poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1623 .



nespusul te iubesc
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [alllessia ]

2008-12-18  |     | 



Nespusul te iubesc

Paula își dorea să-l fi cunoscut pe Rareș când era încă nepătrunsă de sexul masculin și neatinsă de dorința sexuală. În felul acesta, exigențele sociale- vezi “mărită-te virgină”, “mărită-te”-, ar fi fost împlinite, toată lumea ar fi fost liniștită, Paula ar fi fost poate fericită…
Din păcate însă Paula se afla la nu mai știa nici ea a câta încercare de a fi fericită alături de un bărbat, de care era și îndrăgostită, pe care îl și ura puțin, și unde mai încăpea și nițel egoism, și puțină imaturitate, și lenea aceea imensă de a se preface mai îndrăgostită decât era de fapt, peste care stăpâneau pragmatismul “mâine poimâine am 30 de ani, m-am săturat de prostioarele astea cu fluturași, vreau o familie”.
Dacă Paula ar fi fost o ingenuă admirată de bărbați pentru alesele calități personale pe lângă care virginitatea e doar cireașa de pe tort, ar fi fost scutită de povara vinovăției de a-și fi piedut virginitatea fără să iubească. Degeaba iubești, dacă nu mai ești inocent. Ai mușcat din măr, să-ți stea în gât, dar nu înainte să vezi cât de bine îl gustă ceilalți.
Noapte de noapte la început, și din ce în ce mai rar după aceea, Paula se deda multor trucuri și poziții sexuale în dorința de a-și face iertat păcatul dezvirginării aleatorii. Iertarea întârzia însă să apară, și Paula se vedea silită să repete la nesfârșit ceea ce începuse atât de imprudent, sexul fără iubire.
Paula făcuse sex cu cine nimerea. Dăduse nenumărate prilejuri bărbaților singuri sau cuplați de a se agăța de ea, flirta cu ei, se oferea și sexual din când în când pentru ca ei să nu creadă că este doar o târfă virtuală și plictisită. Paula crede că urăște bărbații și din acest motiv le arată doar partea ei sexuală, îi ține la distanță cu asta, se apropie fizic de ei pentru a răni sufletul, și în timp de vorbește cu ei despre nevoile lor sexuale, despre epilarea inghinală completă și cât este ea de importantă pentru armonia sexuală, Paula simte frica teribilă, prezentă, de singurătate, de spații deschise și închise, de înălțime și adâncime, de felul în care mama ei a trecut dincolo, zâmbindu-i și șoptindu-i numele....
Mai nou, Paulei îi este frică de Rareș, mai precis de momentul în care nu va mai putea ascunde adevărul. Ea va uita că este cu el (că trebuia să-l prezinte mamei ei de exemplu), el va uita că o iubește, și astfel relația va începe să se zdruncine, eșuând în banalele și degradatele activități pur sexuale.
„am trăit de atâtea ori degradarea, am vâzut de atâtea ori lucruri de care mi-e frică sau mi-e scârbă pentru că nu îmi plac, încât aș vrea să mă întorc acasă” .
„vreau să mă întorc acasă, Paula, vreau acasă de tot... m-am săturat de viața asta de durere, vreau să trăiesc dar nu prin tuburi și perfuzii, ia-mă și du-mă acasă Paula”
Paula își ascultase mama și, fără să aibă puterea să-i iasă din vorbe, o adusese acasă când intrase în comă. Împreună cu rudele, Paula își înmormântase mama, după ce îi fusese alături în timpul a trei zile de agonie. Paula trăiește acum în camera mamei ei, mănâncă și doarme acolo, citește, face și sex uneori, și o regretă enorm, și scrie despre asta, căci lacrimile s-au prefăcut în munți de sare adunați în pungile de sub ochi.
„Știi tu toate astea, Rareș? Știi tu cum e să-ți privești mama cum se umflă precum un balon plin de apă din care tâșnesc lichidele ca din ciur? Cum e să o privești cum iese din capelă sub forma unui mort ce i-a furat viața și unicitatea? Nu știi. Mama ta e bine sănătoasă. Știi cum e să o privești cum pleacă la muncă, sau cum pune rufe pe sârmă în balcon, și să știi că e doar în imaginația ta, și că nimeni nu va mai fi acolo când, pate, ea se întoarce pentru a pune rufe pe sârmă? Sau cum e să taci și să dorești doar ca ea să mai fie, doar pentru a fi ea însăși? Cum e să știi că o vei regreta toată viața?”
Rareș este gol și, după ce șocul goliciunii lui a trecut, trupul lui pare frumos. Rareș este tandru, dulce și blând, și vorbește doar cu „scumpa mea” sau „iubire”. Dacă simte orice lipsă de chef din partea Paulei, nu mai poate nici măcar începe actul sexual. Orice trăsătură urâtă a Paulei, Rareș o vede frumoasă și demnă de dorit. Așa ar vrea el să pară.
Paula ignoră toate manifestările lui amoroase și se gândește la mama ei, la copiii pe care îi va dori toată viața, la familia pe care a avut-o, și știe că ne jucăm frumos de-a sentimentele, dar frumos, fără dramatizări, fără copii nedoriți, fiecare în curtea lui, că sex putem face oriunde, doar să ne iubim cu măsură.
Paula e condamnată la sex fără iubire, fără iubirea aceea mare care te ține în viață. Paula așteaptă să se întoarcă acasă.



.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!