poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 985 .



Manifest edilitar
proză [ ]
caderea Babilonului

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [areopagus ]

2007-11-28  |     | 



Hmmmmm...orașele mari...m-ar obosi prin graba lor care mi-ar smulge plăcerea de a-mi măcina gândurile. Mai bine obosești măcinându-le decât să aștepti metrouri pe sub pâmant,să alergi după tramvai, să mănânci în grabă la Mc. Mai bine obosești cu conștiința linistită a morarului, cu sacii așezați greoi ca într-o bibliotecă fără rafturi.
Mai bine să te întorci acasă dezamăgit ca în sertarul provincial în care locuiești nu ai unde bea o bere dupa ora 11 decât să ajungi la 11 acasă și să nu mai ai chef nici de băut bere. Mai bine să iți contactezi bâzâind pe messenger prietenii din citedele mari facute din caramizi mici decat să nu poți ajunge la ei pentru că nu ai bani de taxi.
E mult mai rău când te ia amețeala într-un hipermarket și te lovește căruciorul peste picioare iar casiera toarce gânduri negre la adresa figurii tale materne că ți-ai uitat legitimația de buyer acasă decât dacă au ulei prost la alimentara din centru și semințele erau expirate la buticul de pe strada ta care e la o strada de centru si la o strada de marginea orasului (din orice directie ai privi problema sau orașul în care stai).
E și mai rău dacă intri în depresie economica și psihică simultan văzând că nu poți achita chiria, întreținerea și toate cele pentru că firma de publicitate la care lucrezi e în pragul falimentului, decât dacă ți s-au rupt pantofii și motanul negru din gospodărie (mare torcător de ghinioane domestice)are tenie.
Și ar veni sfârșitul lumii dacă aș vedea în centrul mic cu merișori o scenă mare pe care partidul "sufletului măsiiii" ar organiza circ si ar distribui paine pentru cauza nobila a propășirii personale a membrilor săi.
Lansez acest manifest pentru toate cele ce merg încet și linistit pe străzile cu tei și tufenici ce nu depasesc 3 km lungime și împotriva celor ce merg repede, îngresuit,impersonal și cu bilet!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!