poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1815 .



Adevarul..Crudul Adevar!
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [sporty ]

2002-04-08  |     | 



Amiaza insorita de iarna…Trecatori grabiti,intr-o forfota obisnuita centrului orasului de la poalele muntilor…Brasovul imbracat in alb,este,in aceasta perioada locul favorit de vacanta.Un sfarsit de an neuitat in acest oras de la munte.
Hoinaresc strada principala atenta la oameni,la oamenii acestia plini de treburi,necazuri sau oameni care,veniti in vizita cauta suveniruri…Oameni apparent obisnuiti : suparati,grabiti,neincrezatori in ceilalti trec impasibili prin fata magazinelor decorate de Craciun,gatite de mare sarbatoare.Inconstienti traverseaza Piata Sfatului fara sa observe imensul brad impodobit al carui fast te uimeste.Singuri batranii,pe bancile postate acolo de ani admira melancolic,fostul oras al tineretilor lor :stau si,cu lacrimi in ochi,realizeaza ca anii au trecut,au imbatranit si orasul a inflorit,ca timpul nu iarta.Batranii hranesc sufletele inghetate ale sutelor de porumbei care vin in Piata pentru a se hrani.
Turisti care vin si pleaca,tineri care distrug orasul fara nici o remuscare,batrani ingreunati de viata,toti uita aceasta bucurie a anului,Craciunul.
Oboseala,tristetea,problemele de zi cu zi,,neincrederea in slujba,in oameni,toate acestea amplifica aceasta absenta inconstienta.
De ce oare nu realizam odata pentru totdeauna importanta fiecarei zile,al fiecarui ceas,minut si secunda pe care-l petrecem alaturi de cei dragi?De ce oare suntem absorbiti doar de necaz si suparare?!Fiecare minut constituie o bucurie,totul e sa vrei…sa constientizezi bucuria de a trai,de a darui.De ce oare e asa de greu sa realizam ca bucuria este viata,fara bucurie fiecare zi devine o rutina,un program acelasi in fiecaer zi pe care il urmam.E timpul sa devenim oameni veseli,sa uitam,macar pentru cateva minute greutatea vietii,sa ne bucuram de aceste Sarbatori ce ne bat la usa!Sa fim recunoscatori,sa aspiram la mai mult- sau pur si simplu sa ne bucuram de ceea ce avem.Cand vom intelege oare ca banii nu sunt totul?!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!