poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2393 .



Un veac de singuratate
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [qasman ]

2004-07-10  |     | 



De la caldut la caldicel


Cand mos Cioran era aproape de sfarsitul vietii vorbea in toate limbile omenesti. « Golanul » de Ionescu care spusese toata viata “Nu” si-si tinuse nevasta cu un pas in urma lui ca un taran refuza inainte de moarte sa-si vada tara care-i dadu suflet .Iar « miopul » de Eliade facu si el alte, multe, asemenea minuni .
Acest trio minulescian fu-nceputul veacului nostru de singuratate.
Doamne savante si vestitori ai primaverii ce urmara, imperechindu-se , zamislira « animalul mitologic care avea sa puna capat spitei »,copilul cu coada de porc.
« Atunci incepu sa se starneasca vantul,caldicel,abia simtit,plin de glasurile trecutului ,de murmurele muscatelor stravechi,de suspinele deziluziilor mai vechi decat nostalgiile cele mai tenace. »
Numai Aureliano Babilonia mai putea trai aici.
« Dar inainte de a ajunge la versul final ,intelesese deja ca nu va mai iesi niciodata din odaia aceasta ,caci statea scris ca cetatea mirajelor va fi stearsa de vant si alungata din memoria oamenilor in clipa in care Aureliano Babilonia va fi terminat descifrarea pergamentelor ,si ca tot ce vedea scris acolo era dintotdeauna si avea sa ramana pe vecie de nerepetat,caci semintiilor condamnate la o suta de ani de singuratate nu le era data o a doua sansa pe pamant. »
Se pare ca si el a murit.




.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!