poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2375 .



Dragoste adevarata si prostie...
proză [ ]
...sau problemele unui "Don Juan" modern

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Petre_Andrei ]

2005-12-25  |     | 



Dragostea este un sentiment pe care majoritatea oamenilor nu il intelege. Prea putini sunt cei care ajung sa simta fiorul ce-ti zguduie literalmente trupul.
De ce?
Trebuie sa ne intrebam cum se ajunge la o asemenea situatie. Raspunsurile sunt evidente, insa putini sunt cei care pot sa le accepte. De multe ori, in momentul in care dezavuam concluzia, cautam sa modificam ipoteza pentru a ajunge la rezultatul dorit. Gresim, pentru ca incercam sa ajungem la datele care ne convin folosind cai gresite!
Exact aceasta se intampla in cazul iubirii... Prea multi si-au format teorii gresite si afirma cu tarie ca inteleg. Insa foarte putini reusesc sa se ridice deasupra mundanului si sa inteleaga adevarata esenta a iubirii... Iubirea este singurul sentiment care poate infrange instinctul de conservare al omului. O fiinta rationala poate sa renunte voit la propria-i viata doar pentru fiinta pe care o iubeste!
Iubirea despre care vorbesc aici este iubirea dintre parteneri (fie ei heterosexuali, fie homosexuali - de multe ori intre acestia din urma apare o dragoste mai mare). Aceasta din urma, la apogeul ei (adica in momentul in care persoanele potrivite se intalnesc), intrece orice alt sentiment cunoscut omului! Ne este greu sa intelegem asta daca nu simtim, insa pentru cel care a experimentat iubirea, forta ei mistuitoare este evidenta!
Foarte putini oameni sunt gata sa recunoasca propiile trairi emotionale. Ei incearca de multe ori sa le mascheze, se ascund dupa deget incercand sa gaseasca scuze... Aceasta este cauza atator drame sentimentale. Oamenii pur si simplu nu sunt capabili sa afirme cu tarie ceea ce simt. Ei se simt prost in momentul in care realizeaza intensitatea sentimentelor lor, ei se tem de propia forta pe care sunt pe cale sa o dezlantuie in ei. Din pacate, astfel ei raman captivi in realitatea meschina a fiecarei zile, refuzandu-si practic sansa evolutiei spirituale!
Se spune ca iubirea este o cale de evolutie intermediara! Eu afirm cu tarie ca fara iubire, orice evolutie este pana la urma in van! Omul nu este complet singur, el este complet doar alaturi de sufletul sau pereche!
Nu toti pot intelege asta. Nu toti trebuie sa inteleaga asta. Pentru tinerii din ziua de astazi, preocupati de masinile noi, de vedetele Tv sau de ultimele modele de telefoane, iubirea este un concept prea complex. N-au cum sa inteleaga cei ce insira cuceririle una dupa alta pe o lunga "ata a prostiei", ce anume inseamna sa traiesti pentru cineva, ce anume inseamna sa iti rearanjezi intreg universul pentru o anumita persoana. Acest sentiment poate fi inteles cu adevarat doar de cei intelepti!
Asadar sa acceptam asta: oamenii nu stiu sa iubeasca, oamenii nu stiu sa traiasca aceasta viata cu adevarat! Cei cativa care totusi o fac, sunt exceptia care confirma regula!

Oamenii nu stiu sa iubeasca! Insa vorbesc... Este usor sa faci asta...
Niste egoisti care emit teorii savante despre "agatat" si despre "contracte prenuptiale"!
Ganditi-va ca pentru voi, o persoana ar insemna totul! Ce ar mai conta atunci!

Aceasta este iubirea... Ea mistuie... Unire... Contopire de azur...


.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!