poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 8169 .



Planeta condamnaților
proză [ ]
Stiintifico-fantastica

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2006-03-22  |     | 



Pământul era iadul altei planete.Aici erau trimiși cei mai periculoși oameni, cei care comiteau fără-de-legi grave, criminalii și violatorii.
În această închisoare planetară , exilații erau controlați prin intermediul unui microprocesor implantat în creier.O microcameră introdusă sub retină permitea vizualizarea a ceea ce vedeau ochii condamnaților.
În societatea ideală a planetei mamă existau numai oameni buni, cu calități și fără defecte, cu binele înrădăcinat adânc în ființă și cu răul inexistent, ca un singur om desăvârșit multiplicat într-o mulțime cu aceeași fizionomie.Desigur existau și erori de ADN , însă acestea erau trimise pe planeta condamnaților, Pământ.
Planeta mamă este cucerită de o rasă superioară și toți extratereștrii sunt trimiși pe Pământ.Astfel, ei sunt constrânși să trăiască alături de cei pe care i-au judecat și condamnat pentru delicte grave.
Exilații creează o nouă societate bazată pe legi morale, precepte, dogme.Din societatea ideală din care au fost expulzați întemeiază principiile și fundamentele religiei, iar din normele ontologice pun bazele filozofiei binelui și răului, a fericirii ca entitate ce accede către rai și a nefericirii care deschide poarta iadului.
În timp, oamenii buni s-au amestecat cu oamenii răi, calitățile și defectele conturând caractere complexe, cu răul și binele coexistând în aceeași ființă.
Astfel apar oamenii, corcituri între oamenii perfecți și oamenii-erori, iar fiecare om se individualizează , căpătând înfățișări distincte în funcție de cum sunt modelați de materia binelui și a răului.




.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!