poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2894 .



Cezarul
scenariu [ Film ]
Scena 5

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Kaelyn ]

2005-06-01  |     | 



Scena 5


Iesind din conturul crepuscular, nuantele prind forma luminilor dintr-o discoteca.
Se revine la una dintre taberele de la Navodari. Aici volumul boxelor este dat la maxim. Multimea danseaza pe ritmuri calde, pasionale. Sunt formate cateva grupuri. Cei care nu se afla pe ringul de dans stau la mese, consumand racoritoare sau alcoolice, privind miscarea de pe ring sau discutand intre ei.

Doi tineri, Aitana si Paul, parasesc ringul si se indreapta spre una din mese. El o tine de mana, facandu-i semn pe unde sa o ia. Isi zambesc unul altuia. Iau loc la masa. Consuma racoritoarele aduse de unul din angajatii discotecii. Isi apropie scaunele. Se privesc profund. Se saruta. Paul e un tanar cam de douazeci si cinci de ani, inalt, constitutie atletica, profil elen. Are un anumit sarm provenit din miscarile precise si sincere pe care le face. Aitana, o fata de douazeci si sapte - douazeci si opt de ani, inalta, supla. Parul blond ajunge la nivelul pieptului. Ochii albastri ii confera o imagine de fata decenta. Gesturile denota gratie, dezinvoltura. Senzualitatea este perceputa din felul ei de a zambi. Amandoi poarta blugi, el avand un tricou pamantiu cu inscriptia “ stop dreaming, start living”, iar ea un top rosu, simplu, dar atragator.

Alti doi, Marina si Sebastian, danseza in mijlocul grupului cel mare. Par sa aiba ritmul in sange. Isi zambesc, pastrand limbajul corpului pe care par sa il inteleaga reciproc. Se uita adanc unul in ochii celuilalt. Melodia se schimba. Ritmul este de aceasta data lent. Perechile se formeaza cu usurinta. Cateva cupluri se alatura celor aflate pe ring. Singuraticii iau loc la mese.
Cei doi se apropie unul de celalalt cu o usoara sfiala. Marina isi lasa capul pe pieptul lui Sebastian, agatandu-si mainile de gatul acestuia. Priveste in spatele lui, insa fara a-si fi fixat un punct anume. Ochii ii stralucesc. El urmareste ritmul celorlalte perechi, multumit de situatie. Ea isi ridica privirea, zambind acestuia. Sebastian observa. Raspunde printr-un zambet scurt. Ea isi lasa din nou capul pe pieptul lui, parand sa-i asculte bataile inimii. Sebastian isi inclina capul spre urechea Marinei, fara a ezita.

Sebastian ( cu initiativa, cald): Hai sa iesim afara sa ne racorim putin. ( cu o strambatura) E asa de cald aici.

Isi retrage capul. Priveste cu ochii mari, serios. Asteapta un raspuns. Marina zambeste. Ii face semn sa se apropie din nou de urechea ei.

Marina ( cu un tremur in glas): Haide.

Sebastian isi retrage capul privind-o profund. Ea ii urmeaza jocul. Ii ia mana intr-a lui si se indreapta spre iesire, parasind zgomotul discotecii.
Tinerii danseza in doua grupuri mari. In centrul acestora se afla cate un dansator care face spectacol.
Aitana se ridica de la masa si il trage de mana pe partenerul sau inspre ringul de dans. Cu fiecare inaintare, aceasta il rasplateste cu un sarut. Isi zambesc unul altuia. Usoara senzatie de schiopatare in mersul lui Paul.

Aitana ( curioasa): Pe unde o fi ai nostri?

Paul ( indiferent): Pe aici sunt pe undeva. ( nedumerit) Cati ani are prietena ta? ( cautand) Marina parca.

Aitana ( uimita): Douazeci. ( se dezmeticeste, zambeste) De ce?

Paul ( neputand sa creada): Asa doar. Nu pare.

Aitana ( nu stie ce sa spuna): Dar eu par?

Paul ( intimidat): De douazeci? ( nesigur de el) Da. Bineinteles ( zambeste).

Aitana ( rade amuzata): Nu, mai. De cati am.

Paul ( sovaie): Sa zicem.

Cei doi rad. Se saruta.




.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!