poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1099 .



Condamnarea unui pui
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [coculeana ]

2006-12-09  |     | 



Planeta Uranida, anul 5000, era noastră. Este adunarea pentru pronunțarea sentinței de condamnare la moarte prin electrocutare a puiului Iulimocos. Acesta a rănit doi curcani și un rățoi care făceau cercetări pentru descoperirea unor traficanți de pene. Completul de judecată este format din: rățoiul Fridos, curcanul Dramex, cocoșul Raconex, și gâscanul Galidos. Gâscanul Galidos începu astfel cuvântarea:
-Măi puiule amărât, nu-mi pot imagina; puteai să gândești mai mult. Pe tine a căzut toată vina. Penele nu-ți sunt de soi; ai calculat eronat. Pofta să ți-o pui în cui. Nu ești bun nici de clonat. Prețul care este acum la pene și alte produse, nici măcar nu este bun, pentru aceste vremuri duse; cănd nu plăteai impozit, puteai fi și premiat...Acum ești doar aiurit, delirezi, ai căpiat? Doar penele de curcan sunt acum la noi în top. Nu ți-ai făcut un bun plan; la afaceri ți-am pus stop.
Gâscanul Dramex, plin de importanța, se adresă pricăjitului de pui:
-Toate , până la pene! Nu permit să discutați. Nu vedeți că este inflație? Sunteți toți niște ratați. Penele mele-s unicat; Am prestanța, se înțelege. Sincer sunt chiar supărat, n-aveți pe această planetă o bună lege. Puiule, ce ești tembel? Nu ți-ai dat seama acum, că penele sunt fel de fel, nu se transformă în fum. Penele de curcan , valorează mulți dolari, Tu nu te pricepi la bani, aici noi suntem cei tari.
Cocoșul Raconex,le spuse clar colegilor din completul de judecată:
-Degeaba îl acuzați pe acest pui pricăjit; mAi bine să ascultați; Cine gâlceava a pornit. Aveți arme toți în stoc?
De unde are acest puișor, un pistol ce face Poc- la furat așa ușor?. De unde are permis să poarte armă la el? Poate vi se pare vis, că n-ați dispărut de fel. Toți martorii, aici de față, să zică și bogdaproste, ați scăpat acum cu viață, Sunteți lași, o să vă coste! A vrut să-și facă dreptate, așa a considerat, și vă doare drept în coate, că va fi electrocutat. Trafic cu pene toți ați făcut; nu este o noutate. Îmi este tare neplăcut, că nu faceți deloc dreptate. Sunt răniți dar nu sunt morți. Putem să-i dăm alt verdict. AșA vă dictează sorții, pentru asemenea delict.
Rățoiul Fridos, le spuse răspicat;
-A avut armă la el? Adevărat sunt răniți, n-a gândit e mititel....Doar sunteți și voi părinți. Este violent, pot spune; maniere de golan. Legile pentru el nu-s bune. Terorismu-l are-n plan. Vinovatul cel mai mare e sistemul din Uranida. Fraierul în plasă sare, justiția e precum omida. Se strecoară câteodată, pe cei slabi ea îi alege. Ați făcut-o mult prea lată. Nu aveți clară nici o lege?
Nu-l vom mai electrocuta. Îi vom da închisoare pe viață. Să se aștepte, asta vom da! Firul nu s-a rupt la viață.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!