poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2950 .



INTERGALACTICU
proză [ ]
cap 7 +++

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [septembrie ]

2003-12-17  |     | 



INTERGALACTICU - SAPTE

"Ghihortu !" zise profesoara uitand-se in catalog. Ghihortu ridica ochii in tavanul alb, ii coobori apoi in jur. Era rau si nu era rau ca l-a scos la tabla, fiindca va fi in centrul atentiei pentru urmatoarelel minute.
Ghihortu e baietas. Nu e golan, insa e baietas, e un fel de smecher insa la un alt nivel decat sunt de obicei smecherii; e un smecheras intr-o clasa de fete (cu exceptia lui Nignic si Silviu) si de doamne profesoare, preferatul doamnei diriginte care obisnuia sa-i ierte micile faradelegi, pentru care ar fi taiat in carne vie fata de altcineva. "Hai o data, mai repede ... ce naiba ai mancat astazi ?!" glumi ingaduitoare doamna profesoara. Ghihortu se inveseli si prinse curaj, vazxand buna dispozitie a profei; isi ia locul la portiunea de tabla, alaturi de alte trei colege cu priviri alese.
'Scriti', porunci profa. Si Ghihortu scria, nu intelegea nimic din ce scria, dar spera ca dupa ce va termina de scris i se va limpezi totul. N-a fost sa fie. Trecuse ceva timp si el inca se mai uita la exercitiul sau. Colegele sale umplusera deja partea lor de tabla cu exercitii si priveau spasite intr-un punct anume batand usor din picior; aveau nevoie de ok-ul profei ca sa poata sterge tabla si sa treaca mai departe. Profesoara isi studia atent unghiile, pe scaunul de la catedra. Se intoarse mirata catre Ghihortu, privindu-l peste ochelari : "Haide mai baiete, ce naiba, ca exercitiul asta al tau este cel mai usor. Nu ai decat sa egalezi colo si colo." Ghihortu dadu din cap ca a inteles : Aaa haa, dar nu a inteles nimic de fapt. Se uita spre clasa. Majoritatea aveau activitati Connexe - bipuri, sms uri, chestii. vorbeau, rasfoiau reviste. Altii care rezolvasera deja problema se uitau cu fata luminata de multumire catre cei de la tabla. Vreou doua fete din prima banca incercau sa-i sufle. Parea totul asa de simplu ! Dar el nu pricepea nimic. "Ghihortu, ce naiba, incep sa-mi pierd rabdarea'. Trecu in catalog note pentru colegele sale care se inapoiau victorioase in banci. Era singur acum ! Iara profa se ridica de la catedra si se indrepta spre clasa. Le zise ceva ca toti incepura sa rada si sa comenteze. Ghihortu zambi si el si se intoarse spre clasa. Dar nimeni nu mai radea, era grav. "Mai baiete, tu ai invatat pentru azi ?" "Pai...da". "Cum da ?!" si apoi, mai ascutit : "Cum da ?!" Ghihortu se gandea ca a doua zi are sa vina sora lui din Franta, unde a stat doua saptamani. Oare ce o sa-i aduca ? Precis o sa-i aduca ceva, doar a fost in Franta. "Da.. poti sa treci la loc. Sa stii ca daca nu pui mana sa inveti nu te vad deloc bine, nu stiu ce ai sa faci... pe primul semestru ai media 7, dar acum..."
Nu mai dura mult si veni si pauza.
Silvius dormea pe banca.Diana Arpadiana il indemna cu biscuiti sa vorbeasca si cu ea. "Ia...mananca" Incerca sa isi pastreze in minte " diseara...zece jumate...sectia 13"

- va urma -

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!