poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3771 .



blue american
proză [ ]
nobody likes me

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [emilian ]

2007-06-11  |     | 



de aici nu mai suntem oameni. suntem niște locuri marcate pe acoperișul spitalului unde aterizează elicoptere.

prima zi de muncă. decor elegant. secretara m-a trimis acasă astăzi nu e niciun șef la birou. în creier mi-a rămas bîzîitul aparatului de aer condiționat. merg pe stradă și mi se pare că sunt o papiotă cu ață chirurgicală.

mai e puțin pînă pleci. ascult timpuri noi pun o pătură umedă în geam nu vreau să văd pe nimeni.

rewind. doamna maricica ascunde targa cu mortul de 26 de ani în debara. poftim îmi zice te plîngeai că n-ai ce scrie acu ți-am adus marfă. holurile spitalului se strîng în jurul meu ca un cofraj de parafină. a căzut de la opt metri îmi zice. l-am ascuns în debara că vine familia și nu știe. mă uit la picioarele lui au o poziție curioasă. îmi vine să-i trec mîna prin păr. țeasta lui e moale ca o mlaștină. îl ducem pe șustă jos la morgă nevasta lui e borțoasă.

targa scrîșnește picioarele flutură ca un bec spart. la morgă asistenții se pun de acord. cel mai rezistent os e femurul. rămîne întreg după ce tot corpul arde. apoi spală bazinele trei la număr. lângă ele duduie cuptorul aseară a murit un cirotic. focul miroase a vodcă. cenușa se înalță pe horn mă uit după ea până mi se împăienjenesc ochii.

mi-am făcut cv european. de plictiseală. secretara m-a chemat mîine că mîine sunt șefii și numai ei o să-mi arate ce am de făcut. mda. trec strada mi se pare că înot. dimineața e o viitură la porțile orașului oamenii înghesuie saci cu nisip. se roagă mai lasă-mă doamne o zi pe pămîntul ăsta și ia-l pe cel mai slab dintre noi ori pe ăla care ți-a greșit mai tare.

am spălat haine pînă mi s-a încrețit pielea pe degete. mă uit la degete mi se pare că în locul lor e o conopidă mă uit în oglindă sunt o conopidă în orbite am doi bulbi plini de pămînt.

ai să te întorci și-o să mergem la munte. de obicei se moare cînd ai trăit tot.

rewind. cluj. pedagogul se scarpină cu furie mă întreb dacă a luat rîie de pe undeva. îmi spune la ureche tipa aia vrea să se culce cu tine. mă tîrăsc în urma ei pînă la duș. îi simt sînii moi ca macaroanele cu gărgărițe pe care le mîncam la cantină. nările i se dilată limba îi atîrnă ca un piercing. are ciorapii rupți. mă tu sigur ai făcut-o pentru prima dată?

johny bravo ed edd&edy gemenii kramp. sunt o conopidă cu degete încrețite. cu o zi mai puțin.

mîine la fel de timid cum mă știi. crispat. așa e la început îmi vor spune șefii.
mă întreb ce gust o fi avînd carnea mea. probabil de vînat.

rewind. mă era schizofrenică. cine știe ce-o fi în capu ăstora de vor toți să se înece. căpățîna femeii stă rezemată de piciorul podului. fac poze în draci e primul meu mort ăștia de la redacție vor o poză de prima pagină. burta femeii e umflată ca o vacă scăpată-n rogoz. mi-e foame.

a promise is a promise. cînd o să te întorci vom merge la munte sau unde vrei.
în noaptea asta o să dorm cu picioarele încolăcite în jurul tău. mă întreb cum ne vedem din satelit. probabil ca o legătură de covrigei.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!