poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1052 .



Personaj
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [greenday 13 ]

2009-04-13  |     | 





Era întuneric și frig - visez, își spuse - și adormi.

Era cald și umezeală pretutindeni - nu știa cum să scoată frica mai repede dinăuntru - și țipă, și plânse, și fiecare din acele du-te-vino irepresibile tăia ritmic în țesătura moale a celui care plângea, separându-l de sine, cel care se știa plângând. Mă doare, oprește - și adormi.

Era lumină și vânt cald dinspre sud, și se obișnuise să facă totul îndoit, dublu sau pe jumătate, divizibil, numerele prime sunt privilegiul zeilor. Uneori dormea și credea că visează.

De la o vreme simțea că îi crește ceva ca un mușchi acvatic cu rădăcini țepoase pe inimă, și într-o luni prima rădăcină îi ieși pe nas, marți pe urechi, duminică își dădu seama că mușchiul crește cu susul în jos, cu rădăcinile în loc de frunze.

Mai devreme sau mai târziu obosi, își așeză capul pe ramificațiile încâlcite ale miliardelor de rizomi minusculi care închipuiseră o pernă ca o coroană ca o pernă neagră, căută cu inima, plămânii și ficatul poziția cea mai comodă în mușchiul mătăsos care îl îmbrăcase pe dinăuntru, și dispăru din poveste.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!