Comentariile membrilor:

 =  Eseu deosebit
Goea Maria Daniela
[15.Jan.10 21:04]
Un eseu excepțional, pentru care vă felicit!

Problematica zodiilor și posibilitatea ca Luceafărul să se fi născut în luna decembrie este un element revoluționar, pe care îl lansați în exegeza eminesciană.

Cu modestie, mărturisesc că sunt născută în zodia Săgetătorului, mai mult, în aceeași zi cu Nicolae Labiș, fapt care m-a marcat și mă urmărește în întreaga existență - consider "Moartea căprioarei" unul dintre cele mai frumoase poeme ale lumii, din toate timpurile.

Ar reprezenta o excepțională onoare, pentru toți nativii zodiei Săgetător, aceea de a-l putea număra, în rândurile lor, pe Mihai Eminescu. Îmi permit să vă adresez invitația ca, pe măsura aflării unor noi informații, referitoare la acest aspect total inedit (pentru marele public) și deosebit de important al biografiei eminesciene - data exactă a nașterii -, să ne țineți la curent.

Cu deosebită apreciere,
Dana Goea

 =  er
Goea Maria Daniela
[15.Jan.10 21:13]
...sunt elemente revoluționare, pe care le lansați...

 =  Adevărata iubire prin cunoașterea spirituală
Nicolae Diaconescu
[15.Jan.10 23:18]
A meritat osteneala. Am citit cu interes articolul, mi-am notat chiar și câteva idei. Iată un mod adecvat de a aduce în discuție un simbol de care unii se laudă că s-au săturat.

 =  Părerea mea
Vali Slavu
[16.Jan.10 07:04]
Aș vrea să precizez că ipoteza nașterii lui Mihai Eminescu la altă dată decât 15 ianuarie a fost lansată cu mulți ani în urmă, de Urania, într-o emisiune. Știu că am urmărit cu atenție tot ce s-a discutat atunci, mai ales că venea cu argumente științifice.
Eseul este bine realizat, iar problema falsei date de naștere, pentru cei care nu cunoșteau deja această ipoteză, poate părea chiar inedită.

 =  Mereu va curge sânge, el va trăi mereu
Gârda Petru Ioan
[16.Jan.10 09:26]
Nu-mi pasă de zodii, nu dau prea mulți bani pe speculațiile de acest gen, care hrănesc pe mulți la propriu sau la figurat, nu-mi pasă de datarea exactă a nașterii lui Eminescu, de vreme ce el nu va muri niciodată. Aș merge până acolo încât aș spune că Eminescu ne-ar fi curs prin vene și prin suflete (nu tuturora, ce-i drept), chiar dacă nu s-ar fi născut. Numai că, într-un fel, ne-am fi simțit orfani, fără a ști de ce.
Îmi cer scuze, nu aduc reproșuri autorului eseului, dimpotrivă. Nici pe horoscopomaniaci nu vreau să-i supăr. Visați prieteni, e liber la vise.

 =  Doamna Goea Maria Daniela
Anton Vasile
[17.Jan.10 11:18]
Mulțumesc pentru aprecieri! A cunoaște înseamnă a iubi. Nu poți să iubești pe Cineva fără să-l cunoști. Zodia Săgetător pare să fie mai apropiată de Poet decât cea a Capricornului. E de făcut o analiză mai amplă asupra corespondenței naturii umane cu zodiile, dar nu este nici spațiul , nici timpul. Poate altădată. Nu știm dacă există o influență astrală, dar cu certitudine între comportamentul psiho-spiritual și zodie există o anume corespondență. Am fost plecat de aceea am răspuns cu întârziere. Cu respect îmi cer scuze.

 =  Domnule Nicolae Diaconescu
Anton Vasile
[17.Jan.10 11:25]
Mulțumiri pentru semn. În iubire, legătura spirituală e mai puternică chiar și decît cea psishică. Cât privește pe cei prea sătui de Poet,aceștia dovedesc, nu doar ignoranță, dar și o crasă superficialitate emoțională mioritică.

 =  Domnule Vali Slavu
Anton Vasile
[17.Jan.10 11:32]
Mulțumesc pentru trecere și apreciere. În veacul al - XIX -lea consemnarea datei de naștere era precară chiar și pentru cei cultivați. Omul mioritic nu are rigoarea birocratică a nemților. Chiar și în secolul XX , datele de naștere nu au fost consemnate cu mai multă rigoare.

 =  Domnule Gârda Petru Ioan
Anton Vasile
[17.Jan.10 11:45]
Nici eu nu sunt un adept înfocat al zodiilor. Dar, pentru a mă dumiri asupra datei de naștere a Poetului, am încercat și această ,,speculație'', bazându-mă pe analogia eului eminescian cu viziunea Zodiei Săgetător și Capricorn. Pe Eminescu îl iubești numai dacă îl cunoști. Dacă treci superficial pe lângă Poet, nu-l poți iubi. Zici: ,,e un poet, și-atât.’’ Așa am pățit și eu până când am început să-l cunosc. Când l-am cunoscut, am început să-l iubesc.


 =  Doamnă Anton Vasile
Vali Slavu
[17.Jan.10 12:19]
Aveți dreptate în ceea ce privește consemnarea datei de naștere în secolul respectiv. Am vrut să precizez că ideea a mai fost dezbătută și nu ați adus la lumină "un element revoluționar", cum afirma o cititoare.


 =  Mii de scuze doamna Vali Slavu
Anton Vasile
[17.Jan.10 21:50]
Ar fi trebuit să vă vizitez ca să nu gafez atât de ipardonabil. Promit, deacum să fiu un vizitator atent și perseverent al scrierilor dumneavoastră. Mulțumesc încă odată pentru trecere și pentru semn.

 =  Confuzia naște epigrame
Constantin Iurascu Tataia
[18.Jan.10 12:21]

Mii de scuze doamna Vali Slavu
Anton Vasile
[17.Jan.10 21:50]
Ar fi trebuit să vă vizitez ca să nu gafez atât de ipardonabil. Promit, deacum să fiu un vizitator atent și perseverent al scrierilor dumneavoastră. Mulțumesc încă odată pentru trecere și pentru semn.

Lui Vali Slavu

Eu am ceva de comentat
Și nu las în suspensie:
Tu dacă-ai devenit bărbat
Cîți ani ai pîn-la pensie?

 =  Dragă Tataie
Anton Vasile
[18.Jan.10 13:49]
Dragă Tataie, acuma sunt
Ambigen - nimic concret,
Să nu crezi c-aș fi vreun sfânt!
...pensionar cu sex incert =  Re- Confuzia naște epigrame
Vali Slavu
[18.Jan.10 14:26]
"Lui Vali Slavu

Eu am ceva de comentat
Și nu las în suspensie:
Tu dacă-ai devenit bărbat
Cîți ani ai pîn-la pensie?"
(Tataia)

Acum, dacă tot sunt bărbat...

Sunt încântat să am colege
Drăguțe, tinerele, deci
Aș vrea ca să se dea o lege,
Să ies abia la șaptezeci.


 =  En eseu foarte frumos.
emilia gunea
[13.Feb.10 01:00]
Da, aveti dreptate cand spuneti ca dragostea unei femei este diferita de a unui barbat. Numai femeile " se daruiesc", barbatii " isi doresc"....
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !