poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1534 .



Ce nu face omul pentru o clipă de liniște
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [angel of death ]

2007-06-19  |     | 



Mă încui în cameră, sătul de vacarmul cotidianului. Singurul gând ce îmi străpunge creierii este întrebarea"Ce să fac?"Așa m-aș duce pe o insulă izolată. Zău că mi-ar prinde bine.
Se pare că nici acum nu pot avea liniște. Offfff...blestemata asta de fereastră! Mai bine nu era! Tâmpitul ăsta de Mișu îmi strigă de afară și tot ciocănește în geam:"Hai la o bere!" Da ce eu așa arăt acum? Ca omul ce ar bea o bere și apoi...Ia scutește-mă, popor fără minte!
Nervos mă pun la calculator, să caut a-mi găsi o ocupație. Deschid Paint și m-apuc să desenez ca pruncii mici. Si deodată: YOU HAVE A NEW MAIL! Măi să fie. Oare cine...? Mișu: Băi, nu fii fraier! Îți fac cinste! Hai cu mine în oraș la o bere, să vedem dacă ne mai merge și undița;).
Hahahahaha! Mă prăpădesc de râs! Fix tolomacu ăla vrea să facă pe nebunu` în oraș. Da cine se crede el? C.....la agățatu` fetelor de18ani?
Închid calculatorul și mă duc în bucătărie să atac ultima portocală ce zace părăsită pe masă. Îmi înfig sadic ghearele în coaja ei, cu gândurile duse la Mișu. Râd ca un nebun văzând toată zeama scursă pe masă. Hehe! Ce bine ar fi să fie pisălogii ăștia precum Mișu, tot ca portocala asta...uciși din trei atacuri cu ghearele.
Desfac portocala în felii și o înșir pe masă precum soldățeii. Apoi caut în sertar cea mai ascuțită furculiță și o înfig pe rând în fiecare felie.Eeeee! Așa se înfrâng inamicii...cu furculița!
Când ajung la ultima bucată, aud că bate cineva la geam. Mă duc cu furculița într-o mână, să văd care e de data asta inamicul. Tot Mișu! Care mai și zbiară ca un descreierat"Bă! Așa faci tu cu mine? Te faci că plouă? Ce dreq tot faci?"
Îl fixez de parcă ar fi ultima felie de portocală și îi răspund"Păi...îmi omor dușmanii. Și îi mănânc! Așa că dacă nu-mi dai pace, poate te trec pe listă alături de ei!" Mișu se uită la mine. Nu știe: să râdă sau să se sperie. Eu ma apropii de el privindu-l diabolic, cu furculița orientată spre ochiul lui stâng. Speriat, se dă un pas în spate."Biiiine măi! Eu am plecat! Văd că nu-i de glumă cu tine azi. Mai vorbim când îți vine mintea la cap!"
Dispare...
Eu mă întorc satisfăcut în bucătărie, privind plin de respect mica bijuterie ce mă apropie de liniștea mult dorită. Și fără a mai sta mult pe gânduri îmi rezolv și ultima problemă, ultimul inamic, ultima felie de...portocală.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!