poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1082 .



To be or not to be...uman
proză [ ]
eu si ceilalti sau ceilalti si eu

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Andina ]

2006-09-10  |     | 



TO BE OR NOT TO BE…UMAN.

Fiecare persoana are un cod individual pentru a fi perceput de cei din jur. La prima vedere este simplu, conteaza cum vorbeste, cum se imbraca, daca respecta bunele maniere sau habar nu are care sunt acelea, fiecare detaliu conteaza cand cunosti pentru prima data o persoana.Dar sunt doar acestea de ajuns?
In functie de modul in care te comporti esti etichetat pentru o lunga perioada, pentru ca acum nimeni nu are timp sa analizeze pe celalalt in profunzime.Totusi, de ce au atata success cartile care ne arata cum sa cunoastem pe altul prin interpretarea body-languagelui?
Raspunsul e simplu: fiecare avem nevoie de oameni, fie ei o simpla cunostinta sau cel pe care il ai alaturi zilnic. Fiecare, in serviciul pe care il avem, relationam intr-un mod sau altul cu persoane care nu au numai o fatada, ci si un continut.Si se crede ca cel care intuieste ce exista inauntru va detine puterea asupra acelei personae, asemenea unui teritoriu cucerit.
Usor de spus, foarte multe tehnici de luat in considerare.E usor sa citim o carte si sa analizam pe cei din jur in functie de ea.Dar este o limitare.Un om nu poate fi inteles de altul intru totul, chiar daca autorul cartii e deosebit. E in primul rand om.
Intrebarea revine astfel:cum ii putem cunoaste si stapani pe cei din jur?
Un raspuns ar putea fi o impartire succinta a oamenilor:cei ce gandesc”EU si ceilalti” si ce a mai ramas “CEILALTI si eu”. Pentru un agent de vanzari aceasta impartire ar fi perfecta.Ar sti ce sa ii spuna cumparatorului si sa-l indrume, anticipand daca ii pasa de calitate pentru el sau pentru cei din apropierea lui.Aceasta provoaca placere si multe persoane ar fi incantate sa cumpere de la un vanzator asa istet. Poate ca acele carti de body-language pot ajuta de acum incolo, pentru a defini limitele si finetea trasaturilor acelor persoane, dar baza consta in altceva.
Asa ca, de ce nu am incepe cu aceasta intrebare importanta adresata chiar noua:EU si ceilalti sau CEILALTI si eu?

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!