poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1085 .



Nu îi acceptă nici infernul
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [coculeana ]

2008-09-22  |     | 



Pe satelitul Androgenedas din Constelația Iota se găsea un popor de șobolani galbeni. Erau mereu în căutare de mâncare și se luptau pentru orice bucățică găsită pe satelitul acesta tare sărac. Ca să le meargă mai bine ei și-au ales trei conducători din rândul lor, să le dea sfaturi înțelepte , să nu îi mai ducă spre dezastru așa cum pățiseră celelalte viețuitoare din jurul lor. Aceștia erau: Șobolanul Coto, fost criminal în serie, Șobolanul Boto, fost președinte de siloz , Șobolanul Toto, fost șobolan de laborator. Pregătiți să le țină câte un discurs cât mai convingător, cei trei aleși ai poporului veniră pregătiți de acasă cu lecția deja învățată. Primul care își prezentă programul de guvernare este Șobolanul Coto care le citi din cele scrise de secretarul lui:
-Nu e bine să gândești că îți ia mintea foc, urgent. Simplu, naiv te numești și devii mai turbulent. Este bine să fii un prost, să nu auzi , să nu te zbați. Viața ta are un cost, trebuie să ignori pe acești ratați. Este bine să visezi, să te hrănești doar cu aer. Te prefaci, nimic nu vezi, în final nu vei rămâne nici măcar un "fraier"
Șobolanul Boto, mare președinte de siloz le spuse celor veniți să asiste la această conferință:
-Este grav ce se petrece, poporul meu de șobolani. Pe mine situația asta mă lasă rece, mai ceva ca un perete. Este mare brambureală pe acest mic satelit. Vreți numai foloase, nu munciți deloc, doar bani la buzunar și numai venit. Să vedem dacă vă duce capul să faceți alegeri generale. Avea dreptate Șobolanul Colea când spunea că la voi nu există nici o cale. Sunteți tare încăpățânați și răi, lătrați în cor precum niște dulăi. Toate greutățile sunt pe umerii noștri. Situația asta cât să o mai tolerăm? Faceți acuma pe proștii, cu speranța toți cochetăm. Șobolanii noștrii din sindicat, vă spun clar, vă spun cu durere, sunt buni doar de clonat, mă apucă acum dureri acute de fiere. Vă dau la toți de muncă, chiar și la cel mai amărât șobolan. Nu fiți aiuriți și într-o dungă, să terminăm cu bine acest an.
Șobolanul Toto plictisit de cele auzite, le spuse celor veniți să asculte gogoșile acestea:
-Vestea bună circulă cu viteză. Avem ajutoare de prin Univers. Lui Boto o să îi punem proteză. Până acum eu doar am tăcut. Dacă mincinosul de Boto nu aduce cele promise acestui popor, îl desfințăm , este un parșiv și un prefăcut. Lui Boto nu îi place decât ideea lui, restul nici nu îl interesează, are pentru oricine un cui, pe mine chestia asta mă lezează. Celălalt șobolan cu numele de Coto, care repetă ca un robot , are idei de netot, ce crede că toți suntem sonați? Noi cerem cu insistență, la șefii aceștia șobolani, să fim tratați cu importanță, chiar dacă nu avem prea mulți bani.
Aliniați ca la paradă cei trei șobolani cu programele lor electorale fuseră luați de o tornadă imensă și duși departe, departe. Dumnezeu nu îi primi la el ci îi trimise în infern. Aici nu găsiseră nici măcar un loc. Erau deja ocupate din secolele trecute, toate cazanele mari și chiar cele mici. Coto spuse tare supărat:
-Nu ne primește nici Moartea pe tărâmul acesta spurcat al ei! La ce-ți folosește în viață cartea? Lumea este plină de mișei.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!