poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3813 .



Secretul
proză [ ]
George Vasilievici&Gili Mocanu

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [George Vasilievici ]

2003-10-17  |     | 



Vreau să-ți spun ceva ce n-am mai spus nimanui. Dragă cititorule,
mă voi adresa ție ca unui om matur. Mă duc să mă culc și să dorm.
Sunt fapte și gânduri știute numai și numai de mine. Ai crede că n-ar
fi o experiență noua pentru tine, dar ce-ți voi spune te va schimba
pentru tot restul vieții.Nu te astepta să-nțelegi imediat.Secretul
meu va face cu tine un cuplu în care tu vei suporta o inferioritate
ontologică.
Într-o dimineață, observând că găleata de gunoi este plină, m-am
dus să o arunc. Am coborât la colector și înainte să arunc
gunoiul , am ridicat capacul tubului colector. În următorul moment,
am văzut blocată la gura tubului o mipa de ilium. Să nu crezi că e o glumă. Dacă plimbându-te pe stradă ai vedea pe jos o cheie sau o monedă, în momentul acela ceva din tine ți-ar spune:”iată o cheie sau o monedă” așa cum acel ceva din mine mi-a zis în acele momente: “iată o mipă de ilium”, ceea ce mi s-a părut absolut firesc. Dragă cititorule nu vreau să te dezamăgesc răpindu-ți mult timp cu descrieri pozitiviste. Urmărește-mă cu atenție.
Am deșertat găleata peste mipă trimițând-o pe tub în jos, împinsă de resturile mele menajere. Ambalajele iluziilor mele.
După cum se știe , vaginul ca funcționalitate igienică, se comportă ca un ochi. Precum ochiul lipede al decedatului, vaginul se întunecă în moarte. Ca și cum m-aș trezi dimineața lins pe picioare de un caine. Cei care au câini se trezesc fericiți în situația asta. Eu însă am o altă fantasmă în privința trezirii la fericire. După o vreme de la evenimentul cu mipa am avut prilejul de a călătorii în Italia, la Veneția, pentru o săptămână.Dacă nu ai avut prilejul să petreci câteva zile la Veneția, îți va fi mai ușor să înțelegi ceea ce îți voi destăinui în continuare.
Impresionat de experiență, la întoarcere, am fost încântat de faptul că nu era nimeni acasă.Neștiind ce să fac mai întâi m-am hotărât să mă tund cu mașina electrică. După ce am terminat m-am dus să mă spal la chiuveta băii. Între timp a venit cineva acasă. Pe moment nu mi-am dat seama cine este, dar am bănuit din zgomotele pe care le făcea. Zgomote obișnuite dar care pentru mine aveau un efect transcedental. După ce am ieșit din baie, am observat că în casă nu e nimeni. Am mers pe balcon, în bucătărie și nicăieri nu era nimeni. După câteva momente , pe ușa de la intrare a intrat el cu găleata de gunoi goală în mână. Ascund identitatea persoanei, întrucât ea nu este atât de importantă pe cât faptul că avea ochii înlăcrimați.
Pe vremea aia maică-mea lucra încă la farmacie, eu fiind scutit de grijile financiare pe care le-aș fi putut intâmpina datorită vieții mele dezordonate. Femeia asta mă iubește tare de tot. Dacă o genă din mine s-ar schimba,s-ar răsuci, s-ar întoarce pe dos, aș putea să simt măcar pentru câteva secunde ce a simțit cel de la care moștenesc gena, în acel moment al vieții sale (când gena a avut poziția respectivă), pe care eu îl trăiesc acum?
Fie-ți infidel. Oameni sunt nemuritori. Genele pe care le port acum sunt cele ale jupuitorilor de oameni și animale. Stadiul de ilium. Stadiul de ecorseu. Îmi doream să fiu femeie și să mă cheme Melissa.
Când gagica s-a bărbierit la p... a considerat că momentului dezvăluirii îi este necesar un moment ceremonios.În consecință ne-am îndreptat pașii romantici către un perimetru rectangular amenajat de persoane umane în direcția creerii unei stări interioare de liniște sufletească acompaniată de o bună dispoziție halucinantă. Ajungând într-un loc umbrit de foișul tomnatec(al sufletului meu), al unui castan, gagica și-a ridicat fusta și mi-a arătat pi... bărbierită.
