poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3779 .



Capricii de vară
proză [ ]
Rameau, Iancu Ramona, pepeni

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [nepotul lui rameau ]

2006-08-07  |     | 



am schimbat repede pepenii pe o iluzie ieftină.
se făcea ca suntem singuri legați de catargul unei corăbii fară vâsle. sânii tai arătau nordul astrolabului de bronz pe care-l cumpărasem de la un rege după o bătalie cu bufnițe mari, congruente.
mi-era sete, doream să te simt ca pe o coroană răcoroasă în jurul tâmplelor plesuve. mă cautai cu degetul mare de la picior, îmi tatonai în morse respirația întretăiată de carul mare plin cu paie de pus pe acoperișuri lacustre. sensul nu era giratoriu ci infinit de plat. ne doream fără speranțe, tu aveai sute de metri înaintea mea. invidiam melcii, viteza lor amețitoare la curbe luate cu zgomot de sticle sparte, fum în ochi, cerceii tăi în gura mea, cum au ajuns? ah.. amintirile astea din podul fără cer unde te ceream de nevastă în zilele de război și tu râdeai cu o scoică la ureche vuind ca marea pe care o străbăteai nebună, cautându-mă zadarnic..
****

Iți poate părea mediocră iubirea mea, dar n-am încă
înțelepciunea de-a mă bucura în liniște de vegetațiile
ce-mi înmuguresc la glezne. Asta pentru că sunt un pic afonă, nu deosebesc nimic din molima de sunete ce se înfoaie în trompetele fanfarei, pot auzi doar sunetele joase prin care libelula-și frânge turcoazul și zgomotul cascadelor aproape seci. Fluieram. Intrebam în stânga și-n dreapta dacă a vazut cineva ochelarii de soare ce-mi luaseră prizonier chipul tau, dar nu aveam ecou. Pe pereții scorojiți de vară, se înființau trepte cu balustrade pe care clownii cu rânjet de sugari isterici își făceau vânt. Ai rătăcit în sensurile giratorii ale roirii tale, chit că te îndrumam de sub cozorocul afișat cu nonșalanță, să-mi smulgi inima și sufletul să le faci căptușeală pentru hanoracul tau, aruncat în portbagajul plin cu pepeni.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!