poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2848 .



Vorbe in vant
proză [ ]
Secretul unui singuratic

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Amorphis ]

2008-11-11  |     | 



Cândva am atins apusul cu buricul degetului arătător. Am întins degetul și gata!...L-am atins. Am provocat șapte unde, șapte cerculețe concentrice, care s-au propagat din roșu încins până la portocaliu indecis, galben cald și ferm, verde nehotărât, albastru întunecat și neiertător.
M-am panicat și nu am mai știut ce să fac. Am întinat culorile și am încurcat un apus care acum mă așteptă sa îl repar. Ca un copil care se știe vinovat, mă uitam cu o privire inocenta în stânga și în dreapta sperând ca lumea să nu observe pozna cosmică ce o săvârșisem.
Când culorile și-au liniștit vibrațiile am observat că un strop de portocaliu se vărsase peste verde, dar când ți-am simțit trupul lângă al meu, respirația caldă și când ți-am văzut imposibilii ochi superbi și verzi am simțit că am fost atins de aceeași inspirație divină ca vechii pictori. Cu calmul unui artist care și-a studiat pânza ani la rand, ți-am împrumutat din verdele ochilor un strop de culoare și am reparat neregula.
Apusurile nu au mai fost nicicând atât de frumoase, atât de personale și apăsătoare.
Acum te regăsesc seară de seară, pe dealul unde mă duc sa văd apusul...Pe dealul unde odată am făcut un rau atât de bun. Chiar dacă trupul tău acum nu mai este langă al meu și respirația ta caldă infioară probabil pe altcineva, mă uit atent la apusul acesta, ca la atâtea alte sute înaintea lui, și după ce găsesc locul numai de mine știut îți gust privirea în stropul acela de culoare verde și magistral ce parcă nu își are locul acolo. Mă cutremur de bucurie și regăsesc aceeași încântare în fiecare seară, la apus, pe dealul acesta, ca și cum ar fi prima oară cand îți zăresc privirea.
Iar când spectacolul culorilor începe treptat, treptat, să se dilueze în crepuscul mă uit în stânga și-n dreapta cu aceeași privire inocentă de copil poznaș să mă asigur că nu mi-a aflat nimeni secretul.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!