Știam ce culori îi plac și ce actori, ce cântăreți, cărțile preferate iar la cele mai frumoase filme fusesem împreună. Ca să apropii imaginile îndepărtate îți este necesar un sistem de lentile.
Instrumentele construite în direcția optică au permis omului să își reveleze noi orizonturide cunoaștere a universului în care trăiește din totdeauna. De la o simplă lupă, așezată într-un sistem de lentile, lunete, binocluri, microscoape, până la cele mai sofisticate telescoape, dorința noastră,a tuturor a fost aceea de a anula distanțe imposibile deocamdată de străbătut în condițiile actuale. Tineretul din ziua de azi, profitând , iată , de posttehnicism, improvizează deschiderea către noile ere ale opticii. Unul dintre exemple, este acela în care doi tineri din orașul nostru au încercat , folosindu-se de un binoclu militar și o cameră de filmat turistică, să creeze un melanj, cu scopul de a oferi celor din jur experiențe vizuale noi.
La vremurile acelea, avangardiste(sic!).Dar faza asta cu pizda, m-a dat peste cap,m-a întors pe dos,m-a răsucit, microbiologic vorbind.(cu riscul de a te plictisi , cititorulu, simt nevoia de a deschide o paranteză).Înainte să te scufunzi , caută să înțelegi în mod corect mesajul simbolic al steagului. Și un alt sfat pentru copii: semiologia pericolului se adresează cromatic. Vestea pe care am aflat-o în urma tragerii la sorți m-a îngrozit.Pentru mine plăcerea pe care o simt urmărind un meci de fotbal este greu egalată de senzația de extaz pe care o am când mă îmbăt și îmi bat nevasta.
Vântul umflă perdelele diafane ale terasei vilei de munte. Soarele apune încet , oglindit de albastrul cristalin al bazinului înconjurat de stânjenei. Fred și Ster, un câine lup de talie regală și un ogar kaukazian supraveghează teritoriul visului. Umbrele sunt stinse. Balansoarul este neclintit. Sunt contrariat de intențiile pe care ceva sau cineva le are în ceea ce mă privește, deși ele inițial au fost sugerate de mine. Sunt bucuros când îmi este remarcată măiestria cu care știu să analizez împletiturile baroce ale mobilierului.
Contribuția mea a fost indispensabilă cercetărilor lui Andre Marllaux. Mama mea, în primii ani de căsnicie a suferit un accident.
Consecințele acestuia au făcut-o ca în momentul în care a rămas însărcinată cu mine să se gândescă la eventualitatea unui chiuretaj.
Dar tata a convins-o , fără să apeleze la aspecte religioase , să riște nașterea mea. Noroc! De ce nu, noroc bun! Evident neaflându-ne într-o zonă axată pe extragerea minereurilor solului, în familia mea nu a existat tradiția mineritului. Nici din tată în fiu, nici din unchi în nepot, nici din socru în ginere. Nici din p...-n p... încărcându-mă de bagaje genetice nefaste. În copilărie, la un moment dat dorințele mele au început o desincronizare cu relația noastră de trio. Dacă nu am aripi pe umeri , nu agăț gagici. Exemplul relației părinților mei m-a făcut să-mi dezvolt o circumspecție în ceea ce-i privește , cum că mi-ar ascunde un secret prin care un mod de a trăi viața la extrem, are aparențele unei vieți perfect previzibile prin monotonia (cititorule!) pescărușului încremenit în vânt. Nefiind multumiți de sistemul didactic al școlilor de oraș ai mei m-au încredințat unui preot.
Când vine timpul să mă alinți îmi amintesc de fabula jupuitorului. Stăm duminica în pat și ne gândim împreună la asta. Gândim despre asta ceva ce știm numai noi, trăind cu părinții noștri. Cine oare ar putea să mai știe ca să-mi poată spune cum îl cheama pe zeul jupuirii? Când mă trezesc , iubita îmi doarme în brațe.Simt cutele cearceafului între labii. Prefer să mă masturbez decât s-o deranjez. Înainte să ies trec pe la toaletă, apoi o iau la fugă spre casă nerăbdător să mănânc varză cu carne de mânz.
Tătarii:popor migrator. Cangurul este numit cu propia-i denumire.
Istoria m-a învățat că nu contează cine sunt. Caut să nu dezamăgesc pe nimeni. Mai târziu, pișându-mă am avut o senzație de împlinire.

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!