poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1122 .



Poluarea lacului
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [coculeana ]

2006-11-27  |     | 



În lacul Morisa, de lângă insula Zafera, s-au întâlnit pentru a-și rezolva divergențele ivite între ele din cauza poluării, următoarele viețuitoare: Lipitoarea Lina, Șarpele Șabon, Crabul Cromon, Meduza Merida și Brotacul Boboroc.
Cea mai agitată dintre toți este Lipitoarea Lina care-i amenință:
-E deajuns o lipitură, praf o să vă fac pe toți!
Sunteți doar o adunătură, de îngâmfați și idioți. Lacul ăsta era curat acum zece ani și mai bine; Atâția ani numai ați stat? V-Ați holbat direct la mine. Lipitoarea face, drege, suge sângele din noi. Nu vedeți să sunteți blege? Lacul este o groapă de gunoi. Voi vedeți doar paiul din ochi, de aici, nu mai de la distanță. Să vă scuip, să nu vă deochi- Nu aveți deloc prestanță. Mătasea broaștei aveți pe cap, și la creier tot așa...Luați-o de pe acum la trap, nu cum face meduza, lașa! Așteaptă cu gura căscată, să vină o muscă-n ea. Bătrână și terminată,pe deasupra, viețuitoare rea.
Meduza Merida auzind ce se spune despre ea, sări în sus de ciudă, amenințându-i:
-Eu stau cu gura căscată, Lipitoare rea ce ești?
Ai pe creier cred o pată, nu știi decât să bârfești. Poluarea aici în lac, au făcut-o doar cei doi. Șarpele și un brotac, umblă de parcă-s strigoi. Șarpele cu venin expirat, îl pune în lac și pleacă. Nimeni nu l-a condamnat, și nu l-a certat oleacă. Brotacul cu labe murdare, vine și se așează pe un nufăr. Esta blestemat de babe; Un râios, nu pot să-l sufăr . Dacă așa vreți să trăiți, vă zic pa, la revedere. Vine vremea și o să vă căiți...Toți de aici, curând veți piere.
Șarpele Șabon intrigat de cele auzite, le spuse:
-Voi vorbiți dragi amețite, o meduză și o lipitoare?
-Vorbele voastre-s clocite. Sunteți două bârfitoare. Veninul meu este de calitate; De unde ați scornit toate?
Eu nu poluez nimic, sunteți netoate! La voi asta e dreptate? Vino să te sărut meduză; Ai să vezi ce venin am. Nu-s ca tine o ventuză, fără minte-n cap- un gram. Eu nu am drept hrană sânge, cum este Măria sa Lipitoarea. Bârfa asta nu vă ajunge? Poluați cu ea lacul și marea.
Brotacul Boboroc, sări ca ars și le spuse:
-Și eu sunt de partea ta, măi șarpe, amice, frate. Au făcut-o mult prea lată, cele două deocheate. Ce au ele cu lăbuța? Nu-i murdară, e curată. Eu am cap nu tărtăcuță- conștiința îmi este imaculată.
Crabul Cromon, mișcat de cele auzite,le spuse:
-Am spus de multe ori, trebuie să fim atenți. De poluare poți să mori. Nu suntem prea vigilenți. Eu sunt mic pe acest lac; Mă ascultă cineva? Greutăți o să vă fac: De mâine încep greva. Nu mai curăț nici un deșeu, de aici sau din altă parte. Să mă mișc îmi este greu... Nu știu eu prea multă carte. V-ați făcut atât de răi, bârfitori și mitomani. Nu aveți în viață căi,- Adunare de hoțomani. Vă las moștenire frați, o carte cu anecdote. Sunteți toți niște pătați, mutați-vă în niște grote, să vi se piardă orice urmă, și din lac și de aici. Toți sunteți ca și o turmă. Fără importanță. MICI.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!