poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2404 .



O vară cu Europa
proză [ ]
Pamflet

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [geonick ]

2004-05-22  |     | 



Agenția de presă româno-americană www.stiri.net, făcând trimitere la agenția mass-media ruso-americană www.novosti.yes, relatează că președintele RM dl Vlad Voronin a depus cererea de intrare a RM în Uniunea Europeană. Debusolarea produsă în politica RM este dictată de sosirea perioadei caniculare, când foarte mulți cetățeni vor pleca la lucrările de câmp în țările vecine.
Toate organismele internaționale au fost adânc sensibilizate de această cerere. Astfel, ca răspuns, ONU a acceptat propunerea dlui Voronin de reabilitare a imaginii ostașului sovietic, care a avut mult de suferit în Þările Baltice, mai puțin în RM și deloc în Transnistria, declarând anul 2005 anul victoriei komunismului în Þările Europei de Est prin înfrângerea Germaniei naziste, reamintindu-le nemților că mulți cetățeni ai fostei Uniuni Sovietice au luptat împotriva fascismului, dar nu au mai ajuns la vetrele lor, rămânând să locuiască în RM. Apropo, dl Vlad Voronin a încercat să le dea de înțeles la 9 mai curent despre acest lucru veteranilor de război, oferindu-le câte un autoturism „Moskvich” variantă de export, pentru deplasarea la baștina lor împreună cu urmașii săi. Reacția veteranilor însă a fost inadecvată, ei evocând că se simt în RM ca la vetrele lor, tot așa cum europenii se simt oriunde în Uniunea Europeană ca la ei acasă.
Complementar, în RM, prin ordin prezidențial, va fi favorizată înregistrarea partidelor, asociațiilor, ONG-urilor rusofobe pentru a diminua românofobia. Tot prin ordin prezidențial în toiul verii, după stalinizarea cursului valutei naționale va fi dizolvat PCM și va fi interzis parlamentul, deoarece ultimele sondaje de opinie prognozează înfrângerea aripei naționale (cea dreaptă) a politicii RM în viitoarele alegeri parlamentare.
Dl Ion Iliescu, președintele României și vizitator neautorizat pe www.poezie.ro, a reiterat lipsa de poziție a României față de problema Basarabiei, exprimându-se poetic de această dată:
„suntem o turmă
dar
avem 2 baci
și fiecare e cu t
urma lui.”
Aceleași surse informaționale precizează că în toamnă este posibilă retragerea cererii RM, pentru a evita învinuirile din partea Rusiei de lipsă de perspicacitate în politica externă și pentru a preveni stoparea livrărilor de gaze naturale.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!