poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 7902 .



Paradisul duplicat
proză [ ]
Stiintifico-fantastica

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2006-10-20  |     | 



Rasa umanoidă de pe Planeta Albă, după ce i-a alungat pe invadatori și a reconstruit Paradisul distrus de Mintea Virtuală creată de tehnologia avansată a colonizatorilor învinși, și-a îndreptat privirea către o planetă cu aer respirabil.Conduși de intenții pacifiste, au asolizat pe această planetă, pe care au numit-o Planeta Neagră după culoarea căpătată când era văzută din spațiul cosmic.
Planeta Neagră era antiteza Planetei Albe.Spre deosebire de Planeta Albă, care era un Paradis, în care umanoizii erau egali, nefiind constrânși de ierarhii, iar rasa a atins fericirea și armonia, Planeta Neagră era un infern și ființele ce o locuiau erau cuprinse de o teroare imensă.Pricina spaimei paroxistice era un monstru teribil, uriaș, ca un munte de gelatină.Era un monstru protoplasmatic, alcătuit dintr-o substanță cleioasă, dezgustătoare.
Monstrul înspăimântător creștea rapid absorbind energia ființelor pe care le devora.
Ființele vânate își foloseau câmpul undelor cerebrale pentru a se învălui într-o aură energetică, ca o sferă de foc deplasându-se prin aer.
Monstrul era slujit de vietăți asemănătoare cu păsările, însă erau uriașe și grotești.Vietățile erau alcătuite din antimaterie, ca niște mici găuri negre ce absorbeau energiile, vânând rasa de ființe energetice.
Ființele erau alcătuite din energii luminoase și aveau capacitatea de a lua orice formă prin modelarea propriei energii.Erau o rasă inteligentă, deși nu aveau minte și gânduri.Ceea ce ținea loc de gândire era o rețea de spoturi microscopice în interiorul formelor energetice, care erau legate prin fire luminoase micronice.Spoturile se deplasau cu viteze imense prin rețeaua de fire luminoase, generând procese asemănătoare facultății de judecare a omului.
Umanoizii au dezagregat materia plasmatică din care era alcătuit monstrul, folosind un anihilator de plasmă construit dintr-o substanță acidă extrasă din solul sulfuric al planetei.Substanța puternic acidă și caustică avea în componența ei acid sulfuric.
Locuitorii Planetei Albe au distrus vietățile oribile – vânătoare de ființe energetice -, cu câmpuri dense de materie ce au anihilat și dezintegrat antimateria din care erau create.Paradisienii au transformat solul arid, sulfuric, în sol fertil, folosind substanțe care în reacție chimică cu elementele stratelor extraterestre au regenerat tina.
Infernul Planetei Negre, ce arăta ca un uriaș corp negru plin de răni, s-a preschimbat încet, încet, prin efortul comun al umanoizilor și al ființelor energetice, într-un Paradis, parcă duplicat după cel al Planetei Albe.



.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!