poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2895 .



Cartea de bucate
proză [ ]
text înscris în Concursul de poezie – Rețete, Cărți „ la minut”

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Amadriada ]

2004-06-03  |     | 




cuisine francaise la maica Amadriada restaurant non-stop



Meniu pentru luna iunie:

Aperitiv de primavara [Rubaiate de Omar Khayyam]

Se ia sufletul, se pune pe masa, se desface in catrene ungindu-se alternativ straturile, astfel: rasarituri, iarba din zori de zi, petale de trandafir, lacrimi de roua, lalele, aur de luna in pragul serii, nuferi, cintec de privighetoare, siguranta-indoiala, minciuna-adevar, umbre si lumini, rosii maci, viorele, fluturi, grauri, bine-rau, viata-moarte, iubire-zimbet de copil.
Separat, in cupa unui crin galben de munte, se amesteca tristeti si bucurii ajutindu-ne de o lingura fina, cu coada suflata de boare de vint, obtinindu-se filozofia delicata a Rubaiatelor, pe care o turnam cu o ceasca de stele rasturnata din cer in suflet.

Fel principal

Crevete pane cu garnitura Ngal R'nda dupa o reteta in limba pangala

Seniorii Razboiului de Gerard Klein

Se amesteca intr-un bol transparent de Aergistal, Cronos cel mai tinar dintre Titani, un Monstru vesnic nemincat, o iubita atemporala Allena pina cind cel dintii devine Conors fofilindu-se prin culisele timpului. Razuim solzii morti ai copacilor Urieni, adaugam fisii de crevete hiperspatial, putina radacina de lotus, ciuperci frumos curatate de coaja metaforelor dintr-o ciimpie galactica presarata cu cratere, ardei taiat fideluta sub jet de fantezie genetica, un ou albastru sfidind antigravitational pina si calota Voronetului.
Se serveste la o cina romantica in cochilii de crevete zburator intr-un hippron, stropindu-se cu nectar de hiperviata, delectind placut papilele gustative de orice sex.

Desert

Prajitura Arlechin [ Babel de Vladimir Colin]

Se amesteca intr-un vas cu fundul de oglinda oarba, in cercuri succesive mereu diluate, o lume unde prezentul se confunda cu trecutul si viitorul.
Ingrediente: un inorog cu coama fluida mirosind a cal si a busuioc, un android, tuberculi aerieni cu gust de fruct, holograme, ierburi albastre, iubiri paralele in salt galactic, un strop vin de susan.
Se coace in foi de magnetoplast cu insemnari facute cocolos pret de o respiratie, a iedului scapat de la jertfit din templul Istarei..
Se taie cu lama privirii, pe o pardoseala neagra stilizata cu doi ochi despartiti de un pumnal.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!