poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 968 .



La obor
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [coculeana ]

2006-12-11  |     | 



În oborul de pe insula Kirana, s-au întâlnit câteva mărci de mașini, refuzate de stăpâni, însă cu pretenții de limuzine. Ele sunt: Mercedesul Marc, toyota Toky, fiatul Fifi, Skoda Sonia, dacia Dana și lada larisa. Cel mai nemulțumit că se găsește aici este mercedesul Marc care le spuse clar:
-Aici chiar nu am rival; Sunteți toate niște rable...Sunt mai puternic decât un cal, voi vă plângeți ca niște babe. Nici un mercedes pe lume, nu are glume cu mașini. Este o avere, sunt niște sume, aici nu am buni vecini. Firma mea este de valoare, rablelor ce mai sunteți. Cu mine nimeni nu moare, șoferii voștri sunt nătăfleți. Motorul este încă bun, nu mai chicotiți acum. Eu minciuni nu pot să spun, am viteză pe orice drum. Neamțul este neamț la minte, face mașini de valoare. Cu tehnologia este înainte, sunt aici, și asta mă doare!
Toyota Toky, lezată de cele auzite , spuse:
-Japonezii sunt cei mai tari, pe globul ăsta prăpădit. Vă dați mercedesurile mari? Sar acum că sunt opărit. În materie de eleganță, de tehnologie și siguranță, Japonia are prestanță. Poate să spună orice instanță. Rable din Europa de est: Dacii, Scoda și chiar Lada? Nu o să treceți nici un test! Eticheta voastră-i rabla
Fiatul Fifi se băgă și el în vorbă:
-Ce dacă ești o toyota? Tot o rablă te numești. Vrei să ți se schimbe și nota? Te mai ții și de povești. La raliuri suntem în top, familia noastră de fiat. Nu avem în viață nici un stop. Degeaba noi nicicând nu am stat. Motoare avem de soi. E fiat, ce Dumnezeu. Rezistente suntem la ploi, dar mă supără destinul meu. Din frumoasa mea Italie, am ajuns în rând cu voi? Nu sunt de aceiași talie, niște rable, niște strigoi . Aș striga acum la cer, nu pot să cred acest adevăr. Alături de alte rable pier, piesele din mine sar
Skoda Sonia, cu ură-n suflet, spuse:
-Sănătatea noastră-i precară, de aceea toți ne ignoră. Suntem toate de ocară, prinse în aceiași horă. Vom fi eliminate lent, nu suntem bune pe șosele. Dacă privești mai atent, avem rugină-n vopsele.
Dacia Dana se scuză de situația jenantă în care se afla:
-Am ajuns dintr-o eroare, în oborul ăsta infect. Aici este o putoare, asta nu-i deloc corect. Nu îmi place compania niciunuia dinte vecini. Sunt produsă-n Romania, pe huse am mărăcini. Patronii de ne iubaeu, nu ne aduceau aici. Benzină chiar o să beau. Asta am să fac amici.
Lada Larisa, spuse agitată:
-Eu sunt șefă peste Est, în materie de eleganță. Pot să trec orice test, sunt modestă, nu am aroganță .Mă omoară acum căldura, îmi dogorește capota. Mi se încing saboții, garnitura, îmi ia foc acum și roata. Cine vine să ne vadă?
Să ne cumpere odată! Sunt din Rusia o Ladă, nu sunt chiar așa stricată. Trebuie toate să ne unim, să strigăm în cor: libertate! Viața asta nu o prețuim,Dreptatea asta nu-i DREPTATE.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!