poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 742 .



PROZA SCURTA
proză [ ]
IMAGINEA

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [victoritadutu ]

2007-02-01  |     | 



[email protected]
www.victoritadutu.home.ro




Imaginea ,fereastra spre decadere sau
privire spre absolut

Suntem asaltati de pretutindeni ci imagini care ne bulverseaza,care ne incita, care ne provoaca,care ne umilesc, care ne fac sa vedem in noi doar o fiinta decazuta fara nici o posibilitate de salvare, de schimbare.Imagini care ne infesteaza mintea asemeni unui virus distrugator impotriva caruia nu poti sa lupti , iar cel mai rau, ataca acest virus insetat de moarte, in copii si in tineri .E ca si cum noi nu ne-am mai putea trai tineretea si copii nu si-ar mai putea trai copilaria, e ca si cum am fi dintru inceput batrani.
Si atunci imaginea striga in caderea ei dupa o alta imagine care sa o salveze, dupa o alta imagine care sa o purifice.

Arta trebuie sa devina purificatoare, curatitoare a mintii, arta aceasta trebuie sa vorbeasca despre Cel care poate sa recreeze totul si sa dea o noua ordine lumii,arta trebuie sa exprime aceasta cautare a noastra si a Lui ,Cel care vine sa ne intampine , care vine sa ne salveze. Arta prin simbolul pe carel propune si pe care vrea sa si-l caute, trebuie sa trimita la El, la absolutul existentei lui, care vindeca, care slaveste si care purifica. Iar purificarea aceasta nu e posibila decat prin cruce.Asa a vrut El, asa a considerat El ca trebuie sa fie toate, in marea lui intelepciune.Cum ar trebui sa inteleg eu lume? El a vorbit si vorbeste mereu prin toata frumusetea din lume, prin tot binele care e mereu prezent cu noi si care ne salveaza din nou ,si din nou, odata cu fiecare rastignire si cu fiecare inviere a Lui . Arta , arta, aceasta este menirea ei, sa fie expresia acestei cautari a noastre, prin imaginea care purifica, nu imaginea care distruge, care ucide, care ne transforma in simpli utilizatori ai instinctelor.

Unde sa privesc? Privesc catre imaginea crucii care devine cosmos in lumea mea launtrica, imaginea launtrica a crucii pregateste sufletul sa perceapa Invierea Lui, care inseamna salvare.Starea de rugaciune a sufletului devine tainica si ascunsa , tandra si gingasa, devine zbor launtric, un zbor mental spre Cel care chiama mereu, care sta la usa si bate ca noi sa raspundem.Daca raspundem , sufletul nostru traieste invierea, invierea Lui si a noastra.Aceasta trebuie sa fie arta, acest zbor al invierii Lui peste lumea toata ce doarme sau priveste parca inapoi.

Ilinca Nathanael

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!