria Tirenescu
[29.Oct.10 20:24]
Vă asigur că e o carte frumoasă și textele sunt interesante! Au fost foarte bine alese. Poetul Valentin Nicolițov citește foarte mult și are de unde să aleagă. Este și exigent.

O mare bucurie pentru mine e aceea de a avea ocazie să citesc haiku-uri scrise de poeți francezi și canadieni. Pe unii îi cunosc din paginile revistelor amintite mai sus, Gong și Ploc!, iar despre altii am aflat acum. Așa vor afla și acești poeți, care scriu în franceză, antologați în acest volum că la noi în țară se scrie haiku și vor înțelege ce și cum scriu aceștia.

Îi mulțumesc Egeniei Reiter pentru recomandare! E o bucurie pe care ne-o face tuturor celor care scriu haiku.

Știu că sunt mulți cei care citesc, dar încă nu și-au publicat încercările. Puținele exemple incluse în prezentare sunt un ghid pentru cei care se apropie cu emoție de acest poem de mici dimensiuni.

Cu mult drag, Maria

 =  Un volum deosebit
Dan Norea
[29.Oct.10 20:50]
Mahmoud Djamal, mă bucur că ai postat această prezentare. Volumul mi se pare unul de excepție, forma îți încântă ochiul, iar conținutul - mintea.
L-aș lăuda și eu pe d-l Nicolițov pentru selecția făcută, Maria are dreptate, sunt haikuuri unul și unul. Dar cum figurez printre autorii selectați, mă abțin și spun numai că sunt mândru să apar alături de atâtea nume cunoscute.

În schimb, Djamal, pot liniștit să afirm că ai făcut o selecție corectă, alegând la aproape toți autorii, cel mai bun haiku.
Cu mulțumiri,
Dan Norea
 =  Ochelarii lui Norică
Norică, să înțelegem că, întrucât ieri fiind ziua ta, n-ai putut să te îmbeți (așa, la mijlocul săptămânii), și ai făcut-o astăzi lată? Unde-l vezi tu pe Djamal? Eu o văd pe Maria T. :)) M-ai dat gata!
Felicitări poeților antologați, domnului Nicolițov și Mariei pentru prezentare!

 =  Felicitări!
Lacatus Daniel
[29.Oct.10 21:17]
După cum foarte bine au remarcat și alții fenomenul Haiku cunoaște în țara noastră tot mai mulți adepți. Este un curent intens cultivat. Felicit inițiatorii acestei antologii. Dar și pe autori.

 =  Florinel :)))))
Dan Norea
[29.Oct.10 21:36]
Florinel, nu sunt (încă) beat. :)

Maria, scuze pentru încurcătură. Am ajuns pe pagina asta ca urmare a unui email de la Djamal. Și n-am mai citit numele autorului, am presupus că el e autorul.

 =  Mă bucură bucuria voastră
Maria Tirenescu
[29.Oct.10 22:08]
Djamal e foarte sufletist. El a fost cel care mi-a atras atenția să intru pe Agonia. Dimineață nu era nimic deosebit și comentariile intră în spam. Nu știu de ce.

Mă bucură bucuria voastră! Aș vrea să am sistematic motive de asemenra bucurii!

Toate cele bune tuturor!

Cu prietenie, Maria

 =  Felicitări
Djamal Mahmoud
[30.Oct.10 00:48]
Dan Norea în primul rând te felicit de ziua ta de naștere deși cu oarecare întârziere, m-ai făcut să râd cu poftă citindu-ți comentariul așa pe lânga bucuria apariției antologiei am avut un motiv în plus de un zâmbet.
Îi felicit pe toții autorii antologați și în mod special pe colegii Maria Tirenescu, Magdalana Dale, Dan Norea, Virginia Popescu, Florin Grigoriu, Ion Untaru și pe domnul Valentin Nicolițov pt realizarea volumului.

Mult succes tuturor și multă inspirație în continuare

 =  Selecție
Dan Norea
[30.Oct.10 11:19]
În urma unui email, revin cu o remarcă referitoare la selecția autorilor din volum. Atunci când l-am lăudat pe domnul Nicolițov pentru selecție, am făcut-o pentru că mi-au plăcut toate haikuurile incluse în volum, deci toți autorii merită să figureze acolo.
Dar nu pot susține că selecția este completă, niciodată nu va putea fi. Nu-mi pot imagina cum de lipsește unul din cei mai buni autori la ora actuală - Eduard Țară. Poate i s-a propus și a refuzat, nu știu.
Într-o antologie, selecția este, inevitabil, subiectivă. Cu siguranță, mai sunt și alții care merită să figureze. Poate mai mult decât cei selectați. Dar există oare cineva care să poată întocmi un clasament obiectiv? Mă îndoiesc.
 =  nu am greșit
Maria Tirenescu
[10.Dec.18 14:27]
Eu am luat cartea foaie cu foaie. Dacă vă amintiți, anunțul a apărut în numărul din primăvară a revistei Haiku și pe sait. Au colaborat, în anumite condiții, poeții care scriu și în limba franceză. De ce nu e Eduard Țară în carte, numai el ne poate spune.

+ -eveniment -un "apus de soare "bilingv !
Nache Mamier Angela
[25.Nov.10 11:17]
felicitari antologatorului Valentin Nicolitov si traducatoarelor - autoare Virginia Popescu si Nicole Pottier pentru a traduce aceste perle ale gandirii în limba franceza (un exercitiu laborios ,imposibil fara o adevarata pasiune pentru poezie)
felicitari autorilor antologati caci sunt maestri în arta scrisului concentrat la maximum,ducând la esentele rare ale gândului si a simtirii
mult succes antologiei !

 =  mulțumiri
Maria Tirenescu
[25.Nov.10 21:13]
S-a muncit la această antologie. Felicitări merită atât antologatorul, cât și autorii și traducătoarele.

Mulțumesc, Angela Nache Mamier, pentru timpul pe care l-ai acordat citirii și pentru steluță! Sper să mai ai prilejul să citești astfel de lucrări în colaborare. E un bun prilej de a cunoaște poeți din lume, dar și de a crea legături spirituale între diferite grupuri de creație.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !