poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5601 .



Scrisori deschise din imprudență (XIII)
proză [ ]
Dragă televiziune
Colecţia: texte umoristice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Scaietina ]

2007-08-24  |     | 



Dragă televiziune,

Subsemnatul, famila Bursuc Valică împreună cu Bursuc Geta adică soția și cu Bursuc Vicol, băiatul familiei care momental e-n pușcărie, din care cauză să vedeți și să nu credeți, am dorit a ne ajuta să-l scoatem căci atât el cât și purcica care e dată dispărută sunt fără nicio vină la această problemă care se pune. Iar acești reclamanți și păgubiți nenorociți ordinari ca două persoane pentru că nu e oameni, Corogeanu Nicolae și Corogeanu Lisaveta ne-a depus dosar la miliție de supstragere din avutul obștesc care ei n-au nici izmene-n dos dar avea o purcică pe care o ținea în vederea consumării sărbătorilor creștinești a tuturor popoarelor care se țin la români și care nu s-a întâmplat din cele explicate mai sus.
Dar băiatul meu care nu rupe prin tăiere nici bucata de pâine n-avea cum să omoare violent această purcică el având gălbinare cu sânge-n fiere deci nu putea consuma colestreol crud fără să moară imediat și nici fript la grătar pe mujdei, mămăligă sau telemea că mirosul circulă imediat pe horn la postul de poliție din vecini și-nainte și-napoi, și-nainte și-napoi, uite-așa, toată ziulica.
Eu, la alte televiziuni nu văd bine că-s operat de cristalin cu ambii ochi, stângul acu’ șapte ani și dreptul de pe 6 februarie 2007 curent și deci butonul fiind rămas băgat înăuntru de când spînzuratul de cumnată-miu a făcut reconstruiri în direct la cazul Anghelescu ca domnul Luici Lazaruș care e un bărbat așa de frumos, să-l ție Dumnezeu, să m-ajute în cazul cu purcica că lu’ cumnatu’ i-am făcut de patruzeci de zile, n-are rost să mai dezgropăm rahatu’ să pută.
Sau cum zice nevastă-mea dar mai bine v-o dau pe ea că vorbește mai bine-n scris.
Vă salut cu deosebit respect, vă iubim și ține-ți-o tot așa, să nu vă lăsați, poporul e cu noi,
Bursuc Valică

Domnule Miaconescu,
Acuma că știți problema cazului cum devine eu zic altfel. Că de ce să-l mai căutăm pe domnul Luici că dacă pleacă după Corina aia-n Anglia și până se-ntoarce, noi stăm în stare de judecată la tribunal mai bine ne băgați la „Nu te supăra, frate!”.
Să-i dea domnu’ Fătălău telefon la zgripțuroaică căci să ne înțelegem, Corogeanu Nicolae e om cuminte și la locu’ lui unde-l pui acolo stă, ea-i cea a dracului și reclamagistă de s-a săturat și broaștele din islaz că le-a reclamat și pe ele, cică i-a speriat vițica și nu dădea lapte că era de fapt vițel da’ cu țâțe c-așa s-a născut deform da’ dacă ea e proastă, trebuia să-i zică veterinaru’ să nu mai tragă boul de problemă că-l dereglează și devine de ăsta cu două secse care poartă fuste ca muierile.
Și să-i pună la telefon melodia aia cu „Noaptea pe fulgerătură/ Să vezi porcii cum se fură/ De-ți dau una peste față/ Te așezi pe loc cu verdeață/ Aoleu, dușmanii mei/ Alelei, dușmanii mei” de două ori și la sfârșit, cu glasul mascat la ciorap, gros: „ Fa, proasto, tu știi cu cin’ te-ai pus? Ãștia, de-alde Bursuc sunt din neam cuțitari care taie și spînzură când vor ei, tu de ăștia ți-ai găsit să te iei, lasă purcica moartă-n popușoi că altfel ajungi după ea, la mama dracului, fi-ți-ar jigodia de râs că era plină de limbrici! Deci la noapte vin să te omor direct, nu te mai sun!”
Și, gata, că ea-i cam slabă de înger a făcut deja două arii la inimă și stă numa-n diacnostice d-astea, asta i-ar mai lipsi, deci domnu’ Fătălău n-are nicio problemă cu nimeni că eu semnez și dau scris că-s de acord pe răspunderea mea să telefoneze la 024275442, familia Corogeanu, mai pe seara dupa ce mulge vițelul ca să stea pe fir, personal.
Că eu când am văzut la dumneavoastră cum un maldăr de oameni cu carte, toți ca bradu’, unu ș-unu, se chinuiesc cu sutienul fătucăi celea, de-atunci am zis că sunteți o televiziune cinstită care dezvoltă problemele cetățeanului ca noi și scoate criminalii cu peptu-n față!
Bravo, domnule Miaconescu, vă iubesc ca pe copilul meu din pușcărie! Cine nu e cu dumneavoastră e împotriva dumneavoastră! Și de cap să le fie! Huo! Bandiților ! Rușine să vă fie!

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!