poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3579 .



pentru liniștea dumneavoastră
proză [ ]
pseudo-introspecție fără veleități artistice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [emilian ]

2007-05-24  |     | 



sunt obosit am dormit prost mă dor dinții nu mi se pare nimic nou așa ca spune mai repede s-o terminăm odată

îți place viața ta?
de acum sau până acum?
alege tu un moment.
acum îmi place.
de ce?
pentru că am părul grizonat pentru că tot ce simt intră în mine cu furie și nu mă împotrivesc atunci sunt un baraj care cedează fără vreo alarmă în prealabil pentru că oamenii de care nu am nevoie au învățat să se despartă de mine ei cad ca niște lipitori îmbuibate de sânge pentru că am o prietenă cu păr scurt și ochelari se îmbracă ciudat și vrea să avem mulți copii pentru că am învățat să nu mă tem de moarte pentru că moartea noastră se trage din teamă și viața noastră se trage din liniște.

dar înainte ți-a plăcut viața?
mă rog nu știu dacă îți place să fii dependent de algocalmin să fii târât de colo colo ca un aparat electrocasnic ce nu-și găsește locul într-o bucătărie ticsită să stai legat de o targă în toiul nopții iar un medic despre care ai scris că și-a omorât pacienții să-ți facă o incizie în penis să-ți ia probe de urină în speranța că te va găsi drogat și de fapt tu să fii țăndări din cauza unei femei să nu poți niciodată să spui ceea ce simți cu adevărat pentru că toate cuvintele sunt prea mici ori prea puțin importante. patetic nu? îți spun eu. nu. ceea ce trăiesc nu are veleități de noutate. dramele mele sunt dramele altuia la fel de puțin importante.

chiar așa rău a fost?
scutește-mă. nu există rău. există căderi există pierderi pe care le-ai considerat totale pe care le-ai considerat cele mai importante există mersul firesc în care ți-ai dat seama că pierderile cele mai importante sunt pierderi normale există o moară numită suflet care transformă visele în făină există zile bune și proaste există chipuri de oameni și chipuri care nu sunt oameni dar niciodată nu există rău.

ceva regrete?
acum sau până acum?
alege tu momentul.
acum nu. ei poate doar faptul că nu mai am țigări doar niște chiștoace rămase de când a fost mowgli la mine.
mowgli?
da așa îi spun eu iubitei mele.
de ce?
pentru că toți suntem expulzați fără să vrem și creștem în haită apoi când devenim conștienți luăm drumul marilor orașe unde nu există pume care să aibă grijă de noi.

ceva regrete până acum?
nu.
chiar niciunul? adică ai trăi la fel ai iubi la fel ai simți la fel?
da. sunt mulțumit. am devorat tot ce mi s-a dat până la oase până la ultimul ligament până la ultimul zgârci. bine fiecare om are un regret pe care îl ține ascuns că deh asta îl face om eu regret că n-am spus lucruri mai importante ori că n-am făcut ceva memorabil. dar important e să-ți știi locul unii oameni sunt făcuți pentru lucruri mărețe alții trăiesc fiecare zi pur și simplu eu sunt printre ultimii dar îți spun adevărul noi trăim pur și simplu pentru ca primii să nu fie distrași de la lucrurile cu adevărat importante. și da îmi stă bine să fiu mărunt.

despre femeile tale?
ți-aș răspunde ca într-un banc sec ce vrei să știi.
nu știu. ceva important.
nu există ceva important. există femei care au fost și femei care sunt există femeile mele și femeile altuia există femei pe care le-am iubit și femeia pe care o iubesc dar nu există ceva important. totul e important.

atunci despre femeile care au fost și femeile care sunt.
aș prefera să nu.
de ce? ești slab de înger?
nu. pentru că mă apucă dracii. ele nu mai au nume. una mi-a interzis să-i mai folosesc numele pentru că nu poate să-și vadă de viață de parcă viața ar sta într-un nume iar alta nu mi-a dat voie niciodată să-i folosesc numele. uneia i-am cumpărat un inel de logodnă dar dragostea nu repară calorifere iar alta n-a vrut decât rănile dintre coapse. dar gata atât despre ele.

atunci despre femeile tale și femeile altuia.
nu. despre femeia mea și femeile altuia. eu sunt al uneia singure. fiecare cu treaba lui cu banalitățile lui.
ești bun la pat?
în comparație cu?
cu alții.
n-am de unde să știu nu i-am încercat pe alții.
mda ești glumeț.
știu.

atunci despre femeia pe care o iubești.
ce-i cu ea?
ce te-a făcut s-o iubești?
nu mi-a făcut nimic. poți să mă consideri prost eu sunt genul care crede că oamenii sunt făcuți unul pentru altul chiar dacă numai pentru câteva ore sau pentru toată viața. dacă judeci lucrurile așa ai să vezi că nimeni nu rămâne singur.
pai dar trebuie să fie ceva care să declanșeze un simț.
nu. ea trebuie doar să existe de restul mă ocup eu.

unde te vezi la 40?
într-o formație rock.
acuma pe bune.
nu știu unde mă voi trezi mâine darămite să mă gândesc așa departe. probabil grefier sau mă rog în sistemul juridic nu-mi place să arunc anii și oamenii la gunoi dacă nu aș intra în sistemul juridic probabil ar însemna să arunc niște ani la gunoi. o soție copii și tot tacâmul. nu așa e mersul firesc? să ne imităm unii pe alții? oricum nu zic nimic nou și nici nu mă strădui. când eram copil inventasem o chestie care îmi plăcea enorm. îmi spuneam că marea evoluție a omenirii a fost ideea. cine a pus-o primul pe foaie ăla a făcut cu adevărat ceva memorabil. după idee nu mai există evoluție ci involuție. în liceu mă lăudam a dracului cu teoria asta până am aflat c-a zis-o altul înaintea mea. așa că am renunțat să mai cred că pot spune ceva important.

despre copiii tăi?
mă gândeam la un moment dat cum aș reacționa la prima beție a fiului meu.
și?
probabil nu i-aș zice nimic. după o săptămână l-aș scoate în oraș și l-aș îmbăta atât de rău încât să vomite în fața fetelor și să-i fie rău o săptămână.

dacă ai avea posibilitatea să-ți alegi moartea cum ai vrea să mori?
lent.
de ce? ești vreun fel de sadic?
nu. lent să o simt așa cum am simțit în fiecare noapte iubita în mine.
eu nu trăiesc nici nu mor. eu simt.





.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!