poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1153 .



Mama Natura
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Catt ]

2009-01-22  |     | 



Era o după amiază perfectă de toamnă. Peisajul părea o operă de artă la care bătrânul timp încă mai lucra, înce și constant.
Arborii bătrâni se înșirau măieștri în jurul unui lac adânc și clar, oglindindu-se în acesta parcă pentru a vedea splendoarea culorilor ce îi învăluia.
În partea estică a lacului era o mică poieniță în care se ascundea o cabană din lemn. Aici familia Links își găsise mult căutatul cămin în urmă cu câteva secole.
Totul părea înnecat într-o melancolie surdă cu gândul îngropat în amintirea verii.
Familia avea cinci membri, Adeline era mama în vârstă de patruzeci și nouă de ani, Hass era tatăl, puțin mai în varstă decât Adeline, care avea grijă ca familia lui să aibă tot ceea ce le trebuia în concordanță cu credințele acestora.
Odraslele acestora erau două fete și un băiat. Mezina familiei era Ella, o copilă cu un suflet mare, dar puțin rebelă; Ana era copila mijlocie ajunsă în pragul pubertății, soarta nu fuse prea blândă cu ea căci era un copil bolnăvicios care mereu suferea de câte ceva. Alex era fiul cel mare, singurul moștenitor al tradiției impuse încă de la o vârstă fragedă. Destinul lui avea să-l poarte în " Lumea de afară".
Ei trăiau izolați de restul lumii deoarece era un loc bolnav... Mizeria, corupția, poluarea, distrugerea treptata a planetei și crima erau de neacceptat în ochii lor.
Credința familiei nu se baza pe zeul suprem al omenirii, care avea un nume diferit în diferite părți ale lumii. Ei credeau în Mama Natura și în forțele ei.
Alex urma să se aventureze în acest haos în ziua în care avea să împlinească optsprezece ani, iar scopul lui era să găsească o fată care să își lase lumea pentru a i se supune și pentru a adopta stilul lui de viață, izolându-se complet de ceea ce cunoscuse ea până atunci.
Sarcina urma să fie un aextrem grea deoarece restul lumii evoluă fără el, iar Alex nu știa nici măcar ce este acela ciment... Restul lumii putea fi un loc foarte periculos pentru el, un loc complet diferit de blândul petic de pădure pe care îl cunoștea.
...


.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!