Comentariile membrilor:

 =  Lize
Gârda Petru Ioan
[10.Jul.09 10:11]
Cred că "Lize" este mai surprinzătoare" decât "Viza". Lua primul loc, alături de "soția" lui Rotaru...

 =  cum e domnule cu Viza, că mă râcâie
Laurențiu Orășanu
[10.Jul.09 10:20]
A doua nu era mai bună, deși pe prima nu o înțeleg! Poate să mi-o explice cineva?
A doua nu era mai bună pentru că tema a fost tratată unilateral cu înșelăciuni casnice (amanta, nevasta). (Ar fi căzut pe ele). Sigur, au fost și excepții. Probabil că suprasaturarea a obosit, cu efecte la notare.

A doua (cu Lize) suferă și de faptul că folosește nume propriu. Cei hârșiți prin concursuri ar fi depunctat-o. Dacă nu cumva și la prima Viza e un nume propriu. Dă Doamne să fie viza din pașaport, că sunt de râs.

Revenind la prima, cea neînțeleasă de mine, nu mi se pare corectă exprimarea din primul vers. Ar fi trebuit: să o cunoască PE fată, abia a cunoscut-O.

Colateral: s-a revelat faptul că epigramele cu cârlig la public, fără prea multe subtilități, sunt punctate bine și de către evaluatorii epigramiști, și de către cei din public. Lucru la care nu mă așteptam.

Rog nu mai trimiteți felicitări, că-mi pierd postul.
Florin, când urc clasamentul la etaj, rectific.

Și Colo care doarme ...

 =  Părerea mea
Vali Slavu
[10.Jul.09 10:41]
Mare surpriză când am aflat cine e autorul acestei epigrame.
Am reușit în mare parte să intuiesc autorii, dar în cazul acesteia a fost chiar o surpriză.
I-am dat o notă mică, din mai multe motive. De dragul rimei, ați forțat exprimarea. „Pe fată-abia a cunoscut-o” cred că suna mai firesc. Apoi faza cu Viza, iertat să-mi fie, dar n-am prea înțeles-o. Sau cel puțin am înțeles că ar fi vorba despre cardul Viza, dar atunci „goală Viza” iar sună aiurea.
Prima ar fi primit, cu siguranță, o notă mai mare din partea mea. Cu atât mai mult cu cât eu nu-s umblată pe la concursuri, ca să știu că folosirea numelor proprii scade valoarea epigramei.

Cu respect, Vali

 =  A doua
Dan Norea
[10.Jul.09 14:05]
Colo, cred că ai făcut aceeași greșeală ca și mine: ai presupus că ceilalți vor înțelege. Eu abia acum îmi dau seama că te-ai referit la o cartelă Viza, pe care tipa i-a golit-o. Cred că, indiferent de folosirea numelui propriu (care scade un pic din punctaj), cu epigrama a doua ai fi luat un scor mai mare.


 =  Revin
Vali Slavu
[10.Jul.09 15:44]
În grabă, nu am fost atentă la ordinea în care sunt scrise cele două epigrame. Desigur, mă refeream la a doua.

 =  Explicații
Constantin Colonescu
[10.Jul.09 17:03]
În prima epigramă cred că “am cunoscut” este o licență poetică acceptabilă în loc de “am cunoscut-o”. Nu am timp acum să caut exemple mai potrivite, dar pe moment îmi vine în minte acel “Ce-au voit acel Apus” al lui Eminescu. Într-adevăr este vorba de cardul VISA care se poate goli, adica scoate toți banii de pe el de către cineva care cunoaște informațiile de pe card. Nu puteam să scriu VISA din două motive: 1) pentru că nu sunt admise cuvinte întregi scrise cu majuscule și 2) pentru că am presupus că nu toți știu că VISA se citește “Viza”. Am ales să scriu pe românește. Se pare că n-am ales bine.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !