poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1229 .



Pantoful
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [diana vlase ]

2007-09-28  |     | 



''Cand admiri o femeie, bei sampanie din pantoful ei!''

Era o placuta de la intrarea in salon. Au intrat de brat, impreuna, ca cel mai solid cuplu din lume, desi se stiau de mai putin de un an, iar vizitele nocturne la apartamentul ei de lux, inchiriat de un alt domn cu dare de mana, se intamplau de mai putin de doua luni.
S-au asezat la o masa, mai in spate, de unde puteau privi toti oamenii din salon, fara ca ei sa fie vazuti prea bine. Au cerut doua cocktale-uri cu suc de mere si rom, si au inceput sa vorbeasca in soapte despre evenimentul ce urma sa inceapa.
Usile s-au deschis larg, la numai un minut dupa venirea lor, si, in incapere a patrut un domn bine, aproape gras, tuns ca un ofiter american. Vesta costumului abia ii cuprindea burta, iar mersul greoi si leganat ii tradau conditia fizica precara. A cuprins cu privirea tot publicul, si s-a apropiat de masa lor.
''Se poate?''
Cei doi s-au privit interogandu-se reciproc, dar pentru ca el continua sa stea langa ei, ostentativ, a trebuit sa ii cedeze un loc la masa.
''Va rog...luati loc.''
''Ce spectacol urmeaza sa inceapa, strasnica treaba fac germanii astia.''
''Se pare ca da.''
Dar barbatul isi intoarece scaunul catre cuplu si se holbeaza la ei fara jena.
''Strasnic''
''Domnule, ne cunoastem?''
''Lasa domnule, ce atat cunoscut, nu e suficient ca printre atatia nemti incuiati, noi avem suflet cald de romani? Strasnic decolteau, doamna mea!''
Straniu, pana si pentru o adunatura pestrita ca aceasta. Domnul se apleca putin in partea femeiei si incepu sa priveasca atent pantofii.
''37?''
''Poftim?''
''Cat masurati, doamna, la pantof?''
Intrecuse limita, asa ca partenerul venerabilei domane, se ridica interpeland cresterea omului.
Numai bine ca intre timp luminile din sala se redusera la semiobscur asa ca si volumul discutiilor a trebuit redus substantial. Au intrat actorii si scamatorii, oamenii cu flacarile si contorsionistele. Spectatorii au inceput sa aplaude zgolotos, de pe scaune.

Din spatele salii s-a auzit un tipat si in mai putin de 30 de secunde s-a oprit orice fel de activitate si s-au aprons luminile.
Rotofeiul domn sorbea satisfacut ultimele guri de sapanie din pantoful doamnei, iar cand simti ca toate privirile sunt intoarse catre el, spuse:
''Strasnica femeie, dom'le. Ce sa stiti voi, nemti prosti?''
Nu intelegea nimeni nimic, asa ca doi jandarmi s-au infatisat iute si l-au scos pe domn afara din sala, impreuna cu pantecul lui abia sustinut de vesta costumului si cu pantoful, marimea 37, al doamnei.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!