poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1579 .



Doar în suflete
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Foll moon ]

2007-10-22  |     | 



Printre valuri plutitoare căutăm cărări de zâmbet...și printre inimi care știu să iubească căutăm puteri ale sufletului, neștiind că fericirea stă ascunsă în adâncuri care se doresc simțite prin zborul de fluturi. Doar cei ce înțeleg puterea vieții și dorința de a o cunoaște fără valuri de cuvinte, doar cei ce nu pot să prefacă totul într-un ideal anume, într-o clipă infinită, vor găsi această clipă existentă, fericită...această clipă de iubire...doar în suflet.
Omul deține cea mai importantă componentă a existenței lui...UN SUFLET CURAT! Se naște cu un suflet pur, ca de înger, căruia îi atribuie pe tot parcursul vieții, simțurile și dorința de fericire. Unii dintre noi uită că acesta are o importanță vitală, și preferă, din multe motive să-l piardă, să-l înăbușe...căutând doar satisfacții trecătoare, rănind în același timp sufletele celor din jur. Dar câtă nevoie avem noi de liniște sufletească? Nu cea impusă, ci cea reală, prin care ne facem liantul stării noastre de fericire. Prea puțini dintre noi mai căutăm încă prin cărări de zâmbete, sufletul...puritatea lui. Prea puțini dintre noi înțeleg puterea vieții și a dorinței de a trăi!
Cel mai trist este că, fără să ne dăm seama, rănim prea mult, tocmai pe aceia care ne iubesc cu adevărat...și că orice gând rău, rănește pe cei din jur. Nu gândim că destinul ni le va plăti. Abia când la rândul nostru vom suferi, atunci vom regreta...însă uneori va fi prea târziu! EXISTÃ RÃNI CARE NU SE MAI POT VINDECA!
Când făptura noastră are fericirea întipărită pe zâmbetul sufletului...în iubirea oferită se întoarce aceeași rază de lumină iubitoare ce aduce în lumea noastră doar trăiri care nu mor niciodată.
Nu-i de vină clipa, visul, nu-i de vină soarta noastră. Azi nu-i de vină nici iubitul care ne poartă iubirea pe culmile cele mai înalte, e de vină doar puterea care nu mai există în noi...și dorința de a păstra căldura care, persistă doar în suflete.


.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!