poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2369 .



Eram duri
proză [ ]
în colaborare cu Nicolae Dudaș
Colecţia: texte umoristice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [victorian ]

2009-03-07  |     | 



Blana de pe spate ne crescuse moale. Ne adânceam capetele în ea. Era caldă. Ațipeam uitând de povești și căscat. Blana creștea: era moale, caldă. Picioarele se ascundeau bine în ea. Lunecând în jos se așternea peste mâini. Avea barbă în care își ascundea doar limba. Pe spate avea piele. Iar covorul nostru de blană creștea, creștea. Blana noastră unduia la trecerea mâinilor și a picioarelor. Era întinsă. Barba lui nu ajungea până la urechi.
Oare lui îi place blana noastră? Cum dracu să nu! El avea piele pe spate. Cu pieptenele își netezea barba.Desigur ca să-i mai crească. Þi-ai găsit! Blana noastră era mare. Croisem alei prin ea. Se putea umbla. Ne rătăceam căutându-ne. La urma urmei o barbă rămâne o barbă. Nu te poți nici ascunde.
Se ghemuia. La mâini ne creșteau gheare. Groase și ascuțite. Se împlântau în pământ la fiecare atingere. Coada ce mai stergea urmele.
Își caută mâinile. Se apără. Vezi să nu le găsească! Împotriva cui să se apere? Noi eram puternici. Ne creștea blana pe piept. Nu mai avea scăpare. Oare el știe? Nu se poate să nu ne fi obsevat colții. Eram duri.
-Ia mai cărați-vă acasă așa duri cum sunteți!
Nici nu știm la ce se referă.Oricum nu la el în casă stăm, așa că nu văd cu ce l-am putut deranja. Și oricum nu așa se vorbește mai ales când te pretinzi cineva, fie și cu barbă.
-Fără comentarii, v-am spus să vă cărați!
Semidoct. Un tâmpit. Își aranjeată toată ziua barba, dar în cap nimic.De fapt...de la cine să te-aștepți. Dă-l încolo!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!