poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2994 .



Secretul
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [virtuala ]

2002-09-24  |     | 



Secretul


- Ce boala ai tu ?
- Eu nu stiu. Ionut stie, dar nu vrea sa spuna.
Si Vali stie, dar prefera sa joace rolul nestiutorului. Ionut, intr-adevar stie. Si eu stiu, iar cei doi copii stiu ca eu stiu. Ne privim cu grava complicitate si schimbam subiectul.

In urma cu citiva ani Vali, acest baietel tiganos, inteligent, de o sensibilitate remarcabila imi descria infectia cu HIV in niste imagini pe care un adult nu ar fi putut sa le creeze : "In singele meu sint asa, ceva, ca niste gize mici si stralucitoare care maninca incetul cu incetul".

Ionut si Vali - nascuti in acelasi an - sint exponentii unei generatii in care cazurile de copii seropozitivi au fost dramatic de multe. Experiment esuat, accidente medicale sau victime ale unor iubiri nefericite, cei doi baieti s-au imprietenit din prima clipa : Vali - un brunet cu trasaturi fine, de o sinceritate dezarmanta si extrem de politicos - Ionut blond, cu o structura masiva si trasaturi dure, cu o inteligenta rece si cu o capacitate de manipulare greu de imaginat pentru un copil de 14 ani - doi copii carora boala le-a sortit acelasi destin.

Acum Ionut stie, dar nu vrea sa spuna. Acum cei doi au un secret pe care se tem sa si-l impartaseasca unul altuia. Un secret al amindurora si al tuturor colegilor lor de la casa de copii in care sint adapostiti. Un secret stiut de toti si care ii desparte chiar si pe cei doi prieteni care si-au durat prietenie pe viata.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!