poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1860 .



despre cumpărături -- versiunea misogină
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [iQ666 ]

2004-12-12  |     | 



cine nu stie ce e jupiter si cine ar fi fost, sa se informeze. desi n-are nici o legatura cu ce urmeaza. recent am fost la cumparaturi cu cineva. nu va bucurati pentru mine, nu-i prietena mea. e a unui dobitoc, ceea ce-mi confirma teoria ca toate fetele faine iubesc tampiti. mai sunt si exceptii, dar nu le cunosc eu.

mie imi trebuia doar ceva, o curea, ca aia veche mi-e in rupere.. nu stiu ce mi-a venit sa zic ca merg incolo de fata cu ea, in fine. mergem. imi gasesc ce-mi trebuie in cinci minute, dar daca am venit impreuna, raman s-o insotesc. la pantofi chiar ma gandisem sa intru. vine primavara, sper, iar de adidasii vechi o sa am nevoie la fotbal.

mi-au ajuns vreo trei minute sa concluzionez ca nu-mi place nimic si voiam s-o tai de acolo. dar daca mi-a trebuit companie am rabdat o juma' de ora pana ce-a admirat si incercat ea vreo 'shpe perechi, din care oricum nu si-a cumparat niciuna. dar a povestit despre ei pana la parfumuri. a testat numai vreo patru, ca nu avea atata loc pe mana sa le deguste, iar eu am refuzat indignat si categoric sa ma pangareasca.

urmeaza un magazin de haine. si eu care mai aveam planuri pe dupa-masa asta. cine-a zis ca tre' sa dorm devreme? da' la doua ce-are? intai la femei. de ce tin ele sa se-ntoleasca atat pentru barbatii care oricum le vor goale nu pricep. oare o sa-i placa sa ma vada cu bluza asta? ce zici? oare-ti place sa te pregatesti pentru cate-o seara romantica, iar el sa apara beat dupa miezul noptii? n-am zis nimic, inca reusesc sa ma cenzurez si sa-mi pastrez gandurile doar pentru mine.

dupa vreo ora se decide totusi ca e cazul sa-si cumpere niste "pantalonasi" noi. hai si pe la barbati, poate e ceva frumos pentru el. cum sa incerc eu ceva destinat lui? presupun ca n-a inteles de ce-am refuzat, dar asta e. oare chiar asa mult conteaza hainele alea oribile pentru femei? ca erau chiar dubioase rau alea pe care pusese ea ochii pentru el.

a urmat alt magazin de pantofi, am avut iar treaba cateva minute, fara succes, si-am mai stat o jumatate de ora pentru ea. noroc ca se cam insera. dar sa nu uit sa le multumesc celor care si-au programat inventarul chiar atunci. transportul in comun, directia inspre cartierul unde locuim, iti multumesc c-ai venit cu mine, el nu are niciodata rabdare sa vina cu mine, doar eu trebuie sa merg cu el cand are nevoie de ceva, o sa gatesc ceva deseara ca mi-a spus ca poate vine, ca in fiecare seara invata si azi a avut examen si mi-a zis ca face o pauza.

da sigur, alaltaieri invata alaturi de un coleg de-al meu si o pereche de gemene din anul I ceva, iar deseara poate apare pe la tine cand s-o trezi, ca e beat de la amiaza, dupa ce a picat cu brio... inca reusesc sa ma stapanesc. o fi bine, 'oi gresi? ce-mi pasa?

concluzia zilei? il merita. la fel ca si eu ce mi s-a intamplat. iar voi cei care cititi mergeti la cumparaturi deghizati si in secret. ca altfel riscati sa gasiti noi argumente in favoarea misoginismului care, sa recunoastem, nu ne e strain. da' oare din vina noastra?

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!