poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 462 .



INCERCARE
proză [ ]
-

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [deiutzika ]

2008-04-10  |     | 





Gerul a napustit in sate si in sufletele oamenilor.Tot ceea ce ne mai incalzeste e dragostea pe care o purtam unul pentru altul.Stam imbratisati de ore intregi,dar am inghetat sin u ma pot misca.Daca nu am fi in acest loc ar fi fost altceva.De fapt,daca nu am fi ajuns aici,nu mai simteam placerea de a ma tine in brate si a ma mangaia cu obrajiii tai reci,dar totusi calzi fata de temperature de afara.Ai vazut ca am incercat a face foc,insa…degeaba.Nu spune ca e vina mea!E vina amandurora ca am evadat…vom reusi ce ne-am propus!Promit!Chiar daca ar fi ca eu sa mor.Stiu ca e frig,ca putem degera,dar alta cale nu mai avem.Iti dai seama ca nu putem ramane aici toata iarna,insa oricum,Dumnezeu e alaturi de noi sin u ne paraseste.
Iti vorbesc doar san u te gandesti la ce va fi.Nu vreau sa plangi,ca apoi sa-ti inghete lacrimile,ca apoi sa fiu nevoit sa le dezghet cu un sarut.
Ar fi bines a ne plimbam,caci poate ne-am mai incalzi.Suntem ca pasarile migratoare.Ne plimbam.Hai,te voi lua in spate,insa ma tem san u ingheti asa,pe spatele meu! (…)
Vezi,am ajuns destul de departe!Hai sa ne oprim,caci nu-mi mai simt batile inimii,care a suferit atatea! (…)
Uite niste animalute!Si e ceva lumina acolo.E o flacara!Trimisa probabil de Dumnezeu pe Pamant.Sa ne apropiem san e incalzim.De fapt,uite!Sunt sute de animalute,mari,mici…si se bat pentru aceea facile.Nu crdeam ca si animalele sunt asa de zgarcite si…batause.Nu-mi vine sac red!Se omoara intre ele pentru un minut de caldura,cai uite!Flacara se stinge. (…)
Vino!Un lac e aproape sub picioarele noastre.Mergem san e satisfacem setae,caci mi-e asa de sete…e inghetat!Ce pacat!Daca vrei,imi voi taia o vena,caci cu sangele meu te vei satura.Insa,ma tem ca si el a cam inghetat.
Hai mai bine sa ne culcam…poate asa uitam de frig.Noapte buna!Si…daca eu nu ma mai trezesc,san u-ti fie frica!Mergi mai departe,caci poti!Viata ne e data sa incercam!Oricum,eu am incercat din rasputeri sa tea par si am fost alaturi de tine,caci TE IUBESC.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